Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

punto i problem z tłumikiem ...no i z ASO w Poznaniu

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pewien problem - zepsuł mi się tłumik... pojechałęm do ASO - zaproponowali mi podróbke za 300zł lub oryginał za 700 ...wybrałem tanszy - po zalozeniu gdy auto bylo nagrzane przy niskich obrotach jak dodawałem gazu słyszałem jakieś dziwne odgłosy - jakbym (cyt kolegi ciągnął za sobą betoniarkę)... pojechałem do ASO - coś tam w mocowaniu poprawili i po tygodniu podobny objaw - teraz gdy wróciłęm do nich powiedzieli ze podróbki tak mają i nie mam co od nich wymagac - dogadałem się z nimi i założyli mi oryginał... niestety problem pozostał... co mam zrobić? mam wrażenie że uszkodzone jest coś innego a w tłumiku sie przenosi hałas - podczas postoju jak energicznie dodaje gazu to czuje dziwne chrapanie tłumika... doradźcie mi co mam robić ... jeśli okaże się, że coś innego jest uszkodzone mam prawo domagać się od nich rekomepsanty za złą diagnozę i niepotrzebne dopłacenie do tłumika oryginalnego?

Napisano

> mam robić ... jeśli okaże się, że coś innego jest uszkodzone mam

> prawo domagać się od nich rekomepsanty za złą diagnozę i

> niepotrzebne dopłacenie do tłumika oryginalnego?

Ja bym wymusił to na nich -wszystkimi możliwymi środkami z listem do przedstawiciele......faxem itp itd

Ale najpierw muszą to zrobić do końca-nie możesz teraz zmienić warsztatu -gdyż stracisz w tym momencie kartę przetargową do tego co zrobili już wcześniej hmm.gif

Napisano
po przegladzie w sluzbowym lanosie tak mam jak sie depnie zimny czy cieply to jak pralka by wirowala. czy zamiennik czy oryginal nie powinno byc po poprawnym montazu takiego efektu - reklamuj usluge.
Napisano

Mogłeś pytać bo bym polecił Tobie lepsze miejsce, gdzie robią naprawdę porządnie.

Napisano
  • Autor

pytalem wiele razy i nikt mi nei mogl pomoc...ale wlasnie znaalzlem nowy serwis - testuje go

>\\\\

Mogłeś pytać bo bym polecił Tobie lepsze miejsce, gdzie robią

> naprawdę porządnie.

Napisano

ASO,trzeba wielkim łukiem omijac,jest zasada,jak nie musisz,to nie jedziesz(mam na myśli naprawy gwarancyjne),dzisiaj wymieniałem przepalona rurę wydechową,odległość,od kata,do tylnego tłumika,oczywiście w zakładzie prywatnym,20 minut ,130zł w raz założeniem,nie tak dawno w tym samym zakładzie wymiana tylny tłłumik,cena ta sama,gwarancja i błoga cisza smile.gif

Napisano

Witam

Nie wiem jaki masz tam ten odgłos ale być moze miałem cos podobnego. Źle było dobrane gumowe mocowanie tłumika (nie od tego auta) i po prostu metalowe wieszaki tłumika obijały mi sie o mocowanie zderzaka.

Polecam udać sie tu: http://www.kalinski.pl/

Z Poznania to żabi skok, a w sprawie tłumików są naprawdę nieźli. Pojechałem do nich z moim problemem. Mechanik wlazł pod auto i od razu mowi, że guma mocująca od Opla frown.gif a do tego rura źle docięta i ciut za długa. Za całą robotę + nową gumę dałem 20 zł.

Napisano
  • Autor

glupi aso....zle zalozyli tlumik - partacze 700zl wyludzili...a tlumik byl zle spasowany i bil o karoserie - w serwisie ...opla mi poprawili - nigdy więcej nie pojade do tego popapranego aso (Ami car) i wam tez odradzam - to nie pierwsza ich wpadka - kiedys mialem uszkodzona skrzynie biegow ale zanim do niej doszli wymienili mi poduszki na skrzyni i silniku...a potem doszli do wniosku ze pewnei cos w skrzyni ale zeby byc pewnym trrzeba rozebrac a to koszt 1 tys zl... ale moje ryzyko bo jak sie okaze ze skrzynia ok to ja place za rozebranie- masakraaaaaa...pojechalem do ASO w Lesznie - tam po 10 minutach zdiagnozowano mi usterke (w skrzyni biegow) - na drugi dzien mialem naprawione auto w cenie 700zl i do dzis smiga cichutko że aż

> Witam

> Nie wiem jaki masz tam ten odgłos ale być moze miałem cos podobnego.

> Źle było dobrane gumowe mocowanie tłumika (nie od tego auta) i

> po prostu metalowe wieszaki tłumika obijały mi sie o mocowanie

> zderzaka.

> Polecam udać sie tu: http://www.kalinski.pl/

> Z Poznania to żabi skok, a w sprawie tłumików są naprawdę nieźli.

> Pojechałem do nich z moim problemem. Mechanik wlazł pod auto i

> od razu mowi, że guma mocująca od Opla a do tego rura źle

> docięta i ciut za długa. Za całą robotę + nową gumę dałem 20 zł.

Napisano

> Nie bez powodu wszyscy "fiatowcy"mówią Omijać ASO szerokim

> łukiem!!!!!

IMHO to nieuprawnona opinia. Jest wiele swietnych ASO, o ktorych mowi sie tylko dobrze.

Jak w kazdym przypadku ocena zalezy od indywidualnego przypadku.

Napisano

Coś jest nie hallo. Jezdze juz na czartym tłumik (same zamienniki-różnych producentów) i nigdy nic złego się nie działo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.