Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kilka pytan o wymiany po 30 tys. km.

Featured Replies

Napisano

Witam. Niedlugo bliza sie do 30 tys. km. i wiec w instrukcji obslugi podali:

-co 30 tys. sprawdzic, ewentualnie wyregulowac luz popychaczy-I pytanie czy warto jechac zeby sprawdzic i ile kosztuje?

-sprawdzic obroty biegu jałowyego silnika, ewentualnie wyregulowac zawartość CO-I to tez jechac do ASO do sprawdzenia czy nie?

-sprawdzic i ewentualnie wyregulowac skok lub wwysokosci pedału sprzegla-czy to warto jechac z tym do ASO?czy nie?

-sprawdzenie układu zaplonowego/wtryskowego(przy pomocy gniazdka autodiagnostycznego)- Czy to warto jechac do ASO? i ile kosztuje??

inne pytanie czy filtry paliwa i powietrza pasują od seicenta 899?? i fitrl oleju tez pasuje od seicenta 899??

w intrukcji pisze ze co 30 tys. km wymieniac olej silnikowy itd.

Przez prawie 7 lat nic nie wymienilem, silnik pracuje rowno, odpala od razu,zuzycie w miescie okolo 6 litrow a zima 7 litrow.

Czekam na wasze odpowiedzi i bez zadnych zartow bo nie mam humoru mad.gif

Napisano

ja bym tam nie sprawdzał jak wszystko gra a olej i filtr oleju powinno sie wymieniać co 10 kkm albo po roku czasu

Napisano

> Przez prawie 7 lat nic nie wymienilem, silnik pracuje rowno, odpala

Rozumię że olej silnikowy wymieniałeś?

30kkm to pryszcz dla silnika. Tak że powinien być jak nowy.

Płyn hamulcowy wymienia sie co dwa lata. Z innych rzeczy, jak nie sprawiaja problemów to nie ruszać przy tak niskim przebiegu wink.gif

Napisano
  • Autor

No wymieniam co roku olej tongue.gif. a plyn hamulcowy zostal wymieniony latem 2007 roku skromny.gif.

Napisano

W silniku jaki masz, nie reguluje się luzów na zaworach, popychaczach itp... są w nim samoregulatory hydrauliczne.

Napisano

> No wymieniam co roku olej . a plyn hamulcowy zostal wymieniony latem

> 2007 roku .

Olej silnikowy wymienia się w zależności od przejechanych kilometrow, wymieniaj tylko to co jest niezbędne, konieczne, bo jak zajedziesz tym Unem na warsztat to wszystko ci będą chcieli wymienić hehe.gif

Napisano

> Olej silnikowy wymienia się w zależności od przejechanych kilometrow,

> wymieniaj tylko to co jest niezbędne, konieczne, bo jak

> zajedziesz tym Unem na warsztat to wszystko ci będą chcieli

> wymienić

kidyś miałem tak z nowym puntem: trzy tysie zostawiłem, bo mi alternator mruczał

Napisano
  • Autor

Woiem,wiem i tak bede musial wymienic fitr powietrza,paliwa i świece zapłonowe. chcialem miec fitry firmy champion ale sa do sieicenta 899 i nie wiem czy beda pasowac do una oslabiony.gif bo w katalogu firmy filtron niby takie same rozmiary. A swiecie zapłonowe jakie polecacie mi?? Zastanawiam sie nad NGK albo DENSO confused.gif

Bo znalazlem test swiec zaplonych w necie.

Napisano

> Woiem,wiem i tak bede musial wymienic fitr powietrza,paliwa i świece

> zapłonowe. chcialem miec fitry firmy champion ale sa do

> sieicenta 899 i nie wiem czy beda pasowac do una bo w katalogu

> firmy filtron niby takie same rozmiary. A swiecie zapłonowe

> jakie polecacie mi?? Zastanawiam sie nad NGK albo DENSO

> Bo znalazlem test swiec zaplonych w necie.

NGK

Napisano

> Woiem,wiem i tak bede musial wymienic fitr powietrza,paliwa i świece

> zapłonowe. chcialem miec fitry firmy champion ale sa do

> sieicenta 899 i nie wiem czy beda pasowac do una bo w katalogu

> firmy filtron niby takie same rozmiary. A swiecie zapłonowe

> jakie polecacie mi?? Zastanawiam sie nad NGK albo DENSO

> Bo znalazlem test swiec zaplonych w necie.

katalog filtronu jest do bani no.gif, pisalem juz o tym pare lat temu i nadal sa w nim te same bledy, w uno 899 i sc899 inne sa filtry powietrza i paliwa, a filtron podaje takie same sick.gif

Ponizej zestawienie filtrow i swiec do uno 899:

- powietrza WF Sedziszow WA 50-204, filtron AP 075, Fiaam PA7125, UFI 30.966.00

- paliwa WF Sedziszow FPW-14, filtron PP830, Fiaam FT5206, UFI 31.512.00

- oleum WF Sedziszow PP-3.6, filtron OP566/2, tutela 30

swiece: Iskra FE65PRS, NGK BPR6ES (VL02), Champion RN9YCC, magneti marelli CW7LPR

GP

Napisano
  • Autor

Dzieki, bo dzis kupilem filtron w/g katalogu do powietrza i jestem dziwiony ze ma wysokosc 41 mm zamiast 36 czy 37 mm.

a czy ten jest podane dokladnie??-->http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur/index.html?ktlg_page=1&ktlg_lang=9&ktlg_subpage=02&ktlg_01_mrksl=14&ktlg_01_mdrsl=80&ktlg_01_modsl=3&ktlg_01_fzkat=&ktlg_01_fzart=1

Bo u mnie w poznaniu nie ma firmy FIAMM i UFI.tylko jest WF Sedziszow i filtron. I troche boje kupic fitry firmy WF Sedziszow bo nie wiem czy chroni na 100% przed zanieczyszczeniem.

Napisano

> Olej silnikowy wymienia się w zależności od przejechanych kilometrow,

patrz, a ja myślałem że tak jak podaje instrukcja obsługi-w moim przypadku (auto) 15000km lub rok hmm.gif

to jak ktoś mało jeździ to wymienia olej co np. 10 lat boje_sie.gifyikes.gifboje_sie.gifyikes.giffaint.gif

Napisano

katalog manna wyglada ok, a filtr powietrza z WF Sedziszow mozesz kupic spokojnie, u siebie wlasnie uzywam WA50-204 i jest ok

GP

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.