Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hałas przy skręcie

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów, dziś podczas manewru na parkingu ( koła skręcone na maxa w lewo ) słychać było jakiś hałas, dzwięk...nie wiem jak to opisać...takie yyyyyyyyyyyyyyy 270751858-jezyk.gif....dodam że gdy skręciłem kola na maxa w prawo i też wykonywałem jakieś manewry tego hałasu, dzwieku nie słychać...co to może być??? Może coś z tymi obejmami na sprężynach niewiem.gif

Napisano

ja bym stawial na przeguby, czesto ich zuzycie objawia sie wlasnie tak jak opisales, zobacz na gumowa oslone przy kole czy nie jest peknieta

Napisano

> ja bym stawial na przeguby, czesto ich zuzycie objawia sie wlasnie

> tak jak opisales, zobacz na gumowa oslone przy kole czy nie jest

> peknieta

ja też tak miałem szczególnie jak dodawałem gazu niezależnie od prędkości jazdy, serwis nie wiedział co z tym jest. Stukali, pukali rozbierali lewą stronę (koło,klocki,) i nic. Po jakimś czasie samo przeszło, podejrzewam że pow wymianie klocków.

Napisano
  • Autor

Po jakimś

> czasie samo przeszło, podejrzewam że pow wymianie klocków.

Z tego co sie orientuje to klocki byly jakis czas temu wymieniane ( tak mowil poprzedni wlasciciel niewiem.gif ) ale to tez bylo tylko przy skrecie w jedna strone???

Napisano

tez tak mialem...trza rozkrecić kola wyjac klocki i przeczyscic krawedzie te blaszki co prowadza te kostki prysnac wd-40 i juz niepowino piszczec

Napisano

wszystkie zmiany typu chipy i wieksze felgi powoduja szybsze zuzywanie sie czesci i trzeba sie z tym liczyc

Napisano
  • Autor

> tez tak mialem...trza rozkrecić kola wyjac klocki i przeczyscic

> krawedzie te blaszki co prowadza te kostki prysnac wd-40 i juz

> niepowino piszczec

Klocki to piszcza swoja droga,podczas hamownia angryfire.gif...a tutaj jest taki dziwny, inny dzwiek podczas skretu na maxa w lewo kołami frown.gif

Napisano
  • Autor

> wszystkie zmiany typu chipy i wieksze felgi powoduja szybsze

> zuzywanie sie czesci i trzeba sie z tym liczyc

Koła sa 15'' a na lato 16''....silnik ma oryginalna moc, nic nie bylo przy nim robione...wiec to raczej nie te sprawy sa powodem tego dzwieku crazy.gif

Napisano

ale proponowalbym zdjac koleczko i zobaczyc oslony przegubow i popryskac te blaszki jak pisal kolega wyzej

a felgi, wniskowalem z opisu

Napisano
  • Autor

> ale proponowalbym zdjac koleczko i zobaczyc oslony przegubow i

> popryskac te blaszki jak pisal kolega wyzej

> a felgi, wniskowalem z opisu

Jutro bede mial chwilke to tak zrobie 20.GIF, felgi pozostaly mi z poprzedniego stilo,ale jeszcze na nich nie jezdzilem w tym aucie smile.gif...ale koła 17'' sa dedykowane do stilo i fabrycznie zakładane smile.gif

Napisano

> Jutro bede mial chwilke to tak zrobie , felgi pozostaly mi z

> poprzedniego stilo,ale jeszcze na nich nie jezdzilem w tym aucie

> ...ale koła 17'' sa dedykowane do stilo i fabrycznie zakładane

Ja mam podobnie: w trakcie jazdy koła skręcone w lewo ale nie muszą być na max i na przejeździe po jakiejś nie równości słychać takie puknięcie tylko po prawej stronie. co obstawiacie?? I nie jest to łącznik stabilizatora bo go właśnie wymieniałem. Przekładnia, wahacz???

Napisano

> Klocki to piszcza swoja droga,podczas hamownia ...a tutaj jest taki

> dziwny, inny dzwiek podczas skretu na maxa w lewo kołami

Mimo to mogą to być klocki ok.gif - hamulce czasem potrafią wydawać przedziwne odgłosy typu stukanie na nierównościach czy piszczenie przy cofaniu. Na wiele z takich objawów (choć oczywiście nie na wszystkie) pomaga po prostu dokładne czyszczenie, przesmarowanie smarem miedziowym, itp.

Zacząłbym od oczyszczenia hamulców właśnie i sprawdzenia, czy odgłos słychać również przy kręceniu kołami na podnośniku.

Napisano

> Ja mam podobnie: w trakcie jazdy koła skręcone w lewo ale nie muszą

Ja stawiam na poduszke mocowania górnego amortyzatora ... wymieniłem ostatnio dwie bo mi sie całkowicie rozleciały 55 zł/sztuke

Napisano

> Ja mam podobnie: w trakcie jazdy koła skręcone w lewo ale nie muszą

> być na max i na przejeździe po jakiejś nie równości słychać

> takie puknięcie tylko po prawej stronie.

no właśnie co to jest, mam tak samo i mnie to wkurza.

Dodam że zanika po operacji podniesieni samochodu np:do zmiany koła, i przez kilka chwil (pare zjazdów) nie słychać tego.

Napisano

> Ja stawiam na poduszke mocowania górnego amortyzatora ... wymieniłem

> ostatnio dwie bo mi sie całkowicie rozleciały 55 zł/sztuke

A jak się do tego zabrać? Bo takiej operacji jeszcze nie robiłem.

Można to samemu jakoś zweryfikować - gdzie patrzeć?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.