Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1962 nadchodzi....

Featured Replies

Napisano

Project nie jest moj hmm.gif i sam nie wiem czy Piekne M sa dopowienim kacikiem do tego ... ale .... 1962 Pontiac Bonneville

Przed 4 dniamicfaniaczek.gif - zaczalismy w czwartek

picture8vf9.jpg

... dzisiaj po dlugim weekendhahaha.gif ... dzis

58527460xo9.jpg

63892577lt0.jpg

71697401hr4.jpg

Wszystko idzie do odnowy i kazda czesc ktora jest w jakims sensie zuzyta zostanie zastapiona .... przez oryginalnawaytogo.gif...

52851190qx8.jpg

Auto bylo w pelni sprawne. Nie wiem na ile sie lud interesuje historia GM ale ... silnik jest orygininalny od 1962waytogo.gif ... Oczywiscie V8 - 389 (od 389 cubic inches pojemnosci grinser006.gif ) i mocy 254kWyay.gif...

Troche historii... 4 lata temu po malym szukaniu znaleziono go w CA -USA. Auto jesli dobrze pamietam jezdzilo ostatni raz w 1987r.

Nie kazdy musi mi uwierzychmm.gif ale po wlaniu benzyny i wlozeniu nowej baterii ... odpalil - ach ten odglos V8 z lat 60tychlove.gif.... do dzis brzeczy w moich uszach ... po prawie 20 latach nie uzuwaniaidea.gif ....

Cena byla odpowiednia wiec ... zostalo wsadzone na cargo i 3 miesiace pozniej ze slonecznej CA zawitalo do Oz... 4 nowe opony .... RTA (gdzie przeszedl inspekcie na regowaytogo.gif) i zadnej conversji na RHD (Pony ma ponad 25latgrinser006.gif) dostalo normalna rejestracje...

W koncu 4 dni temu po zgromadzeniu odpowienich czesci - ktore niestety tanie nie sapad.gif (eg. oryginalne lewe lusterko US$350 + transport do Oz) zostalo rozlozone na czynniki pierwsze ...

Weened byl pracowitygrinser006.gif ... i sam bylem zdziwiony jak auto z 1962 roku nie maz zadnych ognisk rdzy001.gif ...

Zadnych to moze przesadahmm.gif - jest powierzchowna idea.gif + 3 miejsca sa zardzeiwiale na wielkosc 20c monetyhmm.gif...

Ciezko bylo skrzynie wyciagnacpad.gif ... nie tak jak dzisiaj gdzie robia wszystko plastic zlosnik.gif ta jest kawalkiem metalufoch.gif

4gbtz6.jpg

Silnik poszedl bez problemowok.gif

5enginenb5.jpg

Jesli sie dobrze przyjrzec to w wiekszosci miejsc jest jeszcze oryginalna farbawaytogo.gif

love.gif jest piekna -czemu dzis takich artystcznych rzeczy nie robiafoch.gifniewiem.gif? Przypomina mi yachthmm.gif

60433351sn5.jpg

To jest kawal metaluzlosnik.gif a nie jak dzisnono.gif. Co ciekawe nadwozie to platformy jest przymocowane w ...20 punktachwaytogo.gif... Ciekawe ile w dzis montujapalacz.gif? 8 to podobno sredniahmm.gifideia.gifniewiem.gif...

10cp9.jpg

75409084bx1.jpg

Chyba najciezsza rzecz w tym auciepad.gif - drzwii -nogi sie gielypad.gifgrinser006.gif ... Co ciekawe jak sie wyjmie mechaniz elektrycznie podnoszonych szyb z 1962 rokuwaytogo.gif to dalo sie je poddzwignacwaytogo.gif ... hahaha.gif ...

11sx8.jpg

No i powod dlaczego auto zastanie LHDswiety.gif - firewall. Po prawej jest AC (tak, tak z 1962 roku w pelni dzialajacazlosnik.gifwaytogo.gif )... Przelozenie drive.gif jest proste, calej firewall juz niehmm.gif... Ale ostatnie slowo jeszcze nie zostalo poweidzianeidea.gif

12wx8.jpg

W kazdym razie - chrom idzie na pelna regeneracje, body idzie sie wykompac w kwasach (jak kazde nowe autkogrinser006.gif), platforma idzie na sand blasting, skora juz sie na siedzeniach robi - obecna jest ryginalna 001.gif, no i pozostaje kwestia silnikahmm.gif. Prawdopodobnie bedzie maly upgrade do 421 CI czyli w EU normach 7.0l V8waytogo.gif....

Czas do skonczenia 6 miesiecy hmm.gif.... i mysle ze zdarzymywaytogo.gif

Auto bedzie w lepszym stanie niz ten ktory opuscil fabryke w Canadahmm.gif ...

Pict:Ozi[admin

A tak wygladaly niektorelove.gif...

1962 Coupe

hppp_0608_03z+1962_Pontiac_Grand_Prix+Passenger_Side_View.jpg

800px-1963_Pontiac_Bonneville_Sport_Coupe.JPG

Model 1964

64pont03.jpg

Pict:googleswiety.gif

Napisano

Qrna chopie. Gratuluję i kibicuję !!!

To jest to co zawsze chciałem zrobić. Niestety Kopiejka na której remont się porwałem cały czas czeka i czeka choć większość części już zakupiłem. Ale ten brak czasu, kasy itd itd.... zawsze coś pod górkę.

Napisano

piekne autko i piekny projekt zlosnik.gif

jak rozumiem bedziesz wrzucal fotki z postepu prac ? zlosnik.gif

Napisano

... Project, conversji na RHD ,plastic, yacht

LHD, sand blasting, upgrade do 421 CI czyli w EU normach 7.0l V8....

fajny materiał ale czy musisz zawsze dodawac te wstawki obcojezyczne?? mnie osobiscie strasznie draznia tego typu smieci w tekscie...

bez urazy ok.gif

Napisano
  • Autor

> ... Project, conversji na RHD ,plastic, yacht

> LHD, sand blasting, upgrade do 421 CI czyli w EU normach 7.0l V8....

> fajny materiał ale czy musisz zawsze dodawac te wstawki

> obcojezyczne?? mnie osobiscie strasznie draznia tego typu smieci

> w tekscie...

> bez urazy

nie ma urazyhmm.gif ... niestety musisz mi wybaczyc bo nie sadze zeby to sie zmienilopalacz.gif .. Niestety nie mysle w PL, tlumacze ... i jak jestem pare wychwycic to nie zamecze sie myslac jak jest LHD w PL, a sand blasting to nawet nie wiem jak jestzlosnik.gif ...

Napisano

> ... Project, conversji na RHD ,plastic, yacht

> LHD, sand blasting, upgrade do 421 CI czyli w EU normach 7.0l V8....

> fajny materiał ale czy musisz zawsze dodawac te wstawki

> obcojezyczne?? mnie osobiscie strasznie draznia tego typu smieci

> w tekscie...

> bez urazy

pozwole sobie za OZI-ego zlosnik.gif

rotfl.gif

wiesz nie kazdy Aussie mowi/pisze poprawnie po polsku rotfl.gif

------------------

kurde spoznilem sie sciana.gif

sorii za oftop grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> piekne autko i piekny projekt

przez 3 lata normalnie jezdzil .. ale w koncu wiedzialem ze to nadchodzilo, nadzchodzilo i to byla po proastu decyzja chwilihmm.gif... Poktorejs partii z US popatrzylismy ile juz jest czesci i ... po prostu stalo siehmm.gif

> jak rozumiem bedziesz wrzucal fotki z postepu prac ?

i tak i niehmm.gif Nie bede we wszystkim mial swoj udzialidea.gif - jak mowie nie moje auto - ale z wiekszych postepow takhmm.gif ...

Napisano
  • Autor

[...] Ale ten brak czasu, kasy itd itd....

> zawsze coś pod górkę.

no widzisz to jest nas dwochzlosnik.gif... Nie zapominaj ze ja za to nie $$$hahaha.gif ...

Tania impreza nie jest. Sam Pony z transportem tu kosztowal ok $9,000 ... na czesci poszlo ok $10,000 i IMHO jesli bedzie sie trzymal planow to drugie $10k jak nic... Skora, chrom, plywanie w kwasach etc. etc ... Podejrzewam ze 3cie $10k... Czyli de facto auto bedzie kosztowac tyle co nowe dzis....

Teraz wlasciciel ma pare lat do emerytury - i to juz numer 6 ktory odbudowujeidea.gif.... Ja mam 30zlosnik.gif wiec traktuje to jako dobra nauke "L" drive.gif.... Osobiscie poluja na Mustangidea.gif... ale jak narazie tak jak mowisz ani czasu, animulher.gif sie narazie nie zgadza na to zebym cos sprowadzilzlosnik.gif

Napisano

> nie ma urazy ... niestety musisz mi wybaczyc bo nie sadze zeby to sie

> zmienilo .. Niestety nie mysle w PL, tlumacze ... i jak jestem

> pare wychwycic to nie zamecze sie myslac jak jest LHD w PL, a

> sand blasting to nawet nie wiem jak jest ...

a no chyba ze tak ok.gif

myslałem ze celowo dodajesz tego typu "wstawki"...ok.gif

a "sand blasting" masz na mysli chyba piaskowanie lub srutowanie??

ale chyba piaskowanie bo srutowanie to raczej do grubych blach, a tutaj moze narobic szkody srut ...

Napisano

mowisz ani czasu, ani sie narazie nie zgadza na to zebym cos

> sprowadzil

sprowadź sobie cos polskiego grinser006.gif

jak byś wyjechał na ulice kanciakiem to mogło bybyć ciekawie cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> a no chyba ze tak

> myslałem ze celowo dodajesz tego typu "wstawki"...

niezlosnik.gif - wylapuje pare rzeczy pozniej ale tu musisz mi wybaczyc bo nie chce mi sie EDIT uzywaczlosnik.gif

> a "sand blasting" masz na mysli chyba piaskowanie lub srutowanie??

mam na mysli polrkeidea.gif .... No i jak przetlumaczyc upgrade po PLhmm.gif? Zamiana na lepszyzlosnik.gif? Nic innego mi do glowy nie przychodziidea.gif ...

> ale chyba piaskowanie bo srutowanie to raczej do

grubych blach, a

> tutaj moze narobic szkody srut ...

to jest sandblasting - hmm.gif - polerowaniehmm.gif?niewiem.gif ... ale lepiej zostawmy moje slownictwo na tym kaciku bo sie Snajper zdenerwujezlosnik.gif

Sandblasting%20inside%20pipes.JPG

Napisano

> To jest kawal metalu a nie jak dzis. Co ciekawe nadwozie to

> platformy jest przymocowane w ...20 punktach... Ciekawe ile w

> dzis montuja? 8 to podobno srednia...

Teraz to większość aut ma nadwozia samonośne więc nie ma co mocować.

Napisano

ajjj jak przeczytałem o tym dźwięku V6 zlosnik.gif piękna furka, ale pewnie kupa kasy do włożenia i roboty zlosnik.gif choć jeśli kasa i umiejętności są to sama przyjemność zlosnik.gif

Napisano

> to jest sandblasting - - polerowanie?

Piaskowanie wink.gif

Napisano

brawo OZI czekam na wyniki Twojej pracy, bede trzymal kciuki ehh szkoda ze kasy brak na takie zabawy

Napisano

Fajny! Szkoda że nie coupe, ale 4 drzwi bez ramek i słupka środkowego też mają swój urok.

Napisano

eh Ty to masz zycie ... waytogo.gif

Napisano

> sprowadź sobie cos polskiego

> jak byś wyjechał na ulice kanciakiem to mogło bybyć ciekawie

Trapez, trapez... w pitbulu bylo określenie trapez... zdecydowanie lepsze niż kanciak smile.gif hehe

• 1 rok później...
Napisano
  • Autor

> no i jak tam odbudowa?

> trochę czasu minęło, może coś się zmieniło

zostal rozlozony, nadwozie wykapane w kwasie jak w fabryce i wlasnie wrocil z malowania. Zostalo wnetrzewaytogo.gif.

Wrzuce jakies fotki jak tylko bedziemy nad nim opracowac nastepnym razem - moze byc za ok 4-6 tyghmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.