Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamki Stilo i kluczyk

Featured Replies

Napisano

> na lusterku wewnetrznym na zewnatrz auta ? w sumieeee tysz mozna

Na zewnętrznym ,na wewnętrznym z tego co zauważyłem nie ma czujników Watsonie cfaniaczek.gif

Napisano

> no ..yy.. a poco mi grzybek skoro nie mam auto-klimy ?

> A czujka o ktorej ty mowisz to wedle mojego pomyslu to jest "na"

> lusterku wstecznym wewnetrznym ( miedzy szyba a noga lusterka)

Grzybek jest zawsze. Jak nie masz klimy to jest to tylko zaślepka.

Nie wiem co masz pod lusterkiem, może masz czujnik deszczu?

Napisano

> dwa pełne kluczyki, brak alarmu fabrycznego, ale może to pomoże:

> ponoć mam przygotowanie fabryczne pod alarm

> może niektórzy tego nie mają, i dlatego jeden pełny, drugi bez

> przycisków

2 kluczyki z przyciskami, brak alarmu fabrycznego smile.gif

Napisano

> pomocy..........wszelkie sugestie

> Ktos to przerabial - wizyta w aso i 50pln pomoglo - ponowne

> zaprogramowanie kluczyka lub cos podobnego w temacie. Nie mniej

> obeszlo sie bez nowego za 700pln...

.........byłem w ASO i załatwiłem temat nie działającego sterowania zdalnego...........

...........przypuszczenia były słuszne, pomogło przeprogramowanie kluczy...... ......mimo, że posiadam tylko jeden kluczyk ze sterowaniem zdalnym a drugi surowy to jak przy każdym takim zabiegu programowania, przeprogramowuje się oba klucze na nowo..... no i oczywiste potrzebny jest kod elektroniczny z karty kodowej........ ........całość zabiegu przebiegła bezproblemowo i z podłączeniem trwała 5 minut

.....podejrzenie: podczas wysyłania sygnału radiowego z pilota, nastąpił spadek napięcia (słaba bateria) lub jakieś zakłócenie w eterze i centralka dostała urwany kod lub błędny..... na skutek tego przestała rozpoznawać kod z pilota, umieściła go na czarnej liście, zblokowała, zabanowała, albo inne licho niewiem.gif ...to już tajemnica boody computera rotfl.gif

........po przeprogramowaniu kluczyków pilot wrócił do mamusi i ma się dobrze w stilo rodzince zlosnik.gif co cieszy, zresztą każdy kto od kilku czy kilkunastu lat użytkuje samochody z centralnym zamkiem sterowanym z pilota wie jak to uzależnia i jakie jest upierdliwe otwieranie z klucza.... męczyłem się tak aż dwa dni hehe.gif i za każdym razem i tak się zapominałem i cisnąłem po guzikach.........

Napisano

to jeszcze jak by napisac ile workow zlota usluga kosztowala i bedzie kolejna rozwiazana zagadka z cyklu 'z archiwum stilo-X' smile.gif

oraz:

majac alarm fabryczny stilo ma 2 kluczyko-piloty, (co nie wyklucza iż bez niego sa zawsze 1 pilot + 1 mechaniczny)

Napisano

> to jeszcze jak by napisac ile workow zlota usluga kosztowala i

> bedzie kolejna rozwiazana zagadka z cyklu 'z archiwum stilo-X'

..............w moim wypadku 50PLN ......ale z tego co pisali inni koszt podpięcia do Examinera jest bardzo różny zależnie od ASO a trzeba by te programowanie właśnie zakwalifikować jako usługę diagnostyczną przy użyciu Examinera hehe.gif mnie tak właśnie potraktowano........

Napisano

> ..............w moim wypadku 50PLN ......ale z tego co pisali inni

> koszt podpięcia do Examinera jest bardzo różny zależnie od ASO a

> trzeba by te programowanie właśnie zakwalifikować jako usługę

> diagnostyczną przy użyciu Examinera mnie tak właśnie

> potraktowano........

Czekaj czekaj, kluczy chyba do examinera nie podłączali więc to nie klucze były przeprogramowywane.

A próbowałeś robić taki myk:

wejść do środka, włączyć zapłon, nacisnąć któryś guzik na pilocie.

w ten sposób w niektórych autach programuje się klucz do centralnego który z różnych powodów przestał być rozpoznawany...

Napisano

> Czekaj czekaj, kluczy chyba do examinera nie podłączali więc to nie

> klucze były przeprogramowywane.

...........oczywiście, że nie wkładali kluczy do examinera zlosnik.gif

.................programowanie kluczy to skrót myślowy

...........................programowanie polega na dodaniu kluczy do rejestru centralki czyli podczas podłączonego examinera i odpowiedniej opcji na ekranie najpierw dopisywany jest 1 klucz (ten który jest w stacyjce- włączony zapłon) następnie jest prośba o kolejny który należy włożyć do stacyjki i włączyć zapłon old.gif

> A próbowałeś robić taki myk:

> wejść do środka, włączyć zapłon, nacisnąć któryś guzik na pilocie.

.....próbowałem wiele razy podczas dwóch ostatnich dni..... bezskutecznie..... oslabiony.gif

> w ten sposób w niektórych autach programuje się klucz do centralnego

> który z różnych powodów przestał być rozpoznawany...

.........tak programowałem w fordzie ......nie słyszałem o takiej procedurze dodawania kluczy-pilotów w fiacie stilo....... tu jest od tego examiner

Napisano

> procedurze dodawania kluczy-pilotów w fiacie stilo....... tu

> jest od tego examiner

No niestety... w przypadku Fiata to jak do tej pory niezastąpione urządzenie frown.gif Z drugiej strony kolejne utrudnienie dla złodziei... tych nie specjalizujących się we włoszczyźnie...

Napisano

> No niestety... w przypadku Fiata to jak do tej pory niezastąpione

> urządzenie Z drugiej strony kolejne utrudnienie dla złodziei...

> tych nie specjalizujących się we włoszczyźnie...

..........ponieważ taka awaria jak zgubienie przez centralkę sterowania z pilota zdarza się na szczęście rzadko to nie stanowi to problemu natury ekonomicznej......... .......innym tematem jest kwestia ceny dostępu do examinera w ogóle gdzie....... wolny rynek = dowolne ceny poszczególnych ASO ......ale oczywiście to teoria, bo nie ma wolnego rynku jeśli examinera posiadają tylko ASO.......... wiec tu raczej jest problem narzucania cen z pozycji monopolisty.......

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Aby zakonczyc temat dodam tylko ze moja akcja zakonczyla sie powodzeniem. Zakup wkladki z angielskiej wersji na szrocie( 80zl) i przerobienie wkladki do mojego kluczyka (30zl). Calkowity koszt naprawy 110zl - koszt szacowany przez ASO 2300zl. ASO - (nie) dla idiotkow smile.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.