Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fiat code

Featured Replies

Napisano

witam jak idzie zakodowac kluczyk bo musze jeden dorobic

Napisano

> witam jak idzie zakodowac kluczyk bo musze jeden dorobic

Jak masz klucz matke(duzy brązowy klucz) to bez problemu matką sie dopisuje klucz

Napisano

> Jak masz klucz matke(duzy brązowy klucz) to bez problemu matką sie

> dopisuje klucz

A jak sie nie ma?

Napisano

> A jak sie nie ma?

to zależy. Jak pytasz o mk2 (po pierwotne pytanie dotyczyło mk1) to nie ma klucza matki i tu dorabiasz klucz w ASO wg karty kodowej. koszt ok 450 zł

Napisano

> to zależy. Jak pytasz o mk2 (po pierwotne pytanie dotyczyło mk1)

Codzi o mkII

> nie ma klucza matki i tu dorabiasz klucz w ASO wg karty kodowej.

> koszt ok 450 zł

A czy można kupić kąplet kluczyków z jakiegoś rozbitka i przełożyć lub podmienić immobilajzer jakoś?

Napisano

> Codzi o mkII

> A czy można kupić kąplet kluczyków z jakiegoś rozbitka i przełożyć

> lub podmienić immobilajzer jakoś?

i wydaje Ci sie ze bedzie taniej???

nie wydaje mnie siem grinser006.gif

Napisano

> Codzi o mkII

> A czy można kupić kąplet kluczyków z jakiegoś rozbitka i przełożyć

> lub podmienić immobilajzer jakoś?

Mozna, ale bedzie dużo drozej.

Napisano

> najprosciej i najtaniej bedzie chyba zlikwidowac code

A jak sie to likwiduje?

Co do kupna to w angli takie kąplety: stacyjka, zamki,deska z komputerem, kluczyki za 100Ł mozna dostac to na złotówki 420PLN crazy.gif(funty tanie).

Chodzi o to co i jak wymienmić żeby było ok?

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> A jak sie to likwiduje?

> Co do kupna to w angli takie kąplety: stacyjka, zamki,deska z

> komputerem, kluczyki za 100Ł mozna dostac to na złotówki 420PLN

> (funty tanie).

> Chodzi o to co i jak wymienmić żeby było ok?

> Pozdrawiam

musiabyś od dawcy przełozyc , klucze , wkładki zamków i stacyjki, komputer silnika i bodykomputer

Napisano

> A jak sie to likwiduje?

jedziesz do mechanika lub aso i oni elektroniczie usuwaja code

Napisano

> witam jak idzie zakodowac kluczyk bo musze jeden dorobic

dorob sam kluczyk, pastylke immo wygrzeb z klucza sprawnego i przyklej gdzies pod plastikiem w okolicy stacyjki wink.gif

Zagrozenie: latwiej samochod ukrasc bo w koncu wystarczy zwykly kluczyk, a immo siedzi w samochodzie rotfl.gif

Napisano

> musiabyś od dawcy przełozyc , klucze , wkładki zamków i stacyjki,

> komputer silnika i bodykomputer

Ileprzy tym roboty ( w godzinach) i jak to jest trudne, czy sam bym sobie poradził czy jakieś "nadprzyrodzone" umiejetnosci trzeba miec, czy tylko odkręć śrubki, wypnij-przypnij?

Bodykomputer to co jest, myślałem że te wskazania na wyświetlaczu to główny komputer podaje?

A z takiego rozbitka to nie będzie żadnych niespodzianek typu palące sie lampki poduszki itp?

Dzieki za info waytogo.gif

Napisano

> jedziesz do mechanika lub aso i oni elektroniczie usuwaja code

Nie takie to proste, ja chciałem pozbyć sie code to kazali zapłacić mi 600 PLN! shocked.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Nie takie to proste, ja chciałem pozbyć sie code to kazali zapłacić

> mi 600 PLN!

Znaczy proste, ale kosztowne, dlatego wole zostać z immo ale mieć komplet kluczyków.

Czyli z rozbitka mam wyjąć:

1) komputer silnika (z tyłu przepustnicy)?

2) bodykomputer(ten pod plastikową pokrywką pod deską)?

3) stacyjke?

4) wszystkie zamki?

Czy podczas odłączania i wmontowywania akumulator ma być odpięty?

Która część przy stacyjce odpowiada za odczyt immo z kluczyka?

Czy samo przełożenie wystarczy czy trzeba coś jeszcze ustawiać po wszystkim.

Jeżeli ktoś mógłby mi wszystko dokładnie i zrozumiale opisać byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam 20.GIF

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam kolegow z sosiedniego kacika podepne sie pod temat

mam taki problem u kolegi w kropku II padl komp wtrysku (1,2 8V plastik kolektor ssacy 2001rok)

zakupilismy urzywke kompa (czarne urzadzonka montowane kolo przepustnicy)ze stacyjka kluczykiem i krazkiem przy stacyjce zalozylismy wszytko ale calosc nie bangla kontrolka fiat code niechce zgasnac jak podlaczamy to pod kompa diagnostycznego w liscie kodow wyswietla blad kluczyka "01600 elektronic key" myslelismy ze zakupiony komplet byl jakis felerny wiec go zwrocilismy i zakupilismy nastepny ale przy kolejnym dzieje sie dokladnie to samo nie wie ktos czy jest jakis knyf na to zeby to zaczelo dzialac?? byl bym bardzo wdzieczny za pomoc bo kolega nie ma czym do pracy jezdzic aha pragne dodac ze auto jest w irlandii i ciezko tu znalesc dobrego specjaliste a jak juz jest to kaze sobie bardzo slono placic dlatego zwracam sie do was o pomoc

Napisano
nic nie zrozumiales z zalaczonego sznurka?. jezeli podmieniliscie centralke to albo z niej znosicie immo albo programujecie ja na nowo w serwisie pod klucze posiadane zgodnie z zalaczonym FIAT CODE. podobno usluga zlikwidowania immo to koszt od 50PLN.
Napisano

tak tylko ze taka usluga w irl jest duzo drozsza to po pierwsze a po drugie ponoc jezeli wymieni sie komplet czyli komp kluczyk stacyjka to jest tylko jakis myk zeby to zaczlo wspolpracowac jest jakis koles ktory mowi ze jest w stanie to zrobic ale za usluge liczy sobie po przeliczeniu niemal 500zl a to troche duzo generalnie gosc sprzedal nam wyzej wymieniony komplet i ponos wie co jest nie tak i czemu niechce odpalic ale za uruchomienia auta na tych podzespolach za ktore juz dostal 250euro liczy sobie kolejne 150 i cala spawa robi sie strasznie droga dlatego uderzylem tu o pomoc

aha no i oczywiscie kluczyk z centralka i stacyjka byly wyciagniete z jednego auta dlatego powinny byc zgodne

Napisano

hmmmm... my mamy mamy komputer diagnostyczny (pozyczony)ktorym bez problemu sczytujemy bledy przez zlacze OBDII16c czy przy pomocy takiego wynalazka idzie to opanowac??

Napisano

> hmmmm... my mamy mamy komputer diagnostyczny (pozyczony)ktorym bez

> problemu sczytujemy bledy przez zlacze OBDII16c czy przy pomocy

> takiego wynalazka idzie to opanowac??

nie, tylko odczytasz bledy i ewentualnie czesc wykasujesz ale nic poza tym. ratuje Cie ASO lub magik od zdjecia immo. ewentualnie gdybys mial karte kodowa od centralki ktora kupiliscie to by mozna bylo cos ttam zdzialac ale i tak tylko przez EXAMINER'a.

Napisano

Witam Kolegów! Panowie mam taki problem z fiat code... Otóż miałem słaby akku dlatego go wypiąłem i wziąłem do ładowania. Tymczasem dziś wsadzam go z powrotem no i niebardzo moge odpalić silnik frown.gif Akku jest doładowany do fulla (zielona "kontrolka"w Centrze) i moje pytanie: czy możliwe jest że ten cały Fiat Code sie rozkodował... :/ ? Nie było by problemu jeśli posiadałbym kartę z kodem ale takowej niestety nie posiadam passed_out.gif Poradźcie coś koledzy... Z góry dzięki wink.gif

Napisano

> Witam Kolegów! Panowie mam taki problem z fiat code... Otóż miałem

> słaby akku dlatego go wypiąłem i wziąłem do ładowania. Tymczasem

> dziś wsadzam go z powrotem no i niebardzo moge odpalić silnik

> Akku jest doładowany do fulla (zielona "kontrolka"w Centrze) i

> moje pytanie: czy możliwe jest że ten cały Fiat Code sie

> rozkodował... :/ ? Nie było by problemu jeśli posiadałbym kartę

> z kodem ale takowej niestety nie posiadam Poradźcie coś

> koledzy... Z góry dzięki

To zielone oczko pokazuje tylko stan z jednej celi, w ogóle to miarodajne nie jest, sprawdzałeś na innym aku ???

Napisano

> moje pytanie: czy możliwe jest że ten cały Fiat Code sie

> rozkodował... :/ ?

raczej nie, a na pewno nie poprzez odłączenie aku.

> Nie było by problemu jeśli posiadałbym kartę

> z kodem ale takowej niestety nie posiadam Poradźcie coś

> koledzy... Z góry dzięki

jesli to wina immo to powinna świecić sie kłódka zlółta w liczniku w mk2, a w mk1 jest chyba kluczyk z podpisem CODE... 0 nie wiem o jakim aucie mowisz.

Napisano

> raczej nie, a na pewno nie poprzez odłączenie aku.

> jesli to wina immo to powinna świecić sie kłódka zlółta w liczniku w

> mk2, a w mk1 jest chyba kluczyk z podpisem CODE... 0 nie wiem o

> jakim aucie mowisz.

Tak świeci się kluczyk z podpisem CODE... :/ To jest Punto I. A co do prób z innym akku to też nic nie daje... frown.gif Więc celuje że jednak coś z tym immo... :/

Napisano

> Tak świeci się kluczyk z podpisem CODE... :/ To jest Punto I. A co do

> prób z innym akku to też nic nie daje... Więc celuje że jednak

> coś z tym immo... :/

Padło immo , czesto sie zdarzało w starszych puntach , jaki masz silnik? Moge to usunać lub naprawić zeby działało jak nowe, skad jesteś ?? uzupełnij profil

Napisano

> Padło immo , czesto sie zdarzało w starszych puntach , jaki masz

> silnik? Moge to usunać lub naprawić zeby działało jak nowe, skad

> jesteś ?? uzupełnij profil

Wiesz... tak naprawde to nie jest moje auto tylko kuzynki... Z tego co wiem to ona ma tam silnik 1.2 ... Ja i ona jesteśmy z Rudy Śląskiej (Śląskie) i patrząc po twoim profilu to raczej z naprawy nici :/ Ale dzięki za szczere chęci wink.gif Nic.. jutro trzeba będzie odcholować do jakiegoś ASO lub mechanika żeby coś poradził, bo innej opcji raczej nie widze :/ Pozdrawiam i dzięki koledzy za odpowiedzi wink.gif A jak jeszcze ktoś by się chciał wypowiedzieć to chętnie poczytam 20.GIF

Napisano

> Wiesz... tak naprawde to nie jest moje auto tylko kuzynki... Z tego

> co wiem to ona ma tam silnik 1.2 ... Ja i ona jesteśmy z Rudy

> Śląskiej (Śląskie) i patrząc po twoim profilu to raczej z

> naprawy nici :/ Ale dzięki za szczere chęci Nic.. jutro trzeba

> będzie odcholować do jakiegoś ASO lub mechanika żeby coś

> poradził, bo innej opcji raczej nie widze :/ Pozdrawiam i dzięki

> koledzy za odpowiedzi A jak jeszcze ktoś by się chciał

> wypowiedzieć to chętnie poczytam

Jak usłyszysz cene w ASO to napisz , immo mozna poprostu usuna to jest najtansze , kompa mozesz wysłac poczta (zwykle tak robie i odsyłam po naparawie), auto i tak nie jedzi , moge to naprawac lub poprostu usunąc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.