Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ustawienie fotoradaru

Featured Replies

Napisano

Witam mam takie pytanie. Jak wedlug was ma sie do prawa albo wogole czy jest to normalne aby policja ustawiala fotoradar przenosny jakies 10m przed znakiem podwyzszajacym predkosc do 70 km/h i w miejscu gdzie zaczyna sie wzniesienie?? Ostatnio mialem taka sytuacje ze jechalem przez teren zabudowany z laweta caly czas ok 50 - 55 km/h i na koncu tego terenu przed lasem jest wzniesienie, pojawia sie dodatkowy srodkowy pas do wyprzedzania oraz jest podniesienie predkosci do 70 km/h, wiec widzac wzniesienie i znak zaczelem przyspieszac az tu nagle przed tym znakiem zrobilo mi zdjecie bo mialem juz ok 70 km/h, a na dodatek to stalo jakies zwykle seicento. Moim zdaniem to bardzo chamska zagrywka ze strony policji. Dodam ze nie bylo tam zadnego przejscia dla pieszych ani skrzyzowania tylko zaczynal sie las. Co o tym myslicie??

Napisano

Chamstwo chamstwem przepisy przepisami...

Niestety tak jest i będzie...

Fotoradar rzadko kiedy jest narzędziem prewencji.

Za to niezmiernie często służy

do poprawienia słupków zarówno statystyk jak i finansów...

Napisano

Nic nowego. Pod Częstochową, na drodze 91, zawsze stali 20 metrów przed znakiem"70" i kasowali. Mieli łatwo bo wcześniej jest wyremontowany kawałek szerokiej drogi, która aż prosi by jechac szybciej niż 50-tką. Co by było weselej to tuż za znakiem podwyższającym prędkość zaczyna się poligon - dziura na dziurze.

Napisano

To jest jeszcze pryszcz...

Ale ja widzialem lepszy motyw...

Droga krajowa nr 3 (nie pamietam gdzie dokładnie) zaczyna sie teren zabudowany i stoi zaraz znak "80".

Jest skrzyżowanie i za 20m znak "80". Miedzy skrzyżowaniem a znakiem fotoradar kasujący za "50"-tke...

Teren zabudowany tam był... ale własnie gdzies tam w prawo a nie przy drodze...

Krawiec

Napisano

To w takim przypadku bym nie przyjął mandatu i tyle, gdyż zgodnie z prawdą nie złamałem przepisów.

Napisano

bo niektórzy busted.gif to ch..e

chociaz musze przyznać zdarzają się mili sympatyczni i wyrozumiali ok.gif szkoda tylko że żadko frown.gif

Napisano

Nie da się ukryć, że od jakiegoś czasu rozpoczęło się prawdziwe polowanie na łatwą i szybką kasę nie rózniące się niczym od pospolitego złodziejstwa.Priorytetem nie jest poprawa bezpieczeństwa na drogach tylko wystawienie jak największej ilości mandatów. Przykładowo w Świnoujściu wpadli na genialny pomysł przestawiania znaku teren zabudowany,w krótkim czasie został on przestawiony dwa razy.Aktualnie przestawiony poza łuk drogi,na którym auto sm z fotoradarem w środku nabija kabze.

Napisano

> To w takim przypadku bym nie przyjął mandatu i tyle, gdyż zgodnie z

> prawdą nie złamałem przepisów.

No dobra, ale dostaniesz wezwanie z drugiego końca Polski, z fotoradaru o którym pierwszy raz słyszysz. Myślisz, że pamiętałbyś tą 80-tkę? Bo ja sądzę, że miś powie Ci "paaanie, obszar zabudowany a pan 80?!".

Napisano

> To w takim przypadku bym nie przyjął mandatu i tyle, gdyż zgodnie z

> prawdą nie złamałem przepisów.

Nie do końca. W przypadku skrzyżowań przepisy są dziurawe.

Normalnie policja to rozumie, ale zgodnie z prawem na skrzyżowaniu powinieneś jechać 50km/h.

To takie łatanie lokalnej dziury budżetowej dziurawymi przepisami...

Zapewne wymyślił to ktoś z dziurawym mózgiem.

Napisano

> wpadli na genialny

> pomysł przekładania znaku teren zabudowany,w krótkim czasie

> został on przestawiony dwa razy.Aktualnie przestawiony poza łuk

> drogi,na którym auto sm z fotoradarem w środku nabija kabze.

to samo stało sie w Rudzie Śl---dla "poprawy bezpieczeństwa" na jednym z wylotów z miasta obszar zabudowany powiększył się o 200m lasu--idiotyzm screwy.gif

Napisano

Nie widze w tym nic dziwnego , przekroczyłeś prędkość o 20km/h zatem należy Ci sie mandant grinser006.gif

Napisano

> to samo stało sie w Rudzie Śl---dla "poprawy bezpieczeństwa" na

> jednym z wylotów z miasta obszar zabudowany powiększył się o

> 200m lasu--idiotyzm

Pewnie myślisz o Kochłowicach w stronę Panewnik i tych częstych akcjach policji/sm z fotoradarami, zgadza się...?

Faktycznie - miejsce idealne na "zarobek" crazy.gif

Napisano
  • Autor

Hahaha dzieki Hans smile.gif Wiem że mi się należy bo wiem że pzekroczyłem prędkość ale zaskakuje mnie poprostu sposób w jaki policja wystawia te fotoradary np . TU. Takie postępowanie nie powinno mieć miejsca.

Napisano

Nie jestem tego na 100% pewien, ale miejsce gdzie stoi radar musi byc "zatwierdzone" tylko nie wiem przez ktora wladze. Chodzi wlasnie o to zeby nie stawiac radarow badz gdzie. Inna sprawa, ze wlasnie coraz czesciej takie miejsca-pulapki sa zatwierdzane...

Ja jak dostalem zdjecie to mialem napisane w jakim miejscu stal radar - jakis numer, tak aby latwo go bylo odnalezc...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.