Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zapala się czek od EGR-a

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanko

Jeżeli zapala się czek od Egr-a to można autem jeździć, nic się nie stanie ?

Jak ma wysokie obroty to się nie zapala, przy spadku obrotów zaczyna się zapalać, wtedy gaszę na chwilę silnik i jest ok. Umuwiony jestem do mechanika ale kilka dni muszę użytkować autko. Na zapalonym czeku auto ma słabszą moc.

Napisano

> Witam

> Mam pytanko

> Jeżeli zapala się czek od Egr-a to można autem jeździć, nic się nie

> stanie ?

> Jak ma wysokie obroty to się nie zapala, przy spadku obrotów zaczyna

> się zapalać, wtedy gaszę na chwilę silnik i jest ok. Umuwiony

> jestem do mechanika ale kilka dni muszę użytkować autko. Na

> zapalonym czeku auto ma słabszą moc.

było nie było z zapalonym check-iem auto dziala w trybie awaryjnym - zabić nie zabijesz nic ale musisz się meczyć z mułem zlosnik.gif dla pocieszenia to powszechna usterka hehe.gif

Napisano

Mi też się zapala(od 3 tygodni i jakoś jeżdże) jak mam niskie obroty np dojeżdzałem do świateł albo na postoju się zapalała i po ruszeniu gasła ,albo mi się zapaliła jak jechałem 120km/h i mi już nie zgasła ale jakoś dojechałem do domu choć pod góre była tragedia -spadała prędkość,aha jeszcze innym razem stanołem na środku drogi(jadąc pod górę) bo się zaświeciła i nie mogłem wogóle ruszyć(mimo wciśnięcia gazu do dechy obroty spadały) sciana.gif ,ale po dopchaniu go na równą jezdnie jakoś ruszyłem.Wizyte u mechanika mam chyba w tym tygodniu ale mówi że kosztuje tez zawór EGR 600zł yikes.gif ale na allegro widziałem po 300zł nowy...

Napisano

oczyścić rozruszać a następnie zaślepić zeby.GIF ja u siebie dziada już odciąłem os spalin 270751858-jezyk.gif

Napisano

> było nie było z zapalonym check-iem auto dziala w trybie awaryjnym

zależy co masz na myśli

bo jeśli to, że zmieniają się w jakikolwiek sposób np. parametry wtrysku, to się mylisz idea.gif

tak naprawdę to ECM przestaje sterować EGR-em i nic innego się nie dzieje

ja bym tego więc trybem awaryjnym nie nazywał wink.gif

Napisano

Witajcie!

Tu Azja poprę Cię w 100%. Jak mi się zapali Check od EGR (zaślepiony) to poza świecącą kontrolką nie ma żadnego spadku mocy, zwiększonego spalania itd. Po odczytaniu błędu (0400) widać, że jego status - Activ: NO.

Napisano

> Witajcie!

> Tu Azja poprę Cię w 100%. Jak mi się zapali Check od EGR (zaślepiony)

> to poza świecącą kontrolką nie ma żadnego spadku mocy,

> zwiększonego spalania itd. Po odczytaniu błędu (0400) widać, że

> jego status - Activ: NO.

U mnie natomiast po zapaleniu sie lampki [wymigany EGR] autko staje sie żwawsze... Oczywiscie EGR nie jest zaslepiony... Po wyłaczeniu silnika i ponownym uruchomieniu lampka juz nie swieci... tongue.gif

Napisano

No cóż mi akurat po zapaleniu checka i wymiganiu błędów wyszedł EGR z tą tylko różnicą, że grzybek zaczął wpuszczać za dużo spalin do silnika. Samochód muł,zgasł, nie dał się odpalić.

Wykręciłem drania, rozruszałem, trochę oczyściłem, założyłem i dalej śmiga. Zastanawiam się tylko kiedy następnym razem wytnie mi taki numer.

Napisano

> oczyścić rozruszać a następnie zaślepić ja u siebie dziada już

> odciąłem os spalin

to jeżeli potrafisz zaślepić egr w dieslu to ja poproszę o opis ze zdjęciami....z tego co sie orientuję, to nie da sie tego zrobić...

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.