Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

współpraca transmitera FM z gniazdem zapalniczki w Astrze I

Featured Replies

Napisano

Witam, od jakiegoś czasu robie przymiarkę do zakupu wynalazku w stylu jak załączony na w poniższym linku:

http://www.allegro.pl/item378232234_fm_transmiter_mp3_sd_usb_pilot_nie_przeplacaj_.html lub

http://www.allegro.pl/item374937647_transmiter_mp3_206fm_lcd_pilot_sd_mmc_reg_przegub.html

Problem w tym iż gniazdo zapalniczki w Astrze F jest dość głęboko osadzone i mam wątpliwości czy w ogóle uda mi się tam upchnąć ww. transmiter. Czy ktoś używał lub robił fizycznie przymiarki z tego typu konstrukcją transmitera? Czy daje się on swobodnie "wcisnąć" do „popiołki” i czy ma jakieś możliwości regulacji przegubu aby ułatwić dostęp do części zawierającej wyświetlacz LCD i klawiaturę (raczej nie przewiduję używania załączonego pilota). Interesuje mnie tylko tego tupu rozwiązanie konstrukcyjne, nie chcę kombinować z żadnymi kablami, przedłużkami czy innymi konstrukcjami transmiterów.

P.S.

Faktycznie, coś mi nie poszło z tymi załącznikami. Teraz powinno być ok. Dzięki za zwrócenie uwagi. Dodatkowo załączam przykładową fotkę transmitera żeby było wiadomo o jaka konstrukcje chodzi.

post-87109-14352494443916_thumb.jpg

Napisano

Popraw linki bo jak narazie są nie teges swiety.gif

Napisano

używałem kiedyś transmitera i mogę powiedzieć że to badziewie, jeśli nie zależy Ci na oryginalnym radiu to proponuję kupić coś z mp3 i nie bawić się w to. Ostatnio widziałem grundiki po 199zł i fajnie to grało.

Napisano
  • Autor

Szkopuł w tym że moja Asterka ma na wyposażeniu jeszcze oryginalny sprzęt audio tzn. radio + głośniki na których czas odznaczył już swoje piętno. Aby zmiana radyjka miała jakiś sens to wypadałoby również zmienić głośniczki co w ostatecznym rozrachunku podraża całość inwestycji a tego chciałbym uniknąć. Nie należę do audiofilii, poszukuję prostego rozwiązania umożliwiającego w miarę tani dostęp do odtwarzania MP3. Wiem że w większości przypadków użycie transmitera powoduje straty na jakości ale mam nadzieję że ww. modele nie należą do najgorszych, przynajmniej w ocenach na allegro nie widać negatywnych czy nawet neutralnych opinii na temat wspomnianych transmiterów, chociaż nie ukrywam że chętnie poznałbym opinie osób korzystających akurat z tych modeli. Pozostaje jeszcze najważniejsza kwestia - czy w ogóle ten transmiter uda sie wepchnąć do zapalniczki bo jeżeli nie to dalsze pytania nie maja sensu.

Pzdr

Napisano

Bawilem sie przez chwile ty czyms. Moze nie dokladnie takim modelem ale w srodku jest to samo. Niestety nie pomoge ci jezeli chodzi umieszczenie tego w popielniczce bo mialem na kablu razem z CB.

Jezeli chodzi o cene - to jest to dosyc drogo jak za sam bajer w postaci zmiany kata koncowki. Poprzednie modele kosztowaly juz chyba cos pod 17zl

Jakosc tez nie jest imponujaca. Dalo sie w sumie sluchac ale to nie jest ten sam dzwiek w porownaniu z radiem FM.

Lepszym rozwiazaniem byloby zakupienie jakiegokolwiek mp3 playerka i skorzystanie z wyjscia slychawkowego. Oczywisicie jezeli twoje radio posiada wejscie liniowe

Podsumowujac

Na godzinke - to jest to fajna zabawka. Ale juz w dluzszj drodze zaczynalo mnie to meczyc.

Dosyc wazne jest czy to urzadzonko posiada mozliwosc plynnego przewijania utworow.

Decyzja nalezy do Ciebie smile.gif

Napisano

> Bawilem sie przez chwile ty czyms. Moze nie dokladnie takim modelem

> ale w srodku jest to samo. Niestety nie pomoge ci jezeli chodzi

> umieszczenie tego w popielniczce bo mialem na kablu razem z CB.

> Jezeli chodzi o cene - to jest to dosyc drogo jak za sam bajer w

> postaci zmiany kata koncowki. Poprzednie modele kosztowaly juz

> chyba cos pod 17zl

> Jakosc tez nie jest imponujaca. Dalo sie w sumie sluchac ale to nie

> jest ten sam dzwiek w porownaniu z radiem FM.

> Lepszym rozwiazaniem byloby zakupienie jakiegokolwiek mp3 playerka i

> skorzystanie z wyjscia slychawkowego. Oczywisicie jezeli twoje

> radio posiada wejscie liniowe

> Podsumowujac

> Na godzinke - to jest to fajna zabawka. Ale juz w dluzszj drodze

> zaczynalo mnie to meczyc.

> Dosyc wazne jest czy to urzadzonko posiada mozliwosc plynnego

> przewijania utworow.

> Decyzja nalezy do Ciebie

najprosciej bedzie zastosowac kasete adaptacyjna. mozna zrobic lub kupic

Napisano

Luuuuuduuu...

Zacznijcie ciąć cytaty, błagam....

Zobacz, zacytowałeś całą, długą wypowiedź Grze, dopisałeś JEDNO zdanie, które wogóle nie odnosi się do tego co napisał Grze.

Pozdroofka

Napisano

> Szkopuł w tym że moja Asterka ma na wyposażeniu jeszcze oryginalny

> sprzęt audio tzn. radio + głośniki na których czas odznaczył już

> swoje piętno. Aby zmiana radyjka miała jakiś sens to

> wypadałoby również zmienić głośniczki co w ostatecznym

> rozrachunku podraża całość inwestycji a tego chciałbym uniknąć.

Nie musisz wymieniać od razu głośników, sam napisałeś, że nie jesteś audiofilem to nowe radio na starych głośnikach da 10 razy lepszy efekt niż transmiter. Ktoś napisał że to fajna zabawa na godzinę, ale w czasie jazdy jest kompletnie niewygodne, lubi się rozłączać i stwarza niesamowite niebezpieczeństwo gdy próbujesz to coś obsługiwać w czasie jazdy. Ja wywaliłem to po 2 godzinnej jeździe za okno i nawet szkoda mi nie było, ponadto nie zawsze częstotliwości na które ono jest zaprojektowane są wolne, często ciężko znaleźć aby nie nakładało się z jakąś stacją radiową.

Jeżeli zależy ci na mp3 i własnym i pasażerów życiu to nie używaj tego w czasie jazdy a zdrowie i życie bliskich jest chyba więcej warte niż 200zł za nowe radio.

Napisano

> to juz lepiej kup sobie to:

> http://allegro.pl/item372645992_kaseta_adapter_blyskawiczny_wysylka_i_kontakt.html

> szału nie ma, ale kiedys sam tego uzywalem i nie bylo najgorzej

Jesli czesto nie slychales muzyki z kaset to glowica bedzie dobra i jakosc jest wystarczajaca.

Mam tak na stale zabudowane do car400 z wyprowadzonym z tylu radia kablem i dodatkowo odlaczylem silniczek magnetofonu ,coby nie szumiał i rzęził .

Podlaczone do PDA z kartą 2 GB i nawigacją i spelnia wszystkie moje wymagania :-)

Napisano

> najważniejsza kwestia - czy w ogóle ten transmiter uda sie

> wepchnąć do zapalniczki bo jeżeli nie to dalsze pytania nie maja

> sensu.

> Pzdr

20.GIF Do zapalniczki się mieści i nawet po zagięciu na przegubie dość dobrze siedzi, ale niestety popielniczka musi być otwarta. Dostęp do przycisków też jest przyzwoity.Gorzej z pilotem bo trzeba trochę celować. Jakość jak dla mnie przy fabrycznym osprzęcie wystarczająca.Lepiej niż z kasety-adaptora. W moim modelu wkurza mnie to że jak nie przesunę pilotem lub ręcznie , to leci w koło ten sam utwór. Ale to może być moja nieznajomość instrukcji obsługi, bo ja swój dostałem z Anglii bez papierów i może czegoś nie wiem. Ogólnie jestem zadowolony, auto to nie filharmonia.

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za pomysły i uwagi. Pomimo "dobrego słowa" kolegi filutek5 na temat ww. typu transmitera, przeważające, negatywne opinie na razie skutecznie pohamowały mój zapał do zakupu w ciemno tego urządzenia - musiałbym je przetestować organoleptyczne. Na razie nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić i odkurzyć stary wątek na temat wyprowadzenia gniazda liniowego z radia do podłączenia odtwarzacza mp3. Jak na razie musi mi to wystarczyć.

Pozdrawiam

volk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.