Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaz w 1.1 Mpi

Featured Replies

Napisano

Będę zakładał gaz do seja, tylko nie wiem jeszcze czy sekwencje czy mikser ?

Jestem ciekawy opini, a najlepiej jakiegoś porównania grinser006.gif

Na 2 generacji trochę się auto zamuli, a jak będzie na sekwencji ? Będzie chodzić jak na brynie ?

Napisano

> Na 2 generacji trochę się auto zamuli,

..niekoniecznie

mozna dac BLOS i sie nei zmuli biglaugh.gif

a jak będzie na sekwencji ?

> Będzie chodzić jak na brynie ?

..seryjnie to nie, ale jak sie dobierzesz do sterownika LPG to moze nawet ciut lepiej nizna benie biglaugh.gif

Napisano

> Będę zakładał gaz do seja, tylko nie wiem jeszcze czy sekwencje czy

> mikser ?

> Jestem ciekawy opini, a najlepiej jakiegoś porównania

> Na 2 generacji trochę się auto zamuli, a jak będzie na sekwencji ?

miałem LPG - tartarini (IIgen) od nowości w MPi ... przejechałem ok 80kkm

zakładali mi w ASO piesc.gif bo bym starcił gwarancję ... no i oczywiście spieprzyli piesc.gif

pojechałem do magików którzy poprawili za 150zł cała instalacje i przejeździłem prawie 80kkm bez dotykania - autko nie straciło odczuwalnie mocy - i na gadzie chodziło super ... o dziwo troszke ciszej niż na noPB - bylem w 100% zadowolony ... i pamietam ze na początku "do pełna" było za 30zl zeby.GIF

przy wtrysku gazu (4gen) to już powinna być w ogole bajka - ale trzeba sobie to przekalkulować czy się opłaca

Napisano

Odpowiem Ci z doświadczenia-jak chcesz dłużej pojeździć tym autkiem to zakładaj sekwencje-tym bardziej że ceny są przystępne. na 2 gen pojeździsz tylko jest pytanko-kiedy zaczną sie problemy? Co do zmulenia-poszukam gdzieś wykresiku z hamowni-o ile znajde ale na gazie mój miał 0,5KM mniej i chyba 1nm mniej. Gaz miałem 2 generacji -i do seja mpi-go nie polecam.

Znalazłem wykres-w załączniku

post-107863-14352495146856_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

teraz masz sekwencję ?

czemu nie polecasz ? mocy jak widzę nie brakowało grinser006.gif

Napisano

teraz mam 1.2 16V-a on gazu nie dostanie odemnie. :cool

Gazu 2 generacji nie polecam bo u mnie zaczeły sie problemy po ok 60-70 tyś km. A to cewka do wymiany a to 2-ga cewka, gaz sie wyłaczał, a to reduktor smile.gif. Przeszedłem Swoje i stwierdziłem że nie warto. Pozatym znajomy z ELPIGAZ-u na samym początku jak zakładaliśmy gaz mi powiedział- "ja Ci tego gazu (II gen) do tego auta nie założe bo bedziesz do mnie przyjeżdzał i miał pretensje-wcześn iej czy póżniej" i jak sie okazało po 2 latach miał racje. Gaz założyłem wiec w innej firmie. a potem przyszedł czas na swap smile.gif.

Napisano

> Będę zakładał gaz do seja, tylko nie wiem jeszcze czy sekwencje czy mikser ?

W zależności od tego jak długo będziesz jeździł tym autem i ile kilometrów planujesz zrobić.

> Jestem ciekawy opini, a najlepiej jakiegoś porównania

> Na 2 generacji trochę się auto zamuli, a jak będzie na sekwencji ?

Trochę przymuli, bo 2 gen. to zwężka na dolocie, więc tak musi być. Pamiętaj też o tym, że auto będzie trochę cięższe, przez butlę.

Napisano
  • Autor

> ..seryjnie to nie, ale jak sie dobierzesz do sterownika LPG to moze

> nawet ciut lepiej nizna benie

Który sterownik się do tego najlepiej nadaje do wyboru mam KME, STAG 300 i Eurekę chyba confused.gif

Napisano

Panowie jakie dać świece do 1.1 góra 1.2 mpi? założyłem blosa dzisiaj i już 3 razy mi konkretnie strzeliło co polecacie NGK? czy coś innego.

Napisano
  • Autor

> Panowie jakie dać świece do 1.1 góra 1.2 mpi? założyłem blosa dzisiaj

> i już 3 razy mi konkretnie strzeliło co polecacie NGK? czy coś

> innego.

no to widzę że trzeba jechać po sekwencję grinser006.gif

Napisano

rowniez zdecydowalem sie na sekwencje do mojego sej tylko teraz ktora polecono mi dwoch sprawdzonych gazownikow jeden zaklada scirocco za 2.5zl a drugi pewny gazownik zaklada stag300 za 2.5zl, odrabiam wojsko w strazy i duzo strazakow mi poleca tego scirocco ale stag300 jesli chodzi o serwis to bez problemu w kazdym miescie wiekszym wrazie awari odpukac znajde by naprawic

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.