Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie do ABARTHciarzy

Featured Replies

Napisano

No właśnie - silnik silnikiem, ale wyposażenie też działa na wyobraźnię jak sie te ogłoszenia czyta. Maile do wszystkich możliwych serwisów już posłałem i niebawem sie wszystko wyjaśni. Jak do września nie znajdę żadnego serwisu, który mi w razie awarii pomoże ze skrzynią to się pewnie skończy na stilaku w dieslu, albo fiacie coupe 2.0 20 V

Dostałem następną odpowiedz od ALANFIAT z Łodzi...napisali, że mogą co najwyżej spróbować zrobić diagnostykę. buu.gif

Pzdr

Napisano

> tak, ale wersje GT z silnikiem 2.4 i manualem nie są tak wypasione

> jak abarthy. Nie mają CN+, czujników deszczu, parkowania etc. ot

> taka wersja standard z większym silnikiem

myślę że chyba mam abartha ,aczkolwiek nie mam nawigacji ,ale mam manuala i silnik 2,4 a rewelacyjnym momentem obr.,także były chyba takowe wersje po lifcie .tzn. po 04.r. cool.gif

Napisano

> myślę że chyba mam abartha ,aczkolwiek nie mam nawigacji ,ale mam

> manuala i silnik 2,4 a rewelacyjnym momentem obr.,także były

> chyba takowe wersje po lifcie .tzn. po 04.r.

myślę, że chyba jednak się mylisz. Abarth był tylko z SS, wersje bez SS miały nazwę albo GT, albo, jak niedawno się dowiedziałem, Schumacher (ale to zmienione zderzaki, etc.). Natomiast ani Schumacher, ani GT nie miały takiego wyposażenia jak abarth niewiem.gif

Napisano

tak sobię mysle że mozem sie załozyć np. o 1-dnego wiskacza tylko jak to sprawdzic?? cool.gif

Napisano

> tak sobię mysle że mozem sie załozyć np. o 1-dnego wiskacza tylko

> jak to sprawdzic??

grinser006.gifhehe.gif no wiesz, ogólnie to np. jak ubezpieczasz, i Pan pyta jaki typ stilo i mówisz, że abarth, to facet wylicza co powinno być w standardzie, m.in. SS hmm.gif ale aż się zaczynam zastanawiać, może poprosimy o jakiegoś arbitra? niewiem.gifrotfl.gif

Napisano

> no wiesz, ogólnie to np. jak ubezpieczasz, i Pan pyta jaki typ

> stilo i mówisz, że abarth, to facet wylicza co powinno być w

> standardzie, m.in. SS ale aż się zaczynam zastanawiać, może

> poprosimy o jakiegoś arbitra?

Mogę być arbitrem. Chociaż można mnie posądzić o stroniczość, gdyż zgadzam się z moim przedmówcą biglaugh.gif

Napisano

hm. w ubezpieczeniu nic nie ma o wersji jest tylko podany model 2,4.. ,w dowodzie też brak informacji ale z tego co gdzieś usłyszałem to ponoć były takie rodzynki faktycznie w wyposażeniu bardzo zubożone cool.gif

Napisano

Panowie mam nowe pytanie grinser006.gif , głównie do pana Plastyka bo wie coś w temacie.

Przed zakupem podobno bardzo ważne jest aby sprawdzić ciśnienie oleju w magistrali. Wyczytałem, że można to zrobić zewnętrznym manometrem...

Nie mam takowego sprzętu. Przed zakupem tak czy siak podjadę autem pod ASO - czy oni mi to tam sprawdzą jak ich poproszę ?

A może warto takie coś nabyć i kontrolować raz na jakiś czas ?

Napisano

Zerknąłem na allegro i jest tego od groma i cena barszcz. Powiedzcie tylko który brać, żeby psaował do abartha i zaraz zamawiam. Ma ktoś może jakiś schemat gdzie to podpiąć i jakie powinny być wskazania w abartcie ?

To się chyba po prostu zamiast świecy wkręca - dobrze myślę ?

Napisano

To jak z tym manometrem, nikt nic nie wie ?

Co do tego wycięcia Selespeeda z abartha to otrzymałem właśnie odpowiedz.

W alfie taka zabawa kosztuje 2000 PLN, a co do stilo to zależnie od dostępności komponentów do przeróbki...generalnie serwis odpisał, że nie powinno być problemów nie do przeskoczenia (nawet z centralką) i że mogą się podjąć. grinser006.gif

Pzdr

Napisano

Quote:

To jak z tym manometrem, nikt nic nie wie ?

No jak widać ! grinser006.gif

Już któryś raz z rzędu sam sobie odpowiadasz !

Odpocznij trochu ! 20.GIFrotfl.gif

Napisano

> W alfie taka zabawa kosztuje 2000 PLN,

sama robocizna ?

> odpisał, że nie powinno być problemów nie do przeskoczenia

> (nawet z centralką) i że mogą się podjąć.

hmmm... do zmiany jest oprogramowanie body-komputera, program ECU silnika i do usuniecia sterownik skrzyni (a body bedzie go szukalo po CAN'ie ...) ... jakos tego nie widze, ale moze ....

M.

Napisano

> To jak z tym manometrem, nikt nic nie wie ?

Mam i co... pokazuje chwilowe doładowanie.... przy uszkodzonej turbince ciągneło ponad 2,2 bar a teraz max do 1,45 Bar przy mocnym but.gif i stabilizuje sie na 1,25 Bar

Możesz kupic dowolny adapter na słupek i zamontować cały zestaw...

Ale po przeczytaniu twoich postów to radze tobie kolego kup sobie Abartha i zagazuj.... ok.gifold.gif

Napisano

> Możesz kupic dowolny adapter na słupek i zamontować cały zestaw...

Nie chodziło mi przecież o wskaźniki do montowania w aucie...tylko o zewnętrzny manoment. Co to ma wspólnego z jakimś turbo ?

> Ale po przeczytaniu twoich postów to radze tobie kolego kup sobie

> Abartha i zagazuj....

Tak też właśnie zrobię boozing.gif

Napisano

> Nie chodziło mi przecież o wskaźniki do montowania w aucie...tylko o

Tak ale jak już będzesz kupował to taki abyś potem se zamontował na słupku i obserwował smarowanie silnika.... podobnie jka ja doładowanie lub inni temp oleju ...

Co do ciśnienia oleju to po dodaniu super "dodatków" zageszczających nawet jak było słabe to i tak będzie wysokie.... az sie rozsypie silnik oslabiony.gif

Napisano

> Tak ale jak już będzesz kupował to taki abyś potem se zamontował na

> słupku i obserwował smarowanie silnika....

Ok już kumam. Może jakiś inny - pewniejszy sposób znasz ? Samo słuchanie czy panewki nie stukają może nie być wystarczającym testem.

W aso to sprawdzą jakoś sensownie czy też robią to manometrem ?

Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.