Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Osłona pod silnikiem w JTD

Featured Replies

Napisano

Takie glupie moze pytanie ale cyz stilo 1.9 jtd ma oslone pod silnikiem ? od spodu ? Bo tak mi sie wydawalo ze cos tam bylo a po powrocie z serwisu po wymianie oleju tam od spodu nic juz nie ma, i tak sie zastanawialem poprostu ? smile.gif

Napisano

> Takie glupie moze pytanie ale cyz stilo 1.9 jtd ma oslone pod

> silnikiem ? od spodu ? Bo tak mi sie wydawalo ze cos tam bylo a

> po powrocie z serwisu po wymianie oleju tam od spodu nic juz nie

> ma, i tak sie zastanawialem poprostu ?

oczywiście że ma, składa się trzech części, środkowa jest zdejmowalna

Napisano
  • Autor

Naprawde ? A to skurw..... zajebaly mi oslone a ja nie zauwazylem, dlateog mi teraz glosniej troche chodzi ! Szlag by to !!!

Napisano

> Naprawde ? A to skurw..... zajebaly mi oslone a ja nie zauwazylem,

> dlateog mi teraz glosniej troche chodzi ! Szlag by to !!!

hmm nie sądzę, żeby wzrost głośności był z tym związany. przykładowa osłona z allegro

Napisano
  • Autor

No nic trudno, dzieki za uswiadomienie mnie !

Napisano

> No nic trudno, dzieki za uswiadomienie mnie !

wroc do serwisu. niech poskladaja auto do kupy spowrotem.

Napisano
  • Autor

Pewnie tak zrobie, tylko to bylo tydzien temu, nie wiem czy da sie z tym cos zrobic jeszcze, pewnie dopiero w poniedzialek beda czynni.

Napisano

to masz chwile na to by sie przyjrzec otworom montażowym i ubezpieczyć się słownie na przypał typu " musiał pan oberwać osłonę bo dziurki wyrobione" Walcz o swoje 20.GIF

Napisano

> Naprawde ? A to skurw..... zajebaly mi oslone a ja nie zauwazylem,

> dlateog mi teraz glosniej troche chodzi ! Szlag by to !!!

co to za serwis aso w rzeszowie hmm.gifzlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

Tak troche za Rzesza sie to znajduje smile.gif Napewno znasz Tyczyn i niejakii SziK smile.gif podszywajacy sie pod InterCars smile.gif Dlatego wlansie nie nawidze takich serwisow gdzie nie gaza Ci siedizec na jakiejs durnej poczekalni az skoncza, porzadny serwis to taki gdize mozesz sobie wejsc do garazu i patrzec jak Ci dlubia przy samochodzie, Niestety FIAT tez z wielka laska Ci wpuszcza na teren "budowy" smile.gif

Napisano

omijam te wszystkie miejsca szerokim lukiem,wole jechac do goscia co sie na tym zna ,ale pracuje prywatnie ok.gif

Napisano

> Zaryzykuję twierdzenie, że wszystkie trzy są zdejmowalne

kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa, ale wiesz przecież, Diavolo, że chodzi mi o tę część zdjemowaną przy czynnościach serwisowych cfaniaczek.gif

Napisano

> i faktycznie jest głośniej bez osłony

Potwierdzam ... bo po zakupie takowej nie miałem.

Po założeniu ciut ciszej.

Napisano

> chodzi mi o tę część zdjemowaną przy czynnościach serwisowych

niestety moja część nie zdjeła się przy czynnościach serwisowych a przy czynności wjazdu na moją posesję icon_rolleyes.giffaint.gif

problem polega na tym, że chciałbym sobie kupić tylko środkową, bo ta została przed wjazdem a na aukcjach takich nie ma, eh sciana.gif

Napisano

mi tez ukradlo aso w opolu, po paru miesiacach sie skapnelam i pojechalam do aso - powiedzieli mi ze moge sobie kupic za ok. 400 zl komplet oslony silnika (3 części) icon_eek.gifspineyes.gif . Kupilam jedna brakujaca na allegro za 80zl z przesylką. 275123014-zielony.gif

Napisano

Tak jak napisała koleżanka powyżej - szukaj a znajdziesz

Napisano
  • Autor

> Tak jak napisała koleżanka powyżej - szukaj a znajdziesz

Pewnie bede musial kupic ta na allegro za 95 zl frown.gif, jeszcze nie taki straszny wydatek, wiec sie chyba szarpne

Napisano

> problem polega na tym, że chciałbym sobie kupić tylko środkową, bo ta

> została przed wjazdem a na aukcjach takich nie ma, eh

Pogadaj ze sprzedającymi, wyślij maile, może któryś ma samą środkową, ja kupowałem bo miałem pękniętą, to wyszło, na to, że komplet był w tej samej cenie co część środkowa, tylko musisz zaznaczać że do JTD bo są inne rozstawy śrub, jak coś to poszukam namiary do gościa u którego kupowałem tyle, że brałem odbiór osobisty więc bez dodatkowych dopłat wink.gif)

Napisano

Jest jedno ALE - te z Allegro znacznie ustępują jakością (sztywnością i dopasowaniem) tym oryginalnym ...

Napisano

> moge sobie kupic za ok. 400 zl komplet oslony silnika (3 części) .

400 za komplet to bardzo ulgowa stawka, ostatnio kolega kupował w ASO w W-wie (bez zniżek) środkową część, kosztowała równo 500 brutto.

> te z Allegro znacznie ustępują jakością (sztywnością i dopasowaniem) tym oryginalnym

ponadto materiał jest bardziej kruchy, nie posiada też wklejonej izolacji/wygłuszenia w centralnej części.

Napisano

> 400 za komplet to bardzo ulgowa stawka, ostatnio kolega kupował w ASO w W-wie (bez zniżek) środkową część, kosztowała równo 500 brutto.

Nie widzę sensu kupowania takiego elementu w ASO, to tak, jakbym miał u nich kupować płyn do spryskiwaczy no.gif

> ponadto materiał jest bardziej kruchy

Mam inne zdanie, kupiłem u rzemieślnika (w okolicach Babic jest dwóch), fakt nie jest sztywna, ale nie jest krucha ok.gif

Jadąc do Tych awaria "bot'a" zmusiła mnie do kaskaderskiego nawrotu na trasie szybkiego ruchu. Pokonując wysoki krawężnik, zawinąłem osłonę "pod siebie". Zerwałem mocujące wkręty, natomiast sama osłona pozostała OK ok.gif

> nie posiada też wklejonej izolacji/wygłuszenia w centralnej części.

Sorry, ale nie widzę związku.

Wyciszenie przestrzeń kierowca / pasażer izoluje ściana grodziowa i jej wygłuszenie.

Napisano

> kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa, ale wiesz przecież, Diavolo, że chodzi mi o tę część zdjemowaną przy czynnościach serwisowych

waytogo.gif ... Pozdrowienia dla Natalii ... no i Filipa oczywizda pub2.gif

Napisano

> to tak, jakbym miał u nich kupować płyn do spryskiwaczy

jest nienajgorszy i nie drozszy niż np na Shellu czy BP

> Mam inne zdanie, kupiłem u rzemieślnika (w okolicach Babic jest

> dwóch)

Nie znam tych wytwórców - nie potrafię się odnieść

> Jadąc do Tych awaria "bot'a" zmusiła mnie do kaskaderskiego nawrotu (...)

Nie temu osłona służy, sadzę że konstryktor miał inny zamysł instalując ją pojeździe.

> Sorry, ale nie widzę związku.

Nie dziwię się, majac silnik benzynowy łatwo go nie dostrzeżesz.

Napisano

> Sorry, ale nie widzę związku.

> Wyciszenie przestrzeń kierowca / pasażer izoluje ściana grodziowa i

> jej wygłuszenie.

wyciszenie może nie jest takie ważne, natomiast w orginalnym jest w środkowej części dodatkowa izolacja, stawiam jednak raczej na izolację od wysokich temperatur a nie od wygłuszenia niewiem.gif

Napisano

spoko, dzięki waytogo.gif narazie poszukam sam, jakbym nie umiał znaleźć to się odezwę waytogo.gif poza tym, właśnie potrzebuję do stilo abarth, ale z tego co na zdjęciach widzę, to chyba jtd i abarthy mają takie same mocowania hmm.gif

Napisano

> stawiam jednak raczej na izolację od wysokich temperatur a nie od wygłuszenia

już nie chciałem dolewać, ale chodzi raczej o izolację od niskich temperatur.

Stąd często w benzynowych autach osłony takowej nie ma, gdyż tam silnik na temperatury (szczególnie ujemne) tak czuły nie jest.

Napisano

ciekawe, bo mój ma, a benzynowy jest... między innymi zlosnik.gifwaytogo.gif

Napisano

> no to.... kto pierwszy ten lepszy ? Ciap ewentualnie Ciap i

> ostatnia w promocji 90 zeta z drobnymi

a takich to jest multum, chodzi o tańszą niż 90 zeta i jedną część, tą środkową, bo pozostałe mam grinser006.gif

muszę po gościach podzwonić hmm.gif

Napisano

> a takich to jest multum, chodzi o tańszą niż 90 zeta i jedną część,

> tą środkową, bo pozostałe mam

> muszę po gościach podzwonić

Mysle ze te tańsze to jakaś manufaktura. Imho brałbym komplet bo może się okazać ze spasowanie może szwankować.Jak zmieniać to zestawem. hmm.gif

Jak znajdziesz taniej niż 90.. no nie wiem... czasem warto dać 10-20 zł wiecej i mieć jako taki "spokoj". Upolujesz coś za 50 i twoje szczęście może obrócić się w wiązke mięsa przy zakładaniu wink.gif

Napisano

> ponadto materiał nie posiada też wklejonej

> izolacji/wygłuszenia w centralnej części.

Zgadza się ok.gif Aktualnie użytkuję drugi komplet z Allegro (każdy od innego sprzedawcy), wcześniej miałem oryginały. Wszystkie trzy osłony Fiata miały w środku wklejoną gąbkę.

Te osłony "rzemieślnicze" nie mają izolacji i są wykonane z cieńszego materiału. Są przez to bardziej miękkie i bardziej się odkształcają - np. ta środkowa odstaje (zwisa) pod autem, szczególnie w środkowej części z tyłu. Rozstaw wkrętów w żadnym komplecie się nie zgadzał i konieczne były przeróbki, pomimo zapewnień sprzedawców o zgodności sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.