Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] znikajace swiatla mijania

Featured Replies

Napisano

Od jakiegos czasu po wlaczeniu swiatla mijania nie swiaca. Dopiero ruch dzwignia kierunkowskazow (pociagniecie) zapala je. Zauwazylem tez, ze jesli dziwgnie ta odepchne delikatnie od siebie to mijania gasna. Czy to odwrotny przypadek samozapalajacych sie dlugich opisanych w FAQu? Jakies 2 lata temu poprawialem blaszki, ale zeby odwrotna sytuacja wystapila po 2 latach wierzyc mi sie nie chce.

Jakies sugestie?

Napisano

> Od jakiegos czasu po wlaczeniu swiatla mijania nie swiaca....

Najlepiej wymień dźwignię na nową. Koszt na allegro to jakieś 15-20 zł. Ja tak zrobiłem jak zaczęło mi, a raczek kierowcom z naprzeciwka błyskać na chwilę długimi jak włączałem kierunek w lewo. Rozbierałem już kiedyś taką dźwigienkę, tyle, że w Corsie i drugi raz już mi się nie chciało bawić, zwłaszcza w składanie jej biglaugh.gif Koszt niski, a dźwignia się bardzo dobrze sprawuje już wiele miesięcy.

Napisano

Tak się przyłączę.

Czy można kupić same gumki od tych dźwigienek ?? Bo moje już trochę wyblakły a chciałbym poprawić ich wygląd.

Napisano

Problem błyskających długich jest opisany w dziale technika na stronie http://astra.autokacik.pl ( tutaj ). Są tam również zdjęcia jak ta dźwignia wygląda. Tą usterkę naprawiałem jakieś półtora roku temu i wszystko gra. Za to nie miałem od początku "błysku" długimi. W ciągu tego tygodnia miałem urlop i rozebrałem ten włącznik znowu podgiąłem jedną z blaszek i błysk już był. Za to podejrzewam, że na skutek grzebania właśnie zaczęły mi się wyłączać światła mijania (wracałem w nocy ze Słupska do Krakowa i od Łodzi musiałem jechać bez migaczy bo dotknięcie wajchy wyłączało mi światła :/). Rozebranie elementu po raz kolejny, podgięcie jednego z ramion blaszki w kształcie litery Y rozwiązało problem.

Napisano

> Czy można kupić same gumki od tych dźwigienek ?? Bo moje już trochę

> wyblakły a chciałbym poprawić ich wygląd.

eee tam od razu kupować wink.gif

spróbuj może najpierw lelkowego czernidła do plastików grinser006.gif

klik

Napisano

> Czy można kupić same gumki od tych dźwigienek ??

O gumce, sprzed roku smile.gifKLIK

P.S.

O ile pamiętam to zielik mówił, że tych gumek nie ma poza ASO (o ile w ASO są wink.gif )

Pozdroofka

Napisano

> O ile pamiętam to zielik mówił, że tych gumek nie ma poza ASO (o ile w ASO są )

Witamy po długiej przerwie wink.gif

Co do gumek od przełączników - to nigdy nie mówiłem że można je w ASO kupić hmm.gif

Się nie przyznaję do tych zarzutów zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> Witamy po długiej przerwie

Sie odpoczywało... smile.gif

> Co do gumek od przełączników - to nigdy nie mówiłem że można je w ASO kupić

Nie nie... Chodzi o to, że mówiłeś że nie ma w tych Twoich hurtowniach częsci (czyli "poza ASO" ) smile.gif No i dopisałem "o ile w ASO są" dla jasności smile.gif Widać nie wystarczyło wink.gif

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.