Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakladanie CN+

Featured Replies

Napisano

Obecnie posiadam zwykle radio CD fabryczne. Moze mi ktos powiedziec w jakiej kwocie bym sie zamknal jesli chcialbym wsadzic CN+? Prawdopodobnie bylaby to uzywka z jakiegos rozbitego egzemplarza

Napisano

na allegro chodzą po 2000, ale i tak będziesz miał szczęście jak trafisz shocked.gif

pozdrawiam 30.GIF

Napisano

2500 to chyba najbardziej optymistyczna opcja. Pamiętaj o nowych mapach i języku w jakim CN+ gada. Nie ma polskiego. A jeśli pochodzi z Włoch, to domyślnie jest ustawiony włoski i z tego co wiem, żeby to zmienić, na angielski potrzebna jest płyta. Oczywiście do zdobycia. Ogólnie IMO gra nie wart świeczki. Ale są osoby, którzy mają i sobie chwalą ok.gif

Napisano
  • Autor

hmmm, w takim razie chyba zostanie przy N73+Tom Tom . A jak szacowalby sie koszt samego radyjka cd ale z obsluga MP3?

Napisano

> hmmm, w takim razie chyba zostanie przy N73+Tom Tom . A jak

> szacowalby sie koszt samego radyjka cd ale z obsluga MP3?

Wiesz, ja się mogę mylić, sam kiedyś chciałem CN+ założyć, ale dłałem sobie spokój. Bo wydać 2000 na coś używanego, co na 2-gi dzień już może nie działać, to IMHO "duże ryzyko"i strata kasy. Ale poszukaj, popytaj może coś się w tym temacie zmieniło i będzie taniej. Dodatkowo tego nie ubezpieczysz AC, bo brak faktury(chyba, że ktoś Ci wystawi, ale PZU chciało konkretnie z numerami serii danego CN+, a mi nikt tak nie chciał wystawić.)I jak coś takiego zniknie, to też miło nie jest oslabiony.gif

Ogólnie to ja za bardzo się na tym nie znam, ale wiem, że Stilo bez CN+ w serii, nie widzi CN+. I BC głupieje i miga liczknki kilometrów, oczywiście są i na to sposoby,ale....

Tu już niech się wypowiedzą Ci co to robili. Ładnie to wygląda i jest fajne, a jak z pokryciem map.Podobno się coś poprawiło, ale niewiem.gif

A radio z MP3, legalne z kartą kodową, instrukcją, to IMO 800zł. Czasami się pojawiają na Allegro. Czasem poniżej 800, a czasem powyżej. Różnie to bywa. Te radia są tak rzadkie, że ciężko na nie trafić i dlatego też są drogie.

Pamiętaj też o navi monohromatycznej, one są tańsze, ale i efet już nie ten, ale mają MP3.

Napisano

> hmmm, w takim razie chyba zostanie przy N73+Tom Tom . A jak

> szacowalby sie koszt samego radyjka cd ale z obsluga MP3?

ok.gif lub kup jakieś radyjko na 2xDIN z LCD 7" i wszystkimi bajerami za 1500 zł.... i do tego rameczka wink.gif

Osobiście sam sie zastanawiałem nad zakupem ale minimum te 1800 zł trzeba dać... a za to dobrą navi 5" kupisz i zostanie na coś jeszcze hehe.gif

Napisano
  • Autor

Skoro temat sie juz rozwinal to moze spytam o jedna rzecz. Mozna pod zwykle CD podpiac zmieniarke i umiescic ja w bagazniku? Jesli tak to domyslam sie ze bedzie trzecia opcja kiedy nacisne SRC: Radio->CD->AUX ??

I czy musi byc ona konkretnej firmy?

Co do pomyslu radyjka z ekranem to chyba najlepsze wyjscie i do tego najtansze smile.gif dzieki

Napisano

Zmieniarka nie do bagażnika, a do górnego schowka, ale potrzebna jest specjalna "półeczka", pod warunkiem, że chcemy, żeby to jakoś wyglądało. Bo ostatecznie, to można ją tak jakoś inaczej umocować spineyes.gif

Z tego co wiem, to Blaupunkt IDC A09 pasuje, ale tu też podobno są jakieś małe miny. Niektóre są z kodem, a inne bez. Ktoś o tym ostatnio coś pisał hmm.gif

Tu chyba coś o tym jest hmm.gif

A to owa półeczka, tylko wersja angielska spineyes.gif

281278135-836d_1.jpg

Znalazłem, wersja europejska:

281278135-4849_1.jpg

A tu już zamontowana:

281278135-252145477_2.jpg

post-110575-14352496696371_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

wow, dzieki za tak wyczerpujaca odpowiedz.

rzeczywiscie ladnie to wyglada ale z tego co widze znacznie ogranicza funkcjonalnosc tego schowka. Wolalbym chyba jednak wrzucic ja gdziesz do bagaznika ale musze to przemyslec hmm.gif

Napisano

> Wolalbym chyba jednak wrzucic ja

> gdziesz do bagaznika ale musze to przemyslec.

Zamontowałem w szufladzie pod siedzeniem pasażera.

Napisano

> Obecnie posiadam zwykle radio CD fabryczne. Moze mi ktos powiedziec w

> jakiej kwocie bym sie zamknal jesli chcialbym wsadzic CN+?

> Prawdopodobnie bylaby to uzywka z jakiegos rozbitego egzemplarza

Ja miałem walnięty wyświetlacz w swojej CN+ i udało mi się kupić navi z włoch. Na ebay-u dość często sie pojawiają.Za wszystko (cena+przesyłka+opłaty bankowe) wyniosło mnie coś około 1400zł

Napisano

Polecam to rozwiązanie: ok.gif ( szkoda schowków )

PS

Zmieniarka jest pod schowkami

281281079-Zdj%EAcie156.jpg

Napisano

A ten znaczek wszystkomającego to u Ciebie ? icon_eek.gif

Napisano

> A ten znaczek wszystkomającego to u Ciebie ?

Jestem taki cichociemny hehe.gifhehe.gif podszywam się pod wszystkomajace choć daleko mi do nich buu.gif ojjj daleko buu.gifbuu.gifbeksa.gifbeksa.gif

Napisano

Uważaj mnie za takie cuś prawie zlinczowali /G.A.Wszystkomający/! hehe.gif

Napisano

> Polecam to rozwiązanie: ( szkoda schowka )

Ale to jest w schowku dolnym, schowane, czy przymocowane jakoś pod tym schowkiem ?

Bo fota jakaś taka marna i nie widze wazniak.gif

Napisano

No to i tak tanio wylicytowałeś. A włoch nie robił problemów z wysyłką ?

I zapomniałeś o małej, acz podstawowej i ważnej kwesti. Ty masz Abarth-a, a więc CN+ już było fabrycznie. I musiałeś tylko wyjąć uszkodzone wsadzić sprawne i OK. A jak CN+ nie było w serii, to trzeba kieszeń montażową wmienić, podłubać w instalacji, założyć "opóźniacz" i wiele innych. A to kosztuje, niestety. Jednak będzie troche taniej, niz kupić u nas.

I co z językiem, jaki obsługuje. Bo kiedyć coś czytałem, że jak jest z Włoch(j. włoski), to żeby zmieńić, na angielski, to potrzebna jest jakaś płyta z softem, czy jakoś tak ???

I dopiero jakoś zmienić, na angielski spineyes.gif

Napisano

> Ale to jest w schowku dolnym, schowane, czy przymocowane jakoś pod

> tym schowkiem ?

> Bo fota jakaś taka marna i nie widze

Nie w schowkach tylko pod schowkami na samym dole ok.gif

Marna bo robiona w ciemności telefonem zlosnik.gif

Napisano

> Nie w schowkach tylko pod schowkami na samym dole

> Marna bo robiona w ciemności telefonem

Lisek a Twój pasażer/pasażerka nie narzeka ,że ma mało miejsca na nogi ?

Wrzuć jakąś porządną fotę 270751858-jezyk.gif

Miejsce jest super tak czy owak smile.gif

Napisano

> Lisek a Twój pasażer/pasażerka nie narzeka ,że ma mało miejsca na

> nogi ?

> Wrzuć jakąś porządną fotę

> Miejsce jest super tak czy owak

Wiele osób woziłem i nikt jeszcze nie narzekał... wiele osób nawet nie zauważyło ze tam jest zmieniarka

Napisano

> Wiele osób woziłem i nikt jeszcze nie narzekał... wiele osób nawet

> nie zauważyło ze tam jest zmieniarka

Skoro nikt nie narzeka to ok;)

To może jakieś foto story jak montowałeś zmieniarę,bo jestem chętny do mojego kaseciaka zmieniare wrzucić a szkoda mi schowka? 270751858-jezyk.gif

Napisano

Prosze bardzo

Zmieniarka przykręcona na dwie śrubki od mocowania osłony dolnej. Cała siedzi w kieszeni od jakiegoś radia typu "SAFARI" zlosnik.gif nie wiem skąt to miałem ale pasowało... a do tej kieszeni przymocowane dwa płaskowniki z otworami ( płaskowniki kupiłem na dziale drzewnym gdzieś w Castoramie lub OBI lub ..... )

9087a75abcceaadem.jpg 50bec57290326070m.jpg 2e9ef33452f571e7m.jpg b6572c81e80e6b5fm.jpg

Napisano

> Prosze bardzo

> Zmieniarka przykręcona na dwie śrubki od mocowania osłony dolnej.

> Cała siedzi w kieszeni od jakiegoś radia typu "SAFARI" nie

> wiem skąt to miałem ale pasowało... a do tej kieszeni

> przymocowane dwa płaskowniki z otworami ( płaskowniki kupiłem na

> dziale drzewnym gdzieś w Castoramie lub OBI lub ..... )

HAHAHA Safari to radio ,które pamiętam z poloneza! icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gifzeby.GIF

Dziękuje bardzo! Zajmę sie tym jak dorwę zmieniarkę smile.gif

Super to wygląda smile.gif

Lisek , co my byśmy bez Ciebie zrobili 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Zmieniarka przykręcona na dwie śrubki od mocowania osłony dolnej.

Nie żebym Cię straszył, ale "w razie czego" pasażer przedniego prawego fotela ma szanse rozpieprzyć sobie lewe kolano w drobny mak o tak przykręconą zmieniarkę.

Odradzam wszystkim ten pomysł. nono.gifold.gif

Napisano

> Nie żebym Cię straszył, ale "w razie czego" pasażer przedniego

> prawego fotela ma szanse rozpieprzyć sobie lewe kolano w drobny

> mak o tak przykręconą zmieniarkę.

> Odradzam wszystkim ten pomysł.

yikes.gifyikes.gif

prosze usiądź sobie na tym fotelu po prawej i zobacz gdzie masz kolana hehe.gifhehe.gifhehe.gif

A i jeszcze jedno ..... tak czy owak sruby tam masz... te same co ja 033102bebe_1_prv.gif .... zobacz pod spodem 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> prosze usiądź sobie na tym fotelu po prawej i zobacz gdzie masz kolana

Nieważne, gdzie mam kolana siedząc normalnie,

ważne z czym mogą się zetknąć przy zderzeniu, kiedy albo ja się trochę zsunę z fotela, zanim pas załapie, albo wnęka zacznie się wgniatać do środka. irked.gif

Napisano

A przy wymianie filtra PP, to nie przeszkadza ?

Trzeba demontować ?

Napisano

> A przy wymianie filtra PP, to nie przeszkadza ?

> Trzeba demontować ?

Tak... odkręcam te dwie śruby smile.gif

Napisano

> Tak... odkręcam te dwie śruby

No codzienie się tego nie robi, ale...

Jednak coś za coś ok.gif

Szczerze, to chętnie bym to zobaczył smile.gif

A ta kieszeń od radia Safari, to taka krótka jest ok. 5cm, czy długa, tak żeby jak najwięcej zmieniarki się zmieściło ?

Chodzi mi o to, czy na dołach ma luz i się przesuwa(skacze, znaczy blaszki się wyginają i cały zestaw się rusza) i co za tym idze przerywa ?

P.S. Widać, że plaka nie żałujesz smile.gifok.gif a na to chropowate na desce, też psikasz ?

Jak tak to jak to potem rozcierasz ?

Napisano
  • Autor

A teraz pytanie natury technicznej. Jak to jest rozwiazane w radyjku? Za jego pomoca mozesz sobie wybierac ktory CD chcesz aktualnie sluchac? i czy przelacza sie to przyciskiem SRC?

Druga sprawa czy jak wstawie zmieniarke z obsluga MP3 to tez pojdzie?

Napisano

> No codzienie się tego nie robi, ale...

> Jednak coś za coś

> Szczerze, to chętnie bym to zobaczył

> A ta kieszeń od radia Safari,

Z tym Safari to nie dokońca tak jest hehe.gif ..... Safari nie miało kieszeni.... Zmieniarka pasuje w typową kieszeń 1xDIN od dowolnego radyjka... więc pewnie na "Aledrogo" można ją dostać za kilka złotych...można od razu pod Blaupunkta kupić kieszeń .... ja tylko pamientam, że wyciołem otwór na kabelek z tyłu obudowy cool.gif nic sie nie przesuwa i siedzi na ciasno.

Odkrecałem ją już do wymiany filtra powietrza i zajmuje to może dodatkowo 3 minuty cool.gif

> P.S. Widać, że plaka nie żałujesz a na to chropowate na desce,

> też psikasz ?

> Jak tak to jak to potem rozcierasz ?

Nie daje tam "PLAKO -podobnych wynalazków !!!!!" bo wszystko jest tłuste potem no.gifno.gifno.gif

Polecam silikon firmy K-2 ... błyszczy sie ładnie, nic nie skrzypi, i nawet po kilku miesiącach jest nadal ładne i czarne ok.gif i nie jest tłuste w dotyku wink.gif. U mnie wszystkie plastyki są tym zakonserwowane .... mało tego pśiknołem kiedyś na pokrywe na silniku ( ten czarny plastyk ) bo byłem pewny że momentalnie wszystko sie do niej przykleji confused.gif i co yikes.gif była ładna, czarna i czysta bardzo wiele tygodni yikes.gif nic nie "łapała"

POLECAM !!!!!

Napisano

> Za jego pomoca mozesz sobie wybierac ktory CD chcesz aktualnie sluchac? i czy przelacza sie to przyciskiem SRC?

Ja zmieniarki nie mam, ale ogólnie polega to na tym, że "SRC" wybiera się zmieniarke. A potem przyciskami "1, CD+" i "2, CD-", odpowiednią płyte.

281284229-DSCF5087.JPG

O zmieniarkach z obsługą MP3, do Stilo to nic nie wiem, ale może są niewiem.gif

> Druga sprawa czy jak wstawie zmieniarke z obsluga MP3 to tez pojdzie?

Do tego radia pasują, tylko konkretne modele. Nie podłączysz zmieniarki, jakiej chcesz, a tylko tą przewidzianą. Ale popytaj, bo tu też różnie bywa, jest coś z tymi kodami, a od czego to zależy nie wiem.

post-110575-1435249676524_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

A probowal ktos kiedys cos takiego?

http://moto.allegro.pl/item430088310_zmieniarka_fiat_mp3_usb_karta_sd_2gb_gratis.html

''Moduł ten podłącza się do gniazda na zmieniarke. Na pamieci USB (np . PenDrive) lub karcie SD tworzymy katalogi CD01, CD02 ... CD06 i w kazdym katalogu zapisujemy max 99 utworow mp3 lub wma. Radio zarządza urządzeniem tak jak zmieniarką. Sterowanie urządzeniem odbywa sie z poziomu radia lub przyciskami na kierownicy. Dodatkowo moduł posiada wejscie AUX - IN do którego mozemy podłączyć niezależnie dowolny odtwaczacz, discman, Ipod etc.''

http://img125.imageshack.us/my.php?image=4300883102im4.jpg

post-109412-14352496766597_thumb.jpg

Napisano

Oj widze, że nie czytasz tego co Ci napisałem wcześniej, na początku wątka/u nono.gif

Może nie ten sam model, ale zasada ta sama i ktoś nawet trochę taniej znalazł skromny.gif

Tym razem przeczytaj ok.gif

20.GIF

Napisano
  • Autor

yyyy, no fakt przeczytalem ale mialem male zacmienie (patrz avatar). Nie bylo tematu blush.gif

dzieki za pomoc

• 3 lata później...
Napisano

> Prosze bardzo

> Zmieniarka przykręcona na dwie śrubki od mocowania osłony dolnej. Cała siedzi w kieszeni od

> jakiegoś radia typu "SAFARI" nie wiem skąt to miałem ale pasowało... a do tej kieszeni

> przymocowane dwa płaskowniki z otworami ( płaskowniki kupiłem na dziale drzewnym gdzieś w

> Castoramie lub OBI lub ..... )

Lisek w jaki sposób przedłużałeś kabel od zmieniarki?

Napisano

> Lisek w jaki sposób przedłużałeś kabel od zmieniarki?

Zwykłym kablem Ethernet-owym lutowałem i koszulki wstawiałem termokurczliwe ... obecnie w Cromie mam w tym samym miejscu ale bardziej po prawej stronie i nic nie wystaje - zastanawiam się nad przeniesieniem do bagażnika wink.gif

Napisano

> Zwykłym kablem Ethernet-owym lutowałem i koszulki wstawiałem termokurczliwe ... obecnie w Cromie

> mam w tym samym miejscu ale bardziej po prawej stronie i nic nie wystaje - zastanawiam się

> nad przeniesieniem do bagażnika

Dzięki za odp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.