Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to dobry alarm ?

Featured Replies

Napisano

J.W. co myślicie o tym centralnym z alarmem http://www.allegro.pl/item455037562_centralny_zamek_2d_4d_p_scyzoryk_kierunki.html lub o tymhttp://www.allegro.pl/item447810252_alarm_ster_c_zamka_bagaznik_pilot_kluczyk.html może ktoś miał z nimi do czynienia i ile by kosztował montarz? smile.gif

Napisano

20.GIF

Co ci jest potrzebne?

Jeżeli masz centralny zamek, to kupuj alarm. Każdy alarm będzie mógł sterować centralnym.

Jeżeli nie masz , to kupuj alarm jaki chcesz, a do tego centralny zamek bezpilotowy w cenie do 30 zł.Będziesz go sterował pilotem z alarmu lub kluczykiem poprzez siłownik MASTER. Możesz dokupić +1 siłownik SLAVE i założyć w klapie bagażnika, lub +2 i także we wlewie paliwa.

Kluczyk -scyzoryk ma bardzo dziwne położenie w stacyjce ASTRY.

Koszt u mnie na prowincji = montaż centralki alarmu- 200zł, centralny zamek- 50 zł od punktu(drzwi, klapa), wlew paliwa gratis.

Napisano

Jeśli wydaje ci się, że alarm za 100pln jest dobry to się mylisz.... Do 'zwykłych' zastosowań może i wystarczy ale nie ukrywajmy, że to przecież DOLNA półka 270751858-jezyk.gif

Aha - a jeśli masz immobiliser w kluczyku to nie wiem czy ten 'scyzoryk' będzie dobrym rozwiązaniem.

Napisano

To ja się podepnę smile.gif

Z tego co gadałem ze znajomym mówił żeby zakładać oryginalnego centralnego bo trzeba zamki w drzwiach wymieniać a to podobno nieźle kosztuje i dużo roboty więc co polecacie, tylko takiego co pochodzi trochę może być droższe, czy może dla świętego spokoju ładować się w oryginalny ?

Napisano

> To ja się podepnę

> Z tego co gadałem ze znajomym mówił żeby zakładać oryginalnego

> centralnego bo trzeba zamki w drzwiach wymieniać

Pierdum dyrdum... poszukaj manuala zakładania centrala na stronie klubowej. Nie trzeba zmieniać zamków. Tylko trzeba mieć trochę wyobraźni tongue.gif

Oczywiście zawsze to lepiej oryginalny niż uniwersalny...

W mojej asi 3d jak zaglądałem niedawno jest niefabryczny central. Z siłownikiem nie podczepiamy się pod zamek tylko pod wodzik przycisku zamykania w drzwiach i hula... ok.gif

Napisano

No tak ale podobno jak chciałbym wrzucić oryginalny centralny do wersji bez centralnego to pojawia się problem bo brakuje jakichś zaczepów czy jakoś tak. I lepiej jest instalować nieoryginalne. Jeżeli tak to co możecie polecić ?

Napisano

> No tak ale podobno jak chciałbym wrzucić oryginalny centralny do

> wersji bez centralnego to pojawia się problem bo brakuje jakichś

> zaczepów czy jakoś tak. I lepiej jest instalować nieoryginalne.

> Jeżeli tak to co możecie polecić ?

Aby wstawić oryginały do wersji bez, należy wstawić firmowe zamki, a to jest bardzo drogie i niepotrzebne.

Siłownik kosztuje ok 7-10 zł, a zamek ok 200zł.

Napisano

> No tak ale podobno jak chciałbym wrzucić oryginalny centralny do

> wersji bez centralnego to pojawia się problem bo brakuje jakichś

> zaczepów czy jakoś tak. I lepiej jest instalować nieoryginalne.

> Jeżeli tak to co możecie polecić ?

zobacz sobie moje zmagania z montażem centralnego klik na link

Pozdro

Napisano

Mam taki alarm jak ten VULCAN.

Założony do nieoryginalnego centralnego. Od półtora roku hula aż miło. Dodatkowo dorzuciłem sobie czujki ruchu. Alarm sprawuje się pierwsza klasa, wyłapuje nawet zamknięte niechcący zwierzęta w aucie grinser006.gif

Moim zdaniem do auta za 7tyś zł nie ma co pchać alarmu za 1000zł, bo nie o to chodzi. Taki tani w zupełności wystarczy jako straszak, a przeciez o to głównie chodzi, czyż nie?

Napisano
  • Autor

> Mam taki alarm jak ten VULCAN.

> Założony do nieoryginalnego centralnego. Od półtora roku hula aż

> miło. Dodatkowo dorzuciłem sobie czujki ruchu. Alarm sprawuje

> się pierwsza klasa, wyłapuje nawet zamknięte niechcący zwierzęta

> w aucie

> Moim zdaniem do auta za 7tyś zł nie ma co pchać alarmu za 1000zł, bo

> nie o to chodzi. Taki tani w zupełności wystarczy jako straszak,

> a przeciez o to głównie chodzi, czyż nie?

O to to to właśnie mi chodziło waytogo.gif,poza tym w moim przypadku wartość samochodu to 4 tys. A sam się męczyłeś z założeniem czy dawałeś komuś?

Napisano

> Moim zdaniem do auta za 7tyś zł nie ma co pchać alarmu za 1000zł, bo

> nie o to chodzi. Taki tani w zupełności wystarczy jako straszak,

> a przeciez o to głównie chodzi, czyż nie?

Spore znaczenie, nie mniejsze od jakości samego urządzenia, ma też pomysłowość instalatora - oryginalne patenty najbardziej zaskakują włamywacza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.