Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu... mini test - Hyundai Santa Fe 2008

Featured Replies

Napisano

tym razem w moje ręce wpadł średniej wielkości SUV zlosnik.gif

p5010013av0.th.jpg

cena testowanej wersji GLS to $21,495 ,jest to "golas" FWD wink.gif

p50100121kf2.th.jpg p50100141la1.th.jpg p5010016wj9.th.jpg

dostajemy za to centralny zamek , szyby z guzika , wspomaganie zlosnik.gif i radio satelitarne XM

p5010019wj3.th.jpg p5010022vv7.th.jpg

światła z sensorem zmierzchowym który przy lekkim zachmurzeniu już działa blush.gif

ESC + TCS i ABS oraz TPMS czyli system kontroli ciśnienia w oponach ok.gif

hamulce wystarczające ale odczuwalnie szału nie ma 270751858-jezyk.gif

poduszki ,kurtyny powietrzne dookoła devil.gif

p5010017iz7.th.jpg p5010018rq9.th.jpg

i czterobiegowa skrzynia AT z możliwością ręcznej zmiany ok.gif

skrzynia pracuje bardzo łagodnie ok.gif zmiany biegów są szybkie ok.gif czas reakcji niezły ok.gif

p5010023be2.th.jpg

silnik V6 2.7l 185 HP i 248 Nm

auto startuje w 8.7s sekundy do 60 mph co jak na taki klocek nie jest źle ok.gif

auto jak na 185 HP jest dość żwawe, przy normalnej dynamicznej jeździe jest ok.gif

spalanie katalogowe :

miasto 13 l/100km

trasa 9.8 l/100km

p50100151iv5.th.jpg

zdjęcie silnika zrobiłem specjalnie dla OZI-ego skromny.gif

auto prowadzi się pewnie ok.gif żadnych przechyłów czy nieoczekiwanych wahnięć w zakrętach ok.gif

spasowanie elementów wnętrza nienaganne icon_eek.gifok.gif

dobra, teraz felery zlosnik.gif siedzienia no.gif siedziska są krótkie jakby dostosowane dla małych ludzi zlosnik.gif

ja ma 183 cm i jest mi w tym aucie niewygodnie 270751858-jezyk.gif

regulacja fatalna no.gif przy zapiętym pasie środkowa wajcha jest niedostępna sick.gif

możliwość przesunięcia fotela do tyłu też jest zbyt mała no.gifsick.gif

materiał na siedzeniach to zwykła "szmata" hehe.gif w dotyku przypomina materiał na spódnicę icon_eek.gif

z rozwiązań które mnie drażnią muszę wymienić fatalne oświetlenie po wyjęciu kluczyka 270751858-jezyk.gif

ciemność zapada przy siedzeniu kierowcy ,a zapala się sufitowa lampka na rzędem tylnych siedzeń hehe.gif

żeby zabrać jakieś swoje graty musimy sami ręcznie zapalić lampkę przy lusterku grinser006.gif

po otwarciu drzwi na ich końcu mamy jedynie małą czerwoną lampkę która nie oświetla nam miejsca wysiadania sick.gif

p5010021hv6.th.jpg p5010020mh8.th.jpg

deska i plastiki są z niższej półki ,no ale płacimy mało więc czego wymagać wink.gif

bagażnik ok.gif z dodatkowym schowkiem tylko dlaczego tak daleko odsuniętym ? icon_eek.gif

p50100102fn1.th.jpg

z brzegu za to mamy dostęp do lewarka i kluczy rotfl.gif

p50100092ii2.th.jpg

podsumowując , auto warte swojej ceny ok.gif auto nie dla dużych ludzi wink.gif

HanYs

Napisano

no popatrz zlosnik.gif, mam to samo, cale z aluminium, ze zmiennymi fazami rozrzadu, serduszko serduszka.gif - najlepszy punkt samochodu - radosnie sobie mruczy/bulgocze wink.gif a przy uruchamianiu jest taki micro orgazm oink.gif, pracuje z 5-biegowym automatem typu Sportmatic,

K_814.jpg

i podobne spostrzezenia: wieje troszke taniocha z wnetrza (plastiki i skora), ale spasowanie jest dobre, materialy sa matowe, rozsadnej jakosci i ze smakiem uzyte - moze byc jednym slowem

zaczynaja Koreance powoli posiadac umiejetnosc robienia samochodow, mi na tym etapie te samochody bardzo sie podobaja - jest cos intrygujacego w nich, wezmy chocby pod uwage design SantaFe ok.gif nie psuja sie, sa inne - egzotyczne i niedoskonalosci trzeba im wybaczyc i wybacza sie... po uswiadomieniu sobie, ile kosztuja

tylko ze w UK taki Hyundai z 5-letnia gwarancja strasznie sie ceni icon_eek.gif

mozesz kupic Toyote z 20-procentowym rabatem, mozesz dostac nowego Golfa VI z 12-procentowym, a 5% u Hyundaia bedzie duzym sukcesem

na rynku uzywek nie ma za duzo tych samochodow i ceny trzymaja sie nie najgorzej

wracajac do techniki: hamulce tez mam takie troszke leniwe - przy normalnym nacisku, gdzie inne staja deba, Kia dopiero zwalnia - zeby zahamowac trzeba uzyc wiekszego nacisku i to wrazenie na pewno przeklada sie na dystans, tzn nie jest to swiatowa czolowka skutecznosci grinser006.gif

ale coz.... to nie sa high performance samochody, tylko wygodne cruisery zlosnik.gif za rozsadne pieniadze, szczegolnie rozsadne tam w USA, gdzie kosztuja polowe tego co w UK biglaugh.gif

ja chcialbym przejechac sie 2009 Sonata, oczywiscie w USA zlosnik.gif

Napisano

> ciemność zapada przy siedzeniu kierowcy ,a zapala się sufitowa lampka

> na rzędem tylnych siedzeń

> żeby zabrać jakieś swoje graty musimy sami ręcznie zapalić lampkę

> przy lusterku

To jakaś koreańska moda- w Lacetti jest tak samo;]

Napisano

> To jakaś koreańska moda- w Lacetti jest tak samo;]

to jeszcze nic-w elantrze jest blokada otwierania szyb przez pasazerow.ale wtedy takze kierowca nie moze ich otworzyc hehe.gif

Napisano
  • Autor

może lubią macanki po ciemku zlosnik.gifwink.gif

drobny szczegół ale mnie takie podstawowe braki odrzucają oslabiony.gif

HanYs

Napisano

Wszystko fajnie napisałeś o wyglądzie, funkcjonalności, a o jeździe raptem kilka słów. Napisz o hałasie wewnatrz, układzie kierowniczym (jak już znajdziesz jakiś zakręt wink.gif ) , reakcję na nierówności w jezdni itp spostrzeżenia. Chętnie poczytam, ponieważ auto nawet mi sie podoba ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wszystko fajnie napisałeś o wyglądzie, funkcjonalności, a o jeździe

> raptem kilka słów.

bo to mini test wink.gifzlosnik.gif już dopisuję wink.gif

> Napisz o hałasie wewnatrz,

wewnątrz jest normalnie czyli cicho ale nie głucho jak np. w Lexusie wink.gif

> układzie

> kierowniczym (jak już znajdziesz jakiś zakręt ) , reakcję na

> nierówności w jezdni itp spostrzeżenia.

auto ma dobry skręt co ułatwia parkowanie i zwracanie ok.gif

16" koła i opony o dużym profilu dają duży komfort podróżowania dziurska nie są praktycznie odczuwalne ok.gif

zawieszenie nie jest twarde ale nie jest również typu "kuter rybacki z IV wieku" zlosnik.gif

prowadzi się pewnie, bez bujania i dużych przechyłów ok.gif

jeden feler jeśli mam się do czegoś przyczepić to trochę za mały rozstaw osi co chwilami może powodować efekt jazdy na osiołku zlosnik.gif

przy np. pofałdowanej nawierzchni 270751858-jezyk.gif ale przez parę set mil nie zauważyłem tego typu bujania zbyt wiele , ogólnie ok.gif

>Chętnie poczytam,

> ponieważ auto nawet mi sie podoba

w stosunku ceny do tego co dostajemy jest naprawdę niezłe ok.gif

HanYs

Napisano

Tak z ciekawosci, za ile za woda mozna kupic Volvo S60, 33000$?

Napisano

O i teraz jest już ok, brakowało mi tych kilku zdań opisu. Cena w salonie w PL jest taka sobie, ale juz prawie nowe egzemplarze przytargane zza Wielkiej Wody kosztują naprawdę dobre pieniądze.

Thx za uzupełnienie opisu 20.GIF.

Pzdr.

Napisano

potwierdzam, tyle ze u mnie, kiedy nie ma w stacyjce kluczyka (ale przestarzale rozwiazanie grinser006.gif) podswietlona jest owa stacyjka, "wneki" na nogi pod deska rozdzielcza i duze czerwone (ale dosc dyskretne) lampy w drzwiach ladnie oswietlajace miejsce, gdzie sie zaraz postawi stopy ok.gif wobec powyzszego oswietlenia z gory nie uzywam na codzien, tym bardziej, ze nigdy nie wsiadam w calkowitych ciemnosciach

natomiast, co ze srodkowa lampa jest zwiazane - pierwsza jazda w bialy dzien i widze, ze sie pali ta lampa, zatrzymalem sie, obszedlem caly samochod - drzwi pozamykane, och glupi, przeciez niedomkniecie by sygnalizowalo, mysle screwy.gif

co robic? hmm.gif jade dalej

z czasem zrobil sie wieczor, zmniejszylem pokretlem podswietlenie zegarow i wszystkich przyciskow... icon_eek.gif lampa zgasla hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Thx za uzupełnienie opisu .

> Pzdr.

nie ma sprawy waytogo.gif

dopowiem jeszcze ,że auto nie jest paliwożerne ok.gif

wskazówka opada bardzo wolno zlosnik.gif

HanYs

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.