Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapalanie silnika 1.9 MJ 120 KM

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych forumowiczów. Mam taki problem, że w czasie uruchamiania zimnego silnika słychać jakby silnik nie mógł od razu zapalić tak jakby do końca nie dochodziło mu paliwo. Na ciepłym silniku niema żadnych problemów. Żadne kontrolki nie sygnalizują błędów.

Napisano

Po pierwsze primo ,wypadało by się przywitać tutaj ok.gif

A po drugie primo napisać coś o sobie w profilu! ok.gif

20.GIFwink.gif

Napisano
  • Autor

> Po pierwsze primo ,wypadało by się przywitać tutaj

> A po drugie primo napisać coś o sobie w profilu!

Witam. Jestem początkującym forumowiczem i szczerze mówiąc nie wiem jak wejść do swojego profilu żeby coś o sobie napisać. mlot.gif

Napisano

> Witam szanownych forumowiczów.

I my witamy.

Czy jest to problem niedochodzącego paliwa.... możesz to sprawdzić dość prosto. Po właczeniu zapłonu ( nie silnika ) powinna w zbiorniku uruchomić sie pompa paliwowa. Możesz kilka krotnie właczyć zapłon w odstępach około 30 - 40 sekund i np za 4-rtym razem na zimnym siniku uruchomić silnik.

Jeśli odpali od razu to faktycznie problem może dotyczyć układu zasilania paliwem...

hmm.gif

Może równierz dotyczyć świec żarowych ....

Napisano

> Witam. Jestem początkującym forumowiczem i szczerze mówiąc nie wiem

> jak wejść do swojego profilu żeby coś o sobie napisać.

Na górze strony klikasz na panel sterowania,potem na dole masz ustawienia osobiste i tam wpisujesz wszystko o sobie i stilonie ! ok.gif20.GIF

Napisano

Jak długo musi przy zimnym silniku kręcić rozrusznik żeby odpalił ?

Kontrolka od świec żarowych gaśnie ci po paru sekundach od przekręcenia kluczyka i dopiero wtedy odpalasz ?

Napisano
  • Autor

> Jak długo musi przy zimnym silniku kręcić rozrusznik żeby odpalił ?

> Kontrolka od świec żarowych gaśnie ci po paru sekundach od

> przekręcenia kluczyka i dopiero wtedy odpalasz ?

Żeby odpalił to trzeba przytrzymać rozrusznik około 2-3 razy dłużej niż przy ciepłym silniku i w tedy z małym oporem zaskakuje.

Kontrolka świec żarowych gaśnie po około 2-3 sekundach i dopiero w tedy odpalam.

Dzisiaj rano silnik uruchamiałem w ten sposób, że trzy razy przekręcałem kluczyk w poz. MAR czekając aż kontrolki świec żarowych zgasną i dopiero za czwartym razem odpalałem silnik. Po takiej kombinacji silnik zastartował prawie bez oporów.

Napisano

> Dzisiaj rano silnik uruchamiałem w ten sposób, że trzy razy

> przekręcałem kluczyk w poz. MAR czekając aż kontrolki świec

> żarowych zgasną i dopiero za czwartym razem odpalałem silnik. Po

> takiej kombinacji silnik zastartował prawie bez oporów.

Wygląda na regulator ciśnienia w instalacji paliwowej lub słaba wydolnosc pompy w zbiorniku.

Napisano

No a było tak fajnie buu.gifsick.gif

Stilak zachorował... pewnie to jakiś wirus w powietrzu frown.gif

Mało mam zmartwień....

Auto bardzo ciężko zapala... kreci i kreci i kreci i dopiero zapala... a jak sie nagrzeje to nawet nie chce ....

Sprawdziłem wszystko i według mojej oceny jest OK. Brak jakichkolwiek błędów wiec wgrałem oryginalny soft na 115 KM i udałem sie do ASO - Szewe 033102bebe_1_prv.gif

Niestety mimo 4 myślących głów i jednego Examinera ( o mojej nie pisze ) diagnoza nic nie wykazała.... auto bardzo ładnie pracuje na biegu jałowym i nieźle pędzi ( no teraz po zmianie softu gorzej hahaha.gif )...... nic się nie krztusi i nie dymi ale odpalanie to udręka...

Czyżbym coś wykrakał z tymi swiecami... ale sprawdzałem i wszystkie pobierają identyczny prąd...

Wiec łącze się w bólu z kolegą i będę poszukiwał rozwiązania tego problemu hmm.gif nie poddam sie waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.