Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

akumulator GM

Featured Replies

Napisano

kontynuując oryginalny temat, zapytam jeszcze o akumulatory GM'a. Ktoś miał okazję potestować 2-3 lata takowy?

Za niedługo muszę wymienić, a mam złe doświadczenia (centra w f'ce po 2 latach zaczeła padać - ładowana na długich trasach, kontrola płynu itp.)

W "salunie" cfaniak.gif życzą sobie 384 pln za 55 Ah, natomiast allegro (zaufany sprzedawca) wystawia za 255 pln (tegoroczny wypust).

Napisano

> kontynuując oryginalny temat, zapytam jeszcze o akumulatory GM'a.

> Ktoś miał okazję potestować 2-3 lata takowy?

> Za niedługo muszę wymienić, a mam złe doświadczenia (centra w f'ce po

> 2 latach zaczeła padać - ładowana na długich trasach, kontrola

> płynu itp.)

> W "salunie" życzą sobie 384 pln za 55 Ah, natomiast allegro (zaufany

> sprzedawca) wystawia za 255 pln (tegoroczny wypust).

orginalne służyły w sumie długo smirk.gifja bym ci polecił poszukać z AKUMY-dobre akumulatory o głowe bijają centre biglaugh.gif

Napisano

> płynu itp.)

Widze ze przewrazliwiony jestes na punkcie oryginalnych czesci do samochodu.

Nie chce mi sie tlumaczyc na czym polega jakosc czesci na pierwszy montaz a zamiennikow. Wiec nie zawracaj sobie glowy i zarowki kup Osramy lub Phillipsy jak koeldzy radzili.

A akumulatory sa rozne ja kupilem kiedys najtanszego Exide wytrzymal 6 lat wiec nie mam powodow narzekac. Jezeli elektryke masz sprawna i akumulator nie uszkodzi sie mechanicznie posluzy Ci dlugo.

Napisano

W astrze miałem oryginalny akumulator GM który mimo paru lat (dokładnie nie wiem ile miał ale auto miało lat 12 a aku wyglądał na kilkuletni) w największe mrozy trzy lata temu nie miałem najmniejszego problemu ok.gif

Napisano

Miałem takowy w astrze i naprawdę był świetny. Wytrzymał mi 7 lat i gdyby nie padła mi w nim cela, to pewnie miałbym go do teraz, bo kręcił bez zadyszki w zimie bez żadnego doładowywania. Bratu w kadecie wytrzymał podobny okres.

Napisano
  • Autor

> Widze ze przewrazliwiony jestes na punkcie oryginalnych czesci do

> samochodu.

Nic z tych rzeczy. Mam jednak zaufanie do aku GM, w starej asterce wytrzymał 8 lat, obecnie 6 rok leci. Centra po 2 latach wymiękła.

Napisano

Z oryginałów teraz niektóre rzeczy poza siecią dealerską idzie wyrwać za przyzwoite pieniądze, tj. rozrządy, filtry, świece.

Napisano

Polecam aku Topli. Na pierwszy montaż często idą inne (lepsze) części niż te które są sprzedawane jako oryginalne w ASO.

Napisano

Ja polecałbym centre future 55ah. Mam go już czwarty chyba rok i nie widać najmniejszych oznak zużycia. Warto było zapłaćić więcej

Napisano
  • Autor

Używam oryginalnego GM od 6 lat i bez problemu, co do centry to "badziew", kiedyś może i była dobra ale teraz już lecą na marce a nie na jakości. W poprzednich samochodach miałem dwa razy centre i wytrzymały jeden 4 lata drugi 3 frown.gif to sam oceń ich jakość.

Pozdro

Napisano

> płynu itp.)

Miałem orginalny w AstrzeF wytrzymał 7 lat i tak do końca nie wiem czy padł na amen bo po zakupie nowego okazało się że zostawiłem włączone oświetlenie wnętrza na noc. Rano nie odpalił wiec od razu pomyślałem że przyszedł czas na niego i kupiłem nowy.

Napisano

moj ma 6 lat i dziala

Napisano

> co do centry to

> "badziew", kiedyś może i była dobra ale teraz już lecą na marce

> a nie na jakości. W poprzednich samochodach miałem dwa razy

> centre i wytrzymały jeden 4 lata drugi 3 to sam oceń ich

> jakość.

> Pozdro

jakos niewiele daje się przeczytac niepochlebnych opinii o akumulatorach centra/exide.

Wg mnie w tych twoich poprzednich autach było coś nie tak z układem prostowniczym (za wysokie napięcie albo nadmierny pobór prądu albo....) i to przyczyniało sie do przedwczesnego padu akumulatora

Napisano

Doktoryzowalem sie z akumulatorow tydzien temu.

Po rozmowie ze znajomym, co ma sklep z akumulatorami kupilem ZAP - Piastow (Schnaider - nie jestem pewien pisowni). Reklamacje praktycznie sie nie zdarzaja.

Na centry bywaja reklamacje.

Wazne, zeby akumulator byl swierzy, nie lezal w sklepie dlugo. Zdarza sie ze sklepy sprzedaja akumulatory, ktore przelezaly sie u nich wiele miesiecy. A pozniej zdziwienie, czemu po 2 latach padl...

Napisano

Kupilem ZAP 50Ah - 179PLN.

Z fabryki przyjechal dzien wczesniej.

Napisano

Polecam orginal 5 lat minimum srednia okolo 6 lat

Napisano

> Polecam orginal 5 lat minimum srednia okolo 6 lat

Kazdy chwali swoje. A po co placic az tyle jak mi najtanszy exide wytrzymal jeszcze dluzej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.