Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

JTD 115 - jaki akumulator

Featured Replies

Napisano

Na wstępie mówię, że szukałem w szukajce ale nie znalazłem...

Czy do Stilo 5D JTD 115 akumulator z prądem rozruchowym 680Ah nie będzie mało (przy 74Ah)? Jaki powinien być prąd rozruchowy?

pzdr...

/kustosz

Napisano
Napisano
  • Autor

> ranking aku

przeczytałem wcześniej cały ww. wątek, a ja pytam, czy 680Ah dla JTD 115 to nie za mało? Tam takich informacji nie ma.

/kustosz

Napisano

> czy 680Ah dla JTD 115 to nie za mało?

katalogi pokazuja aku do 115 63Ah/610A i 60Ah/540A wiec nie bedzie malo wink.gif

Napisano
  • Autor

> katalogi pokazuja aku do 115 63Ah/610A i 60Ah/540A wiec nie bedzie

> malo

Dzięki za info, to z eper-a, czy jakieś inne katalogi?

pzdr...

/kustosz

Napisano

> przeczytałem wcześniej cały ww. wątek, a ja pytam, czy 680Ah dla JTD

> 115 to nie za mało? Tam takich informacji nie ma.

> /kustosz

Z tego co wiem kilku userów kupowało do jtd mocniejsze !

Quote:

Do JTD polecil bym mocniejszy zobacz na 75Ah 760 prad roz. oczywiscie tez centra futura

Między innymi Ampi ! 20.GIF

Napisano

> Dzięki za info, to z eper-a, czy jakieś inne katalogi?

katalog dla firm mot. na bazie tecdoca

Napisano

ja osobiscie mam 74 Ah i jak dla mnie super, narazie. wiec spokojnie mozna wieksze niz podane w katalogu

Napisano

> Na wstępie mówię, że szukałem w szukajce ale nie znalazłem...

> Czy do Stilo 5D JTD 115 akumulator z prądem rozruchowym 680Ah nie

> będzie mało (przy 74Ah)? Jaki powinien być prąd rozruchowy?

tydzien temu moj aku pokazał rano gest Kozakiewicza i najzwyczajniej w swiecie nie odpalił JTDka passed_out.gif

Jest jeszcze fabryczny MagnetiM i tylko 60Ah....

Uzupełniłem wodę i ładowanie przez 15h przywróciło go do życia. Zobaczymy na jak długo, jak przyjdą mrozy. Mentalnie już jestem nastawiony na Centre Future 74Ah.... wink.gif

ps.

sasiad podjechał swoim autkiem (benzyniak Alfy) i chciał pomóc w odpaleniu. Niestety nie dało rady. Niestety miał kable marketowo/stacjowe, które mają grubą izolację a miedzi 3 włoski.. passed_out.gif Co wiącej wcześniej odpalał nimi inny samochód, ale benzin. Przy JTD poległ wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Zobaczymy na jak długo, jak przyjdą mrozy. Mentalnie już jestem nastawiony na Centre Future 74Ah....

>

Właśnie taką zakupiłem... przez Internet ok 400zł z dowozem.

pzdr...

/kustosz

• 2 tygodnie później...
Napisano

..................orientuje się ktoś, kiedy Centra zastąpiła Futurę CF 07 modelem CA 770 .............pytam bo muszę kupić aku i jeśli trafi mi się starszy model to chcę wiedzieć czy to już nie straszny leżak magazynowy................ hehe.gif

Napisano

.................a ma ktoś już w ogóle aku Centry: Futura CA 770 w swoim klekocie i pochwali się posiadaniem czy też podzieli opinią hmm.gif

Napisano

> .................a ma ktoś już w ogóle aku Centry: Futura CA 770 w

> swoim klekocie i pochwali się posiadaniem czy też podzieli

> opinią

ale one maja prawy +

jak z podlaczeniem nie ma problemu ? bo mi sie wydaje ale niewiem teraz ze standard to lewy + w stilo czyz nie smile.gif

Napisano

> teraz ze standard to lewy + w stilo czyz nie

nie - w stilo jest aku z prawym +

Jedynie "oczka kontrolnego nie będzie widać, bo w Futurze jest po stronie zacisków

Napisano

Panowie załezy czyje prawe ? hehe.gif

Ja mam centere future i + jest z prawej patrząc od str. kierowcy !

Oczko ładowania aku widac bez problemu ! ok.gif

Napisano

A ja myślałem że prawy czy lewy nie zależy od tego jak jest zamontowany w samochodzie hehe.gif

Napisano

> A ja myślałem że prawy czy lewy nie zależy od tego jak jest

> zamontowany w samochodzie

270751858-jezyk.gif

to źle myślałeś... patrz obrazek

ps.

kropkami masz zaznaczone "oczka". Po zamontowaniu pokrywy aku zielonego "oczka" nie będzi widać

281796723-pplus.jpg

post-88514-14352499258944_thumb.jpg

Napisano

> to źle myślałeś... patrz obrazek

Myślałem z uśmiechem, w wojsku przez 2lata po TSWL byłem specjalistą od akumulatorów lotniczych i rozruchowych.

Napisano

Niedawno padł i mi też aku - podładowałem , odpalił - pojechałem kupić nowy - wybór padł na Bosch Karbon 74Ah i 680 A rozruchowego. Za całość zapłaciłem 319 zł - stary akumulator musiałem oddać (normalka) ale piszę o tym,bo może ktoś nie wie. Kupowałem w sklepie we Wrocławiu przy skrzyżowaniu ulic Przyjaźni i Krzyckiej.

Polecam OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM NORAUTO i INNE TEGO TYPU MARKETOWE SKLEPY,BO CHCIELI MNIE TAM NABIĆ W BUTELKĘ!!!

Napisano

> Na wstępie mówię, że szukałem w szukajce ale nie znalazłem...

> Czy do Stilo 5D JTD 115 akumulator z prądem rozruchowym 680Ah nie

> będzie mało (przy 74Ah)? Jaki powinien być prąd rozruchowy?

> pzdr...

> /kustosz

I mi dziś akumulator MM powiedział, że zaczynają się problemy (od nowości w aucie). Przy odpalaniu zresetował ustawienia. Kupiłem Centrę 72Ah na pobliskiej stacji paliw (jestem na północy kraju) za 330 zł i Stilon pali jak głupi....

Napisano

rozpoznanie aku nie robi sie z pozycji kierowcy. niewazne jak i w ktorej czesci pojazdu aku jest zalozony. Nalezy wyjac i elektrodami do siebie i wtedy patrzymy prawy/lewy 20.GIF

Napisano

Wczoraj mialem wyjac aku, ale nie dalem rady na tym mrozie... lenistwo smile.gif

Dzisiaj z ranca wsiadlem do Kropka i juz widze na kompie, ze dobrze nie jest, bo wyswietlacz jakis niewyrazny smile.gif

Przekrecilem kluczyk... uuu chyba dupa, ale trzymam dalej... raz, drugi przekrecil z lenistwem i zapalil... ufff.

Tylko kompa zresetowal przy tym.

Dzisiaj wydre aku, bo autko bedzie stalo przez najblizszych 5 dni niejezdzone, podladuje... moze jeszcze przetrwa ta zime smile.gif

Dzisiaj bylo -20stC.

Rozgladac sie za nowym aku, czy dac mu jeszcze szanse ?

Napisano

> .................a ma ktoś już w ogóle aku Centry: Futura CA 770 w

> swoim klekocie i pochwali się posiadaniem czy też podzieli

> opinią

Mam od dzisiaj Centrę Futurę CA 770, oryginalny po ponad 6 ciu latach powiedział dowidzenia. Przy odpalaniu przestały się pojawiać błędy, które wcześniej czasem się pojawiały. Rozrusznik kręci zdecydowanie szybciej, czego efektem jest natychmiastowy rozruch. Dodam, że auto stało 3 dni, a kiedy je odpalałem było -15. Kupiłem w Poznaniu na Fortecznej za 349 zł. Akumulator ma 3 lata gwarancji i asistance w razie kłopotów.

Napisano

.............dzięki za odzew ok.gif

................ponieważ trochę czasu minęło od mego pytania to i ja nabyłem drogą zakupu Futurę CA770 77Ah 760A i zbiegiem okoliczności również ją dzisiaj zamontowałem do auta....... i podobnie jak u Ciebie fabrycznemu aku magneti strzeliło 6 latek.......... ...jeśli chodzi o moje odczucia to potwierdzam, że kręci bardzo ochoczo mimo niskiej temperatury i czuje się przy rozruchu dużą moc tej bateryjki smile.gif ........jeśli chodzi o montaż to zero problemów (nie licząc temperatury otoczenia)....... rozmiar akurat pasujący do kosza mocującego (oczywiście po wyciągnięciu tego plastikowego ogranicznika który był obok mniejszego fabrycznego akumulatora)......... wysokość i szerokość jak w fabrycznym więc obejma pasuje idealnie..... pasują też otwory pod wkręty mocujące dodatnią klemę...

.........ja swoją Futurę nabyłem na alledrogo od gościa o nicku "pithy" za 317zł + 30zł przesyłka ......mogę śmiało polecić bo towar świeży, super zapakowany i w dobrej cenie......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.