Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otwieranie bagażnika, a CAN

Featured Replies

Napisano

Od zakupu stilo mam cały czas problem z otwarciem bagażnika za pomocą uchwytu na tylnej klapie, byłem już z tym u miliona "fachowców", ale do tej pory żaden nie dał sobie z tym rady. Wszyscy stawiali na mikrowyłącznik, i odrazu chcieli wymieniać, całą listwę + jej malowanie, ale na to się nie godziłem. Dziś pojechałem do kolejnego "mistrza" i posprawdzał wszystko co się da i orzekł, że cała instalacja elektryczna w okolicach tylnej klapy jest OK i, że według niego będzie to jakiś problem z "Komputerem Komfortu", tak więc mam do Was pytanie czy to może być coś z tym?? W jaki sposób to sprawdzić, gdzie to znaleźć, może macie jakieś inne pomysły bo już nie mogę dłużej wytrzymać z tym zamkiem, którego nie mogę otworzyć gdy kluczyk jest w stacyjce. Pomożecie, pliss bow.gif

Napisano

>nie mogę otworzyć gdy kluczyk jest w stacyjce.

Hmmm w komputerze mam ustawioną opcję blokowania zamka - bagażnik otwieram jedynie z kluczyka i powiem Ci, że jeśli kluczyk w stacyjce jest przekręcony w pozycję MAR lub auto jest "na chodzie" też nie mogę otworzyć klapy naciskając przycisk na kluczyku...

Napisano
  • Autor

no właśnie, a ja chcę sobie móc otwierać bagażnik kiedy auto jest "na chodzie", a teraz to nie ma takiej opcji. buu.gif

PS. Gdzie makarony wsadziły body computra confused.gif

Napisano

> PS. Gdzie makarony wsadziły body computra

W kabinie z lewej strony pod panelem bezpieczników

281736002-bodykomp.jpg281736002-bodykomp2.jpg

post-61456-14352498960295_thumb.jpg

Napisano

> W kabinie z lewej strony pod panelem bezpieczników

Tylko co to mu da jak nie wie gdzie jest body computer to naprawi sam, chociaz na marginesie to nie jego winna

Napisano
  • Autor

> Tylko co to mu da jak nie wie gdzie jest body computer to naprawi

> sam, chociaz na marginesie to nie jego winna

mi to potrzebne tylko info gdzie jest, resztą zajmie się spec (nie chciało mu się szukać)

Napisano

> mi to potrzebne tylko info gdzie jest, resztą zajmie się spec (nie

> chciało mu się szukać)

taki to spec i tak nic nie znajdzie

Napisano
  • Autor

> taki to spec i tak nic nie znajdzie

Chetnie odwiedzilbym takiego, który by sobie z tym poradził bez problemów, ale takiego na śląsku nie znam

Napisano

> Chetnie odwiedzilbym takiego, który by sobie z tym poradził bez

> problemów, ale takiego na śląsku nie znam

aso podlaczenie pod komputer i wskazuje ci usterke albo warsztat który ma taki tester

w stilo albo mikrowylacznik tam zbiera sie woda brud itp.

lub w menu komputera masz przestawiona funkcje

Napisano
  • Autor

Mikrowyłącznik działa, ustawienia na komputerze nic nie daja, examiner nic nie pokazuje, żadnych błędów "boot" dlatego podejrzenia padły na brak komunikacji z body:(, czy klapa tylną będzie w jakiś sposób połączona z otwieraniem wlewu paliwa??

Napisano

> no właśnie, a ja chcę sobie móc otwierać bagażnik kiedy auto jest "na

> chodzie"

Nigdy mnie to nie zainteresowało - być może z góry narzucone przez fiaciora jest blokowanie zamka gdy auto jest odpalone czy w ruchu. Np. na światłach żaden patałach nie wyciągnie Ci laptopa z kufra... Jak gdzieś jutro pojadę spróbuje zmienić ustawienia kompa i sprawdzić czy jest mozliwość otworzenia bagażnika przy pracującym silniku. Chyba, że ktoś z kącikowych funfli już testował taką konfigurację smile.gif.

Napisano
  • Autor

Ja mam taki problem, ze bagażnik mogę otworzyć albo z kluczyka, albo z pilota, a jest to dla mnie uciążliwe np w trasie gdzie chce wyciągnąć coś z bagażnika bez gaszenia silnika, czekając aż turbinka odetchnie itp, za długo to trwa. Zawsze żeby sie dostać do kufra muszę zgasić silnik:(

Napisano

Masz poprzestawiane ustawienia w kompie !

Instr.obsługi str.53/niezależne blokowanie pokrywy bagażnika IND.BOOT/

Napisano

> Ja mam taki problem, ze bagażnik mogę otworzyć albo z kluczyka, albo z pilota

Ok, kumam - też tak mam teraz ale świadomie wybrałem opcje niezależnego blokowania bagażnika w ustawieniach komputera. W innym przypadku bagażnik powinien się odblokowywać razem z drzwiami. Jutro przestawie kompa i sprawdzę czy mogę bez problemu otworzyć bagaznik w czasie pracy silnika (ustawienie kompa w opcji wyłączonego niezależnego odblokowywania pokrywy bagażnika).

Napisano
  • Autor

> Masz poprzestawiane ustawienia w kompie !

> Instr.obsługi str.53/niezależne blokowanie pokrywy bagażnika

> IND.BOOT/

Fajnie by było gdyby to tylko to, ale zmiana ustawień nic nie daje, o czym w tym wątku pisze chyba po raz 3.

Napisano

Masz ustawione na OFF!?

Napisano

> Masz poprzestawiane ustawienia w kompie !

Właśnie, chodziło mi o to samo ustawienie o którym piszę Mar_Co - ubiegł mnie w trekcie pisania poprzedniego posta smile.gif

Napisano

No ciekawe czy sie dogadacie hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Masz ustawione na OFF!?

Teraz mam na on, ale te ustawienia nic nie zmieniają, klapa cały czas nie do ruszenia mimo otwartego samochodu

Napisano

> Teraz mam na on, ale te ustawienia nic nie zmieniają, klapa cały czas

> nie do ruszenia mimo otwartego samochodu

Przełącz na OFF i wyjdż z menu ,wyciągnij kluczyk i zamknij pilotem a potem otwórz i zobacz czy otwarty bagażnik !

Ewetualnie wypnij minusa w aku ,kombnuj aso to ostateczność ! ok.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> Przełącz na OFF i wyjdż z menu ,wyciągnij kluczyk i zamknij pilotem

> a potem otwórz i zobacz czy otwarty bagażnik !

> Ewetualnie wypnij minusa w aku ,kombnuj aso to ostateczność ! Poprobuje jeszcze sam, może sie uda.

ASO to mi chciało wymienić zamek razem z uchwytem, listwą, jej malowaniem za ponad tysiaka, więc nawet nie mam co do nich jechać.

Napisano

Panowie temat jakś czas temu przerabiałem na forum. Pomogło rozebranie rączki i podłożenie 2 kawałków cienkiej gumy po bokach mikrowłącznika (zainteresowani niech pokopią w archiwum). Jednak metoda ta u mnie sprawdziła się na ok rok czasu. Od jakiegoś tygodnia znowu mam z tym problem. A winowajcą wszystkego jest brud, wilgoć i temperatura (wszystkie gumy i plastiki twardnieją), które zakłócają pracę mkrowłącznika Także albo rozbierać rączkę (co nie jest trudne), albo czekać do wiosny jak się ociepli. Żaden bodykomp nie jest winny.

Napisano
  • Autor

u mnie mikrowyłącznik działa bez problemów, a skąd wiesz, ze body nie jest winny, może nie dostaje sygnału confused.gif

Napisano
  • Autor

Kombinowałem od rana i od prawie roku (kupna stilo) po raz pierwszy otworzyłem klapę nie z kluczyka i nie z pilota, ale poprzez użycie tej pie...... klamki. Pogrzebałem w komputerze, ustawiłem na off i dalej to nic nie dawało, więc próbowałem dalej i podjechałem do ASO po rzaz 550 (ucieszyli się, bo dawno u nich nie byłem). Majster popatrzył, pooglądał i po raz pierwszy nie kazał wymieniać połowy klapy tylko przyniósł jakiegoś "manuala", i przyciskał klamkę w jakiś cudowny sposób (przyciskał i trzymał parę sekund po czym puszczał i znowu przyciskał, i tak ze 2 minuty, aż do otwarcie bagażnika cool.gif. Acha, najważniejsze, nic nie płaciłem smile.gif

PS. Powiedział, że to kalibracja klamki do body komputera

Napisano

Quote:

PS. Powiedział, że to kalibracja klamki do body komputera

Picu ,picu hlastu ,hlastu !

Musiało się coś usyfić ,zapuścić i tyle !

Samo to że kasy nie wziął o czymś świadczy ! hehe.gif20.GIF

Napisano

> przyciskał klamkę w jakiś cudowny sposób ...

Aż ciekawe, co jego dotyk robi z kobietami hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Aż ciekawe, co jego dotyk robi z kobietami

jak dla mnie to mógł to dotykać swoim małym, dla mnie ważne że działa grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Picu ,picu hlastu ,hlastu !

> Musiało się coś usyfić ,zapuścić i tyle !

> Samo to że kasy nie wziął o czymś świadczy !

to jak wytłumaczysz, że mikrowyłącznik działał cały czas (wiele razy sprawdzany), a dopiero po magicznych sztuczkach mistrza z ASO bagażnik został otwarty shocked.gif

Napisano

Wiadomość skasowana przez Mar_Co

Napisano

> Długo go nie używałeś i tyle ,jak z zamkiem od tylnej klapy !

,,Zbawiiciel ,normalnie zbawiciel" w/g Ciebie ! wink.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> ,,Zbawiiciel ,normalnie zbawiciel" w/g Ciebie !

sam odpowiadasz na swoje posty devil.gif20.GIF

Napisano

> sam odpowiadasz na swoje posty

Dobra 20.GIF281739129-anti-spam.jpg

post-61299-14352498967182_thumb.jpg

Napisano

> to jak wytłumaczysz, że mikrowyłącznik działał cały czas (wiele razy

> sprawdzany), a dopiero po magicznych sztuczkach mistrza z ASO

> bagażnik został otwarty

Mikrowłącznk elektrycznie jest sprawny (nic nie jest spalone) tylko syfu z wilgocią dostaje i takie czary się dzieją. Twój mistrzu z Asio syf przypadkiem przepędził (jak do bólu klamkę wciskał) i sztuczka się udała. Trochę pośmigaj autkiem i obserwuj. Zapewniam cię, że objawy powrócą wink.gif

Napisano

mogles sprawdzic na 100% ten wylacznik migowy-ryglujac zamek na otwartej klapie i zwierajac kable z wylacznika( trzeba wpierw troche rozebrac klape)--ja tak wszystko dokladnie posprawdzalem zanim sie dowiedzialem ze aby otworzyc tylko pokrywe z pilota trzeba przytrzymac przycisk zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.