Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przednia szyba paruje mk 1

Featured Replies

Napisano

witam czy wy tez tak macie ze przednia szyba puszcza szybciej od strony pasażera jak jest zaparowana niż od str. kierowcy puszcza dopiero jak sie silnik dorze zagrzeje dodam ze te wyloty na szybe nie sa zatkane lisciami jest na to jakis sposob

Napisano

Tak, Ten Typ Tak Ma, a tak naprawdę jest tak w większości samochodów z prozaicznego powodu - dmuchawa jest po stronie pasażera i powietrze ma dłuższą drogę do wylotu wink.gif

Możesz spróbować przysłonić wylot na środku szyby, anaj;epiej i najtaniej jest po prostu sie przyzwyczaić wink.gif

Napisano

> jest na to jakis sposob

Spróbuj dobrze odtłuścić szybę. skromny.gif

W pewnym stopniu powinno pomóc. swiety.gif

Napisano

poza tym jeżeli jest to wersja ELX przydałoby się sprawdzić jak wygląda filtr przeciwpyłowy

Napisano

po stronie kierowcy zazwyczaj kierownik sedzi i chucha na szybe i ona paruje. jak jest spocony czy zgrzany to tez ciało jego paruje i idzie to wszystko na szybe smile.gif

Napisano

> po stronie kierowcy zazwyczaj kierownik sedzi i chucha na szybe i ona

> paruje. jak jest spocony czy zgrzany to tez ciało jego paruje i

> idzie to wszystko na szybe

jeżeli jest wszystko ok (odtłuszczona szyba, plastiki oraz wycieraczki czyste, filtr czysty (jeżeli jest)), to zaraz po ruszeniu wystarczy włączyć nawiew na szybę na maxa (4 bieg) - szyba powinna w bez żadnego przecierana szybko odparować (o ile była już zaparowana przed ruszeniem).

Jeżeli była częściowo zaparowana (na pewno od góry), to po ruszeniu nie powinna już mocniej parować

Napisano

> po stronie kierowcy zazwyczaj kierownik sedzi i chucha na szybe i ona

> paruje. jak jest spocony czy zgrzany to tez ciało jego paruje i

> idzie to wszystko na szybe

to to tam pikuś, najgorzej jest jak wsiądziesz do auta zmoknięty przez deszcz/śnieg, masz na dywaniku pod nim wodę z butów oslabiony.gif

Napisano

> to to tam pikuś, najgorzej jest jak wsiądziesz do auta zmoknięty

> przez deszcz/śnieg, masz na dywaniku pod nim wodę z butów

tak i jak woda zaczyna się zraszać na szybie od wewętrznej strony po czym płynie... ehhh, czemu od środka nie ma wycieraczek icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> tak i jak woda zaczyna się zraszać na szybie od wewętrznej strony po

> czym płynie... ehhh, czemu od środka nie ma wycieraczek

to dorze bo myslalem ze mam cos nie halo ale widze ze wszyscy tak maja dzieki odpowiedz

Napisano

Raz tak miałem, ale w MKII podczas wiosennych nagłych ulew (na początku tego roku). Wsiadłem do auta mokry wraz z dwoma znajomymi... no i miałem ściane wody od środka na szybie cfaniaczek.gif

Napisano

Może to jeszcze być wina lekko puszczającej nagrzewnicy. Ale tak jak ci już poradzili porządnie wyczyść szybe od środka i pod żadnym pozorem jej nie dotykaj, sama powinna odparować od nawiewu. Ja czymś zaczniesz mazać to za każdtym razem bedzie gorzej.

Napisano

- porządnie odtłuścić szyby

- boczne spryskaj jakąś antyparą

- jak trzymasz w garażu to zostawiaj samochód z uchylonymi szybami

Napisano

ja wymieniłem filtr kabiny i jak ręką odjał... mało tego o dużo lepiej grzeje i mocniej dmucha nawiew, stary filtr miałem tak zabity że szok.

Napisano

Zobacz jeszcze czy casem nagrzewnica nie pocieka , ja u siebie niedawno wymienialem bo szyby parowały jak cholera

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.