Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czyszczenie IC?

Featured Replies

Napisano

Tak ja w temacie-chialem wyczyscic IC bo jest chyba delikatnie zachlapany olejem po awarii turbinki ale nie wiem jak sie do tego zabrac-moze ktos cos podpowiedziec tz ja i czym przede wszytskim

Napisano

musisz zdjąc zderzak (tak najpeościej i najskuteczniej umyjesz).

ja myłem benzyną extrakcyjną,wyjąłem, zatkałem jeden kruciec " na sztywno ", zalałem butelką benzyny , zatkałem drugi kruciec i wybełtałem intercooler pare razy, odczekałem kilka minut i znowu zrobiłem "bełta"następnie zlałem zawartość i dokładnie wywietrzyłem intercooler suszarką do włosów wetyknietą w jeden z krućców, wylot powietrza przez drugi.

Napisano

Nie trzeba zdejmować całego zderzaka... wystarczy odkręcić go od dołu 1x i od góry na błotniku 2 x no i gril u góry 4 x śruby + nadkole od dołu 3x wkrety i jusz masz IC....

IC jest przykręcony na 1 srubę u góry i wsadzony w mocowanie.... a i 2 x opaski rur ...

Napisano
  • Autor

> ja myłem benzyną extrakcyjną

a moze byc np alkohol???

Napisano

> a moze byc np alkohol???

Co ty herezje jakies wypisujesz? tuk.gif

Co do IC ja narazie wyczyscilem sam spod z oleju i czekam co sie bedzie dzialo po ok 5kkm. Ale tez go chyba przeleje benzyna bo mam przeczucie ze cos pociagnal frown.gif

Napisano
  • Autor

> Co ty herezje jakies wypisujesz?

mam dostep do isopropanolu badz octan etylu i dlatego zapytalem a nie od razu herezje

Napisano

> mam dostep do isopropanolu badz octan etylu i dlatego zapytalem a nie

> od razu herezje

a rozpuści osad z oleju silnikowego ?

można też gorącą wodą pod ciśnieniem ale gorzej jest jej odparowaniem i osuszeniem puszki intercoolera i bałbym sie że ciśnienie rozwali puszkę.

Napisano

> mam dostep do isopropanolu badz octan etylu i dlatego zapytalem a nie

> od razu herezje

Aaa to sorry myslalem ze chciales etanolu 40% uzyc i stad moje oburzenie wink.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> Aaa to sorry myslalem ze chciales etanolu 40% uzyc i stad moje

> oburzenie

Panowie a moze ktos z was wie jak jest benzyna ekstrakcyjna po angielsku-od razu mowie ze EXTRACTION NAPHTHA nikomu nic nie mowi.Mam problem z zakupem za granicami naszego panstwa.Moze owa benzyna istnije jeszzce w polsce pod innym nazewnictwem co to w ogole jest jakis rozpuszczalnik???

Napisano

> a moze byc np alkohol???

Alkohol nie rozpuszcza oleju. Tylko benzyna. Może być nawet etylina, tylko opary etyliny nie są zdrowe. spineyes.gif

Napisano

szukaj w aptece jako czystej benzyny

Napisano

Bez jaj... zwykłą bęzyna 95 to umyj i tyle....

Napisano
  • Autor

> Bez jaj... zwykłą bęzyna 95 to umyj i tyle....

No i ta odp. mnie satysfakcjonuje-pozdrawiam i dzieki za pomoc

Napisano

> Bez jaj... zwykłą bęzyna 95 to umyj i tyle....

pewnie że umyje, ale się nawącha, ból bani murowany!

i niw wiem jak będzie z "oddechem" klekota, bo po extrakcie nie ma smrodka a po etylinie zostaje "subtelny" zapach i czy on nie bedzie przypadkiem przeszkadzał zassanemu wozduchowi przy sprężu.

Napisano

Ja myłem preparatem do czyszczenia silników K-2 / kosztuje z 8 zł wraz z dozownikiem i jest bardzo skuteczny a wewnątrz na specjalnej myjce - rodzaj płynu .... jak dla mnie to podobny do czerwonej ropy wink.gif .... ropą - olejem napedowym tez bardzo dobrze umyje a i na ooddech nie wpłynie negatywnie hehe.gifhehe.gifzlosnik2.gif

Napisano

ogólnie można umyc wszystkim co rozpuszcza olej, świetny jest płyn do mycia na bazie olejków eterycznych cytryny lub pomarańczy, jeszcze nie spotkałem tłustej plamy która by sprawiła temu opór, tylko jest jeden problem, drogie i znalazłem tylko w niemczech, jako ersazt'a można zastosowac płyn do mycia naczyń na tych olejkach, taniej ale mniej skuteczne. benzynka najlepsza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.