Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik 1.2 16v kilka pytan

Featured Replies

Napisano

Witam od zeszlego poniedzialku dolaczylem do waszego forum. Narazie jestem bardzo zadowolony ale mam kilka pytan. Podczas przyspieszania wyczuwalna jest pewna "dziura" tzn spadek mocy. Gdzies w przedziale 2 a 3 tys obr . Objawia sie to tym ze auto przyspiesza dobrze , w przedziale dziury slabiej i znowu dobrze. Czy ten typ tak ma czy moze macie jakies sugestie co moze byc przyczyna tego ??Auto ma 53 tys przebiegu. Pozatym cos z tylu mi skrzypi albo piszczy i nie wiem czy to półka czy kanapa tylna. Dzieki za wszystkie wskazowki i sugestie. W razie pytan bede pytal dalej:)

Napisano

> Pozatym cos z tylu mi

> skrzypi albo piszczy i nie wiem czy to półka czy kanapa tylna.

> Dzieki za wszystkie wskazowki i sugestie. W razie pytan bede

> pytal dalej:)

Jeśli 'z wnętrza' to sprawa półki - temat przerabiany.

Napisano

"dziura" tzn spadek mocy.

> Gdzies w przedziale 2 a 3 tys obr . Objawia sie to tym ze auto

> przyspiesza dobrze , w przedziale dziury slabiej i znowu dobrze.

niestety musisz się do tego przyzwyczaić , ten typ (ten silnik) tak ma

Napisano
  • Autor

A co z tą półką co zaradzic?? Prosze o opinie posiadaczy Stilo 1.2 czy tez to odczuwają??

Napisano

> "dziura" tzn spadek mocy.

> niestety musisz się do tego przyzwyczaić , ten typ (ten silnik) tak

> ma

u mnie jest to też delikatnie odczuwalne

Napisano

> A co z tą półką co zaradzic??

Polke wystarczy podkleic paroma kawalkami grubszego materialu. Mozna wykorzystac zestawy do krzesel/mebli domowych. No i wymagane jest przyzwyczajenie ze fiat ma swierszcze wszelkiej masci. Ten typ tak ma (TTTM). Plastiki sa podatne na temperature i czasem cos sie odezwie tu i tam. ok.gif

Napisano

> A co z tą półką co zaradzic?

Element dociskający znajdujący się w tylnej klapie jest pusty w środku. Można napchać gąbki do środka i zwiększyć sztywność a zarazem siłe docisku. Co do tzw. dzióry w mocy to po zakupie też mi się wydawało że istnieje, lecz po ponad 1.5 roku eksploatacji tak jakby zanikła i w tej chwili wogóle jej nie odczuwam. Nadmienie że nic nie było zaglądane do silnika czy grzebane w kompie.

Napisano

>Podczas przyspieszania wyczuwalna jest pewna "dziura" tzn >spadek mocy. Gdzies w przedziale 2 a 3 tys obr . Objawia sie >to tym ze auto przyspiesza dobrze , w przedziale dziury slabiej i znowu dobrze.

Ten typ tak ma i bardzo mi się to podoba. Pierwsze przyspieszenie do jazdy po mieście do 2500obrotów, a drugie 3500 do jazdy na trasie i do wyprzedzania. Bardzo fajne rozwiązanie. pub2.gif.

Napisano

> Ten typ tak ma i bardzo mi się to podoba. Pierwsze przyspieszenie do

> jazdy po mieście do 2500obrotów, a drugie 3500 do jazdy na

> trasie i do wyprzedzania. Bardzo fajne rozwiązanie. .

no dobra .. ale nie podobało by Ci się to "przyspieszenie" kiedy zmieniasz miasto na trasę ? lepiej coś miec niż nie miec smile.gif

Napisano

> no dobra .. ale nie podobało by Ci się to "przyspieszenie" kiedy zmieniasz miasto na trasę ? lepiej coś miec niż nie miec

hmmm....? Jakoś mi się podoba wszystko. Kwestia przyzwyczajenia.

Napisano

> Podczas przyspieszania wyczuwalna jest pewna "dziura"

Pojeździsz trochę to się przyzwyczaisz smile.gif. Jak na początku wsiadłem do kosiarki to też jakoś takoś nie ten teges było. Miałem wrażenie, że jak ni z tego ni z owego zaczyna "ciągnąć" to przód podnosi się do góry jak w motorówce zeby.GIF. Teraz już nie mam takich wstrząsających odczuć - może dla tego, że odstawiałem Tramal spineyes.gif

Napisano

Jak F1 zlosnik.gif. Jak się wysoko kręci to się jedzie

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Co do dziury to sie przyzwyczaisz smile.gif

A skrzypi pewno fotel kierowcy, ja tak mam i zastanawiam się czy od nowego Bravo będzie pasować?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.