Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilne - Bravo 1.6 105km diesel

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś ma i moze sie podzielic spostrzeżeniami? mam ofertę za 52tys nowy nie smigany w wersji Dynamic z salonu. Ale nigdy takim nie jezdzilem (ani dieslem) a dlugo w tej cenei nie postoi u dilera.

Generalnie napliłem sie na H. Civic VIII 1.8 140km 2-3 letniego az tu taka oferta cenowa (czy wg. was atrakcyjna?).

Pytanei czy ten 105km w Bravo nie bedzie za słaby?

Napisano

Lepszy niż benzyna 1.4 90KM, ale to całkiem co innego będzie w jeździe niż szukałeś (honda) i w wyglądzie

Napisano
  • Autor

> Lepszy niż benzyna 1.4 90KM, ale to całkiem co innego będzie w

> jeździe niż szukałeś (honda) i w wyglądzie

Wygląd sam ocenię smile.gif Gorzej z silnikiem. Pytanie czy w trasie da radę ? Zakładam że po mieście tym bardziej?

Napisano

> Pytanei czy ten 105km w Bravo nie bedzie za słaby?

bedzie smigal oki ten motorek.. zawsze mozesz kiedys chipnac go na ponad 120KM jesli wyda Ci sie malo

Napisano

> Czy ktoś ma i moze sie podzielic spostrzeżeniami? mam ofertę za 52tys

> nowy nie smigany w wersji Dynamic z salonu. Ale nigdy takim nie

> jezdzilem (ani dieslem) a dlugo w tej cenei nie postoi u dilera.

> Generalnie napliłem sie na H. Civic VIII 1.8 140km 2-3 letniego az tu

> taka oferta cenowa (czy wg. was atrakcyjna?).

> Pytanei czy ten 105km w Bravo nie bedzie za słaby?

W przeciwienstwie do tej wolnossacej Hondy zawsze mozesz podniesc moc jak Ci bedzie malo i tak ze 105 mozesz spokojnie 130hp zrobic i bedzie jezdzic podobnie do tej Hondy (choc wrazeniea beda i tak na plus dieselka), a bedziesz miec nowe autko z gwarancja ... nowe to zawsze nowe - taka prawda

Napisano

> Wygląd sam ocenię Gorzej z silnikiem. Pytanie czy w trasie da radę ?

> Zakładam że po mieście tym bardziej?

diesel w trasie zawsze daje radę, w mieście nie wystartujesz ze świateł i nie pociągniesz go do 6tys obr 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> W przeciwienstwie do tej wolnossacej Hondy zawsze mozesz podniesc moc

> jak Ci bedzie malo i tak ze 105 mozesz spokojnie 130hp zrobic i

> bedzie jezdzic podobnie do tej Hondy (choc wrazeniea beda i tak

> na plus dieselka), a bedziesz miec nowe autko z gwarancja ...

> nowe to zawsze nowe - taka prawda

Z tym chipowaniem to pamietajcie ze ten silnik nie ma DPF ( i tu sie ciesze) i turbiny o ZMIENNYCH łoptakach czy cuś (NIE VGT). Wiec pytanie czy chipowanie da rade do wartosci o ktorych piszecie. Ale oki chipowac nie bede raczej wole nie kombinowac....

Napisano

> Z tym chipowaniem to pamietajcie ze ten silnik nie ma DPF

a co ma dpf do chipa.. i z dpf chipuja i smigaja a ze nie ma to faktycznie +

Napisano
  • Autor

Ciekawa ta informacja o przystosowaniu do Euro 5 dla silnikow z DPF. Tzn co te 120km jak wejdzie Euro5 bedzie mozna "przechomologowac" na Euro5 ? Jakos nie chce mi sie wierzyc, ale oki zostawmy to bo to zupelnie inny watek...

Co do DPF - tak nie ma to pewnie nic wspolnego z chipowaniem.

Chodzilo mi o brak VGT vs chipowanie do wartosci ktore powyzej podaliscie. Dla mnie to nieistotne chyba bo chipowanie to odlegla muzyka dla mnie.

SEDNO:

Czyli reasumujac da sie "toto" pogonic w trasie i wyprzedzic TIRa z wlączoną klimatyzacją? smile.gif

Teraz mam Albee 77km (taki sam jak w Grande) i stad chce miec cos co bedzie mialo odczuwalnie wiekszego kopa w trasie.

Napisano

> Czyli reasumujac da sie "toto" pogonic w trasie

> i wyprzedzic TIRa z wlączoną klimatyzacją?

no to pewno zlosnik.gif

smiganij sobie demowka z tym motorkiem i zobacz czy Ci odpowiada w realu i jak cos to ok.gif

Napisano

> no to pewno

> smiganij sobie demowka z tym motorkiem i zobacz czy Ci odpowiada w

> realu i jak cos to

Dokladnie - posmigaja demowka a wszystko bedzie jasne - ja tego nie zrobilem i teraz zaluje bo pare klockow wiecej i duzo wiecej przyjemnosci

Napisano

> no to pewno

> smiganij sobie demowka z tym motorkiem i zobacz czy Ci odpowiada w

> realu i jak cos to

qmpe ma 105 zrobionego na 143 i odpycha się poprawnie.

105 w serii już fajnie jeździ, ze zgrzytem zębów przyznam, że całokształt jest fajniejszy niż moje 1.9/120

Napisano

> qmpe ma 105 zrobionego na 143 i odpycha się poprawnie.

> 105 w serii już fajnie jeździ, ze zgrzytem zębów przyznam, że

> całokształt jest fajniejszy niż moje 1.9/120

No to maly chipsik i bedziesz miec 165 i wtedy on bedzie zgrzytac zebami wink.gif

Napisano

> No to maly chipsik i bedziesz miec 165 i wtedy on bedzie zgrzytac

> zebami

tylko ta skrzynia 5tka bedzie paprala sprawe zlosnik.gif

Napisano

> Czyli reasumujac da sie "toto" pogonic w trasie i wyprzedzic TIRa z

> wlączoną klimatyzacją?

Spokojnie, ja miałem okazję jeździć taka wersją i bardzo ładnie przyspiesza... Do 90KM nawet nie ma co porównywać bo moc trochę większa, nie mówiąc już o momencie...

> Teraz mam Albee 77km (taki sam jak w Grande) i stad chce miec cos co

> bedzie mialo odczuwalnie wiekszego kopa w trasie.

No to powinno mieć... A nowe to jest nowe, nawet jeśli alternatywa jest Honda zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jeździłem tym silnikiem na jeździe testowej. Moim zdaniem rewelka.

To dlaczego kupiles 1.4 TJeta zeby.GIFzlosnik2.gif

Napisano

> To dlaczego kupiles 1.4 TJeta

bo to jeszcze wieksza rewelka biglaugh.gif

Napisano

> tylko ta skrzynia 5tka bedzie paprala sprawe

szczerze mowiac zaczynam doceniac moją skrzynke i wcale tak nie paprze sprawy jeżeli spojrzymy pod kątem sprawnego przyspieszania i elastyczności. Oczywiście 6'tka też jest sprawna, jednak 120KM z 5 biegami jest sprawniejsze niż 120KM 6b - dłużej na jednym biegu leci, przez co nie traci tyle czasu smile.gif

hałas i spalanie to oddzielne rzeczy, które ewidentnie są po stronie 120/6 smile.gif

Napisano

> szczerze mowiac zaczynam doceniac moją skrzynke

po chipie tak jak dth ma ponad 160KM 6tka skrzynia byla by wypasna sprawa wink.gif

Napisano

> To dlaczego kupiles 1.4 TJeta

Bo ja jestem benzynowy. Jedyny mój diesel to było służbowe auto. Za swoje pieniądze kupowałem tylko benzyny a w NB benzyna z turbiną to była po prostu pokusa nie do odparcia food.gif

Napisano

> po chipie tak jak dth ma ponad 160KM 6tka skrzynia byla by wypasna

> sprawa

możliwe, zobaczymy co bedzie jak mojego zcipsuje smile.gif

Napisano

> możliwe, zobaczymy co bedzie jak mojego zcipsuje

Przyznaje racje - jesli ktos kupuje autko z 5-ka i z mysla o chipie to od razu zachecam do kupna autka z 6-tka i wtedy zabawy w chipy. Ja jestem zadowolony, ale 5-tka i brak tempomatu na moje dlugie trasy jest niestety meczace jak i zuzycie paliwa, ktore potrafi wyniesc spokojnie ponad 10 litrow/100km

Napisano

> szczerze mowiac zaczynam doceniac moją skrzynke i wcale tak nie

> paprze sprawy jeżeli spojrzymy pod kątem sprawnego

> przyspieszania i elastyczności. Oczywiście 6'tka też jest

> sprawna, jednak 120KM z 5 biegami jest sprawniejsze niż 120KM 6b

> - dłużej na jednym biegu leci, przez co nie traci tyle czasu

> hałas i spalanie to oddzielne rzeczy, które ewidentnie są po stronie

> 120/6

ciekawe rzeczy opowiadasz zlosnik.gif

1.6 mjet + 6 biegow jest zgrane idealnie zlosnik.gif, nawet lepiej niz w 1.9 150PS

120 KM + 5 biegow w brawo jezdze okazjonalnie (pozostale testowane dluugo i gruntownie) i wg. szalu nie ma- w ar 147 jest o niebo lepiej zlosnik.gif

Napisano

> Przyznaje racje - jesli ktos kupuje autko z 5-ka i z mysla o chipie

> to od razu zachecam do kupna autka z 6-tka i wtedy zabawy w

> chipy. Ja jestem zadowolony, ale 5-tka i brak tempomatu na moje

> dlugie trasy jest niestety meczace jak i zuzycie paliwa, ktore

> potrafi wyniesc spokojnie ponad 10 litrow/100km

nawet przy butowaniu takiego wyniku jak 10 nie mam ... a na trasie (szybkiej bo niemieckiej) w 4 osoby miałem 6 smile.gif takze chyba uszukujecie towarzysszu smile.gif

Napisano

> nawet przy butowaniu takiego wyniku jak 10 nie mam ... a na trasie

> (szybkiej bo niemieckiej) w 4 osoby miałem 6 takze chyba

> uszukujecie towarzysszu

Nie - nie oszukuje towarzyszu wazniak.gif - przejezdzam trase 1180 km w 8.5h i musze tankowac 2.5 baku, przwaznie okolo 110-120l. Trasy takiej nie robilem raz ale wielokrotnie i zawsze mam podobne spalanie. Dodam jeszcze ze pierwsze 200km jade zgodnie z przepisami czyli miedzy 100-120 a potem 1000km z predkosciami rzedu 180-230 (licznikowe). Gdyby nie to, to srednia spalania na te 1180 km mialbym w okolicach 12 litrow. Oczywiscie moglbym jechac z predkosciami rzedu 120-130 tak jak robi to moj kolega w Golfie z sinikiem 1.9 130hp i on konczy trase po 14 godzinach, ale ze spalaniem srednim okolo 6l

Napisano

> Nie - nie oszukuje towarzyszu - przejezdzam trase 1180 km w 8.5h i

> musze tankowac 2.5 baku, przwaznie okolo 110-120l. Trasy takiej

> nie robilem raz ale wielokrotnie i zawsze mam podobne spalanie.

> Dodam jeszcze ze pierwsze 200km jade zgodnie z przepisami czyli

> miedzy 100-120 a potem 1000km z predkosciami rzedu 180-230

> (licznikowe). Gdyby nie to, to srednia spalania na te 1180 km

> mialbym w okolicach 12 litrow. Oczywiscie moglbym jechac z

> predkosciami rzedu 120-130 tak jak robi to moj kolega w Golfie z

> sinikiem 1.9 130hp i on konczy trase po 14 godzinach, ale ze

> spalaniem srednim okolo 6l

no dobra, jezeli o tym rzedzie predkosci mowisz, to całkiem możliwe wyniki do uzyskania smile.gif

z partyjnym pozdrowieniem palacz.gif

Napisano

Po pierwsze to nienapalaj się! Takich NB z dieslem jest na pęczki w podobnej cenie. Wystarczy zobaczyć oferty na otomoto. 2/3 ofert to diesle. Dwa: Przejedź się tym autem, bo gwarantuję ci, że jak wcześniej dieslem nie jeździłeś to możesz być rozczarowany. Chodzi o głośność pracy silnika i wibracje szczególnie tuż po jego uruchomieniu. Trzy: Nie podejmuj decyzji adhoc! Pośpiech jest złym doradcą, a takich diesli jest naprawdę sporo na rynku.

Napisano

> Po pierwsze to nienapalaj się! Takich NB z dieslem jest na pęczki w

> podobnej cenie. Wystarczy zobaczyć oferty na otomoto. 2/3 ofert

> to diesle. Dwa: Przejedź się tym autem, bo gwarantuję ci, że jak

> wcześniej dieslem nie jeździłeś to możesz być rozczarowany.

> Chodzi o głośność pracy silnika i wibracje szczególnie tuż po

> jego uruchomieniu. Trzy: Nie podejmuj decyzji adhoc! Pośpiech

> jest złym doradcą, a takich diesli jest naprawdę sporo na rynku.

Niby tak niby nie... współczesne diesle nie są tak głośne jak było kiedyś... ja po odebraniu mojego przejechałem sie krótki fragment 150 i mimo skrzyni 5 w moim było o wiele ciszej niż w poprzedniej Brava 1.2.

We współczesnym dieslu jest inny zakres pasma akustycznego niz przy benzynie.. banzyna brzmi przeważnie bardziej metalicznie a jak jeżdżę w od 3 tygodni moim Bravo 1,9/120KM dźwięk mi sie kojarzy z dźwiękiem silników terenówek o bardzo dużych pojemnościach - jest bardziej basowy.

Samo wyciszenie jest w NB jest bardzo dobre co można porównać jaka jest różnica po zamknięciu drzwi w garażu.

Na pewno skorzystaj z rad kolegów i nie napalaj się wirtualnie bo mówią Ci, że znikają egzemplarze...przejedź i podejmij dopiero decyzję sam....

Napisano
  • Autor

Jazda próbna w środę , może wcześniej da się skombinować. Jak z ekonomiką bedzie tego silnika w korkach warszawskich? Czy spali tyle samo czy więcej niż 1.6 120km?

Co do 1.6 120km to ludkowie pisza ze powinien siezmiescic w korkach w 7.5L. Podobno...

Napisano

> Jazda próbna w środę , może wcześniej da się skombinować. Jak z

> ekonomiką bedzie tego silnika w korkach warszawskich? Czy spali

> tyle samo czy więcej niż 1.6 120km?

> Co do 1.6 120km to ludkowie pisza ze powinien siezmiescic w korkach w

> 7.5L. Podobno...

Mój Multijet 1,9/120 pali w warszawskich korkach ok 8l... czasami troszke więcej czasami troszkę mniej ale 8 to tak na okośrodna. Moje auto przejechało zaledwie 820km ale w korkach to za wiele się nie zmniejszy...

Napisano
  • Autor

> Mój Multijet 1,9/120 pali w warszawskich korkach ok 8l... czasami

> troszke więcej czasami troszkę mniej ale 8 to tak na okośrodna.

> Moje auto przejechało zaledwie 820km ale w korkach to za wiele

> się nie zmniejszy...

Okj dzieki za informacje, zakladam ze 1.6 105 NIE powinien wiecej spalic od twojego amoze jest szansa na mniej patrzac na wyniki na autocentrum.pl i ich tendencje...

Napisano
  • Autor

> Po pierwsze to nienapalaj się! Takich NB z dieslem jest na pęczki w

> podobnej cenie. Wystarczy zobaczyć oferty na otomoto. 2/3 ofert

> to diesle.

I tu bym się nie zgodził z "pęczkami". Z definicji odrzucam oferty komisów i sprowadzonych więc to co tu mam nówka bez przebiegu od dilera to jest jedyna praktyczna opcja jaką rozważam dla auta z dieslem(boje sie demówki ze zakatowana itp...) Zaraz popatzre po raz Nty na Otomoto itp... smile.gif

>Dwa: Przejedź się tym autem, bo gwarantuję ci, że jak

> wcześniej dieslem nie jeździłeś to możesz być rozczarowany.

> Chodzi o głośność pracy silnika i wibracje szczególnie tuż po

> jego uruchomieniu. Trzy: Nie podejmuj decyzji adhoc! Pośpiech

> jest złym doradcą, a takich diesli jest naprawdę sporo na rynku.

Jasne, kupic auto za 53klocki i sie nim nie przejechac to glupota.

Napisano

> Okj dzieki za informacje, zakladam ze 1.6 105 NIE powinien wiecej

> spalic od twojego amoze jest szansa na mniej patrzac na wyniki

> na autocentrum.pl i ich tendencje...

Nie mówię, ze więcej .. myślę, że podobnie. A to co jest w autocentrum to można sobie włożyć między bajki bo nie uwzględnia różnych silników...

7,5 w Warszawskich korkach to raczej marzenie..

Pozdr

Napisano

> Nie mówię, ze więcej .. myślę, że podobnie. A to co jest w

> autocentrum to można sobie włożyć między bajki bo nie uwzględnia

> różnych silników...

> 7,5 w Warszawskich korkach to raczej marzenie..

> Pozdr

Nie wiem czy to bajki. Kiedy robiłem swoją jazdę próbną Bravo 1.6 120 km (w ub środę) specjalnie kazałem wyzerować kompa. Wliczając rozgrzewkę i późniejsze całkiem spore "katowanie" średnia wyszła 6,8 z kompa. A zaręczam, że czułem jak daje kopa. Myślę, że przy spokojniejszej jeździe zejście do 5 - 5.5 litra jest bez problemu osiągalne.

Napisano

> Nie wiem czy to bajki. Kiedy robiłem swoją jazdę próbną Bravo 1.6 120

> km (w ub środę) specjalnie kazałem wyzerować kompa. Wliczając

> rozgrzewkę i późniejsze całkiem spore "katowanie" średnia wyszła

> 6,8 z kompa. A zaręczam, że czułem jak daje kopa. Myślę, że przy

> spokojniejszej jeździe zejście do 5 - 5.5 litra jest bez

> problemu osiągalne.

Ale jak auto stoi w korku przez pół godziny to pali a nie jedzie... gdzie w ciągu godziny spala ok 1l/h więc od razu 5.5l idzie w kosmos a przejeżdża w tym czasie 18km (bo taka mi wychodzi średnia).

Poza tym pomiar średniego spalania na dystancie kilku czy nawet kilkunastu km nie nic wspólnego z dokładnością.. prawdziwe wyniki widac po przejechaniu 80-100 czy 200km.

Pozdrawiam

Napisano

> Czy ktoś ma i moze sie podzielic spostrzeżeniami? mam ofertę za 52tys

no jest to aż taka duża okazja, abyś miał decyzję podejmować pochopnie, co do korzystniejsi oferty to ważne co ma ponad standard dynamica, ja jesienią 2008 widziałem activa z 2007 (bez przebiegu) ale z dodatkami odpowiadającymi gołemu dynamicowi za 43 000 zł - tyle że w białym kolorze,

jezeli masz wątpliwości co do osiągów to proponuję ci rzeczywiście przejechanie się testowymi - z uwagi, że rozważasz benzynową hondę proponuję ci dodatkowo spróbować t -jeta 120 km

Napisano

> Ale jak auto stoi w korku przez pół godziny to pali a nie jedzie...

> gdzie w ciągu godziny spala ok 1l/h więc od razu 5.5l idzie w

> kosmos a przejeżdża w tym czasie 18km (bo taka mi wychodzi

> średnia).

> Poza tym pomiar średniego spalania na dystancie kilku czy nawet

> kilkunastu km nie nic wspólnego z dokładnością.. prawdziwe

> wyniki widac po przejechaniu 80-100 czy 200km.

> Pozdrawiam

Co prawda, to prawda - jak się stoi w korku pół godziny to nie ma szans... Co do tych kilku kilometrów jazdy próbnej to raczej miało to wpływ ujemny na wynik zużycia paliwa biorąc pod uwagę że silnik startował zimny a potem trochę był piłowany.

Napisano

> Co prawda, to prawda - jak się stoi w korku pół godziny to nie ma

> szans... Co do tych kilku kilometrów jazdy próbnej to raczej

> miało to wpływ ujemny na wynik zużycia paliwa biorąc pod uwagę

> że silnik startował zimny a potem trochę był piłowany.

MOże być i tak, że nie był całkiem zimny bo był używany 1-2 godziny temu więc szybko złapał temperaturę. Piszą o ekspolatacji miejskiej mam na mysli stan gdzie trasę 16km do pracy pokonuje się w czasie 1-1,5h (średnio) z szybkością a szybkość średnia na dłuższym dystancie (200-400km) wychodzi 18km/h - takie oto są warunki jazdy miejskiej w Warszawie.

Co do rozgrzania to auto stoi w garażu podziemnym i w domu i w pracy (w domu jest cieplej bo garaż jest zamknięty).

Pozdrawiam

Napisano

biorąc pod uwagę

> że silnik startował zimny a potem trochę był piłowany.

to tak dla przykładu dla chcących kupić demo skromny.gif

Napisano

> MOże być i tak, że nie był całkiem zimny bo był używany 1-2 godziny

> temu więc szybko złapał temperaturę. Piszą o ekspolatacji

> miejskiej mam na mysli stan gdzie trasę 16km do pracy pokonuje

> się w czasie 1-1,5h (średnio) z szybkością a szybkość średnia na

> dłuższym dystancie (200-400km) wychodzi 18km/h - takie oto są

> warunki jazdy miejskiej w Warszawie.

> Co do rozgrzania to auto stoi w garażu podziemnym i w domu i w pracy

> (w domu jest cieplej bo garaż jest zamknięty).

> Pozdrawiam

Zawsze są jakieś plusy, jadąc z taką średnią prędkością przynajmniej się zawieszenia na dziurach nie rozwali - po 5 latach jak nówka! ja do pracy mam ok 12 km i zajmuje mi to średnio do 15 min, ale teraz to czysty slalom między dziurami.

Napisano
  • Autor

>Piszą o ekspolatacji

> miejskiej mam na mysli stan gdzie trasę 16km do pracy pokonuje

> się w czasie 1-1,5h (średnio) z szybkością a szybkość średnia na

> dłuższym dystancie (200-400km) wychodzi 18km/h - takie oto są

> warunki jazdy miejskiej w Warszawie.

> Co do rozgrzania to auto stoi w garażu podziemnym i w domu

W moim przypadku nie bedzie to az taki hardcore, 45minut jadę rano 20kmów z Białołęki Nowodwory do centrum. Więc mam realne szanse spaść poniżej 8L. Teraz Albea po mieście pali mi od 7,8 do 9,7 w zależmości jaka pora roku i jaki koreczek.

Tak naprawdę pytanie brzmi jeśli spaliło ci bravo 8,2L (np) w meiście to ile by w tym czasie spalił Civic 140km 1.8V. Tak czy siek strzelam ze Minimum 1.5l do max 2L mniej weźmie Bravo.

Na dzień dzisiejszy coraz bardziej skłąniam się do bravo. Jeśli chodzi o emocje to... są one kierowane w stronę Civica który jak dla mnei jest autem o klasę wyższym od bravo Dynamic (bez dodatków), ale jak na spokojnie pokalkuluję to Civic możę mnie w eksploatacji zauważlanie drożej kosztować. Sama różnica na zakupie nowego kompletu zimówek to 600pln!

Napisano

> W moim przypadku nie bedzie to az taki hardcore, 45minut jadę rano

> 20kmów z Białołęki Nowodwory do centrum.

A trochę z innej beczki smile.gif możesz napisać jak to robisz że dojeżdżasz w 45 min ?? smile.gif jak coś to może być na priv smile.gif

dzięki ok.gif

Napisano
  • Autor

> A trochę z innej beczki możesz napisać jak to robisz że dojeżdżasz w

> 45 min ?? jak coś to może być na priv

> dzięki

O forumowicz z okolic? zeby.GIF

Ja jade z Odkrytej do okolic ronda zawiszy. Wyjeżdzam 6:25 spod bloku i jadę do Kowalczyka (wzdłuż Modlińskiej). Jak nic sie nie wydarzy to 7:10 mam szanse być na miejscu:) Jak jest masakra na maxa to 7:30. Ale jak zaczną budiwać Most Północny to d..a tylko się ciąć zostanie i stąd podejrzewam że zacznę codziennie dojeżdzać autem bo autobusem może być to już niemożliwe.

Napisano

> W moim przypadku nie bedzie to az taki hardcore, 45minut jadę rano

> 20kmów z Białołęki Nowodwory do centrum. Więc mam realne szanse

> spaść poniżej 8L. Teraz Albea po mieście pali mi od 7,8 do 9,7 w

> zależmości jaka pora roku i jaki koreczek.

> Tak naprawdę pytanie brzmi jeśli spaliło ci bravo 8,2L (np) w meiście

> to ile by w tym czasie spalił Civic 140km 1.8V. Tak czy siek

> strzelam ze Minimum 1.5l do max 2L mniej weźmie Bravo.

> Na dzień dzisiejszy coraz bardziej skłąniam się do bravo. Jeśli

> chodzi o emocje to... są one kierowane w stronę Civica który jak

> dla mnei jest autem o klasę wyższym od bravo Dynamic (bez

> dodatków), ale jak na spokojnie pokalkuluję to Civic możę mnie w

> eksploatacji zauważlanie drożej kosztować. Sama różnica na

> zakupie nowego kompletu zimówek to 600pln!

Civic wyższą klasą...?

No dobrze ale nie ma co o tym dyskutować. Co do mojej trasy to trasa to z Żoliborza na Służewiec i niestety przejazd Broniewskiego, Popiełuszki czy Powązkowską to koszmar... a samo centrum to już pikuś.. czasami jest wręcz puste....

Pozdrawiam

Napisano

O 6:25 to się na drugi bok przekręcam smile.gifzlosnik.gif to wszystko tłumaczy.

Napisano
  • Autor

> O 6:25 to się na drugi bok przekręcam to wszystko tłumaczy.

zlosnik.gif no fakt smile.gif

Napisano
  • Autor

Klamka zapadła, wziąłem Bravolota, serce mnie boli jak patrzę na fakturę smile.gif Trudnio decyzja zapadła teraz tylko walka na łokcie w urzędzie komunikacji zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.