Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeróbka anglika

Featured Replies

Napisano

Przerabiał ktoś moto z anglii ?

Bo nie wiem, czy cała zabawa z przekładaniem kierownicy na lewą stronę się opłaca...

BTW - co z pedałami ?

Napisano

Wszystko zalezy od konstrukcji główki ramy - jak jest symetryczna, to można się bawic - przy asymetrycznej szkoda roboty - i tak moto nie będzie trzymało geometrii. ok.gif

Napisano

Troche roboty jest, zwlaszcza, jak masz hydrauliczne sprzeglo - trzeba dokupic nowe klamki, zbiorniczki i przelozyc na druga strone.

Przekladka lancucha i tlumika to juz nie taki problem, a jak masz 2 wydechy, to juz polowa roboty z glowy.

spineyes.gif

Napisano

> Przerabiał ktoś moto z anglii ?

No nie mozna zapomniec o elektryce szyb. Bo inaczej cale sterowanie bedzie mial pasazer

Napisano

> No nie mozna zapomniec o elektryce szyb. Bo inaczej cale sterowanie

> bedzie mial pasazer

To jest akurat mały problem, ale w najnowszym Motorze było napisane, że często przerabiający zapominają, że daszki przeciwsłoneczne też trzeba zmienić wink.gif

Podobno opon nie trzeba zmieniać, wystarczy je na lewą stronę ( a w zasadzie na prawą) wywrócić.

Napisano

Nie mozna zapomniec o zmianie oprogramowania do sterowania wtryskami. Pamietajcie ze moto jezdzilo do tej pory po drugiej stronie ulicy. Trzeba zmienic ten soft bo co jak mu sie pas do wyprzedzania pomyli 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Przerabiał ktoś moto z anglii ?

ja wlasnie skonczylem, sama kosmetyka i zadnych problemow.

> Bo nie wiem, czy cała zabawa z przekładaniem kierownicy na lewą

> stronę się opłaca...

najwiekszy problem byl z przerzuceniem tlumika na druga strone. wink.gif

> BTW - co z pedałami ?

gierytch ciagle walczy wink.gif

pozdro

Napisano

> ja wlasnie skonczylem, sama kosmetyka i zadnych problemow.

> najwiekszy problem byl z przerzuceniem tlumika na druga strone.

> gierytch ciagle walczy

> pozdro

popłakałem się hahaha.gifhahaha.gifbrawo.gifhahaha.gifhahaha.gif

No i jeszcze kilka istotnych kwesti pozostaje, mianowicie należy otwieracz klapki paliwa przełożyć na drugą stronę, i przewody hamulcowe trzeba wymienić z calowych na cetymetrowe (25,4 cm zamiast 10 cali itp).

I jak nie znamy języka angielskiego (czy japońskiego) to trzeba motocykl zapisać na kurs języka polskiego żeby się z nim jakoś dogadać (chyba że motocykl młodszy niż 2 lata to w tym wieku jeszcze dość dobrze przyswaja nowe słownictwo)

Napisano

> popłakałem się

> No i jeszcze kilka istotnych kwesti pozostaje, mianowicie należy

> otwieracz klapki paliwa przełożyć na drugą stronę, ...

E tam, klapka to maly pikus. W wiekszosci maszyn jest symetryczna wiec moze zostac, tylko kluczyk trzeba wkladac trzymajac za zabki i jest git.

Wyobrazcie sobie, ze ostatnio znajomy dorwal moto sprowadzone z Nowej Zelandji. On dopiero mial problem bo musial przelozyc bak wlotem do dolu bo inaczej paliwo mu wyciekalo. No i pojawil sie problem jak takie moto zatankowac, bo nasze dystrybutory nie sa przystosowane do bakow takiego rodzaju.

Napisano

> E tam, klapka to maly pikus.

Kumpel kupił okazyjnie moto z Australii przez eBay i tu dopiero kwiatki wyszły. Sprzedawca nie napisał, że wersje na australijski rynek mają 6 biegów do tyłu i jeden do przodu. Do tej pory się chłopak nie może przyzwyczaić do jazdy z tylnym kołem skrętnym rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

Największym problemem okazały się opony. Nietypowy rozmiar niedostępny w Europie. Mogą być pompowane tylko powietrzem nadmorskim. Na dodatek z jednej trochę powietrze ucieka i trzeba często dopompowywać. Upierdliwe to strasznie. Kumpel mieszka w Karpaczu rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.