Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trochę deszczu i WYCIERACZKI dostały zajoba

Featured Replies

Napisano

hmm.gifPo ostatnich ulewach wyjeżdżam autem i znowu zaczyna padać , właczmy cieraczki i ... nic . Przenia tylnia , wszystkie na raz , szybko wolno i ... nic ! Nagle zaczynają chodzić przednie . Za szybko więc je wyłaczączam (wszystkie) ale to powoduje że przednie nadal chodzą a włącza się tylnia . Jadę dale na wyłączonych wycieraczkac a te zaiwaniają jak głupie. Nagle przednie przestały a tylnie chodzi pomimo ze wszystkie wyłączone . Właczam więc przednie ale one się nie włączaja , za to zaczyna chodzić tylnia . Wkurzony właczam wszystko i jadę bez wycieraczek - deszcz przestał padać . Po 2 min. wączają się wycieraczki - wszystkie i chodzą przez 2-3 minuty po czym się wyłaczają .

Czy ktoś ma na to jakąś teorię ? Myslałem że wtym aucie przerobiłem już wiele tematów z którymi nie spotkałem się w poprzednichale STILO ciagle nie przestaje mnie zadziwiać ... boje_sie.gif

Napisano

jam przerabial... ale moj post nie bedzie pomocny ( a moze ? wink.gif ) mnie szalaly wycieraczki ale skonczylo sie na ostukaniu manetki do wycieraczek i w magiczny sposob tak jak szalenstwo sie objawilo tak wszystko wrocilo do normy.

Napisano

bo to auto jest jak kobieta zeby.GIF pełne tajemnic, nieprzewidywalne i wymagające wiele uwagi grinser006.gif

a tak serio: mówisz, że w czasie deszczu dostały świra - może jakieś zwarcie?

nie grzebałeś przy przełączniku zespolonym?

Napisano

"szalone wycieraczki" z wariacjami.

poszukaj było niedawno na kąciku. warjacje na tylną wycieraczke moga być spowodowane zamoknieciem wtyczki przy podszybiu.

Napisano
  • Autor

przy przełączniku zespolonym nic grzebane nie było i raczej trudno się dopatrywać awarii w wycieraczce tylniej lub przedniej (z osobna) . Myślę że problem leży może w jakimś przekaźniku lu wilgoć dostała się gdzieś do instalacji - pytnaie tylko GDZIE ???

W szukajce szukałem podobnych problemów ale rzaczej pojawiały się albo z tyłem albo przeodem . Nikt natomiast nie opisuje podobnej przypadłości a bynajmniej mnie nie udało się znależć 270751858-jezyk.gif

Napisano

> pytnaie tylko GDZIE ???

auto było bite w przód/bok? w poprzednim aucie miałem taką sytuację, że po uderzeniu pękły niektóre spawy i woda zaczęła się sączyć do wnętrza (m.in. po skrzynce bezpieczników i innych kablach)

sprawdź, czy wygłuszenie pod deską rozdzielczą nie jest wilgotne

Napisano

> przy przełączniku

Wiec zalej preparatem WD - podobnym bez rozbierania przełącznik zespolony przy kierownicy - manetkę i zobacz czy bedzie poprawa...

Wilgoć powiadasz hmm.gif.... a jak u ciebie z odpływami z szyber-dachu hmm.gif

Napisano
  • Autor

bite nie było a odpływy drożne , bo żadnej wilgoci w kabinie nie ma. Co do manetek - żeby je spryskać to trzeba rozebrać - tylko jak ??

Napisano

> bite nie było a odpływy drożne , bo żadnej wilgoci w kabinie nie ma.

> Co do manetek - żeby je spryskać to trzeba rozebrać - tylko jak

> ??

zdejmujesz poduchę, kierownicę (taśmę) i viola !

(no chyba że podciągniesz gumową osłonkę i wlejesz na bezczel...)

Napisano

> bite nie było a odpływy drożne , bo żadnej wilgoci w kabinie nie ma.

> Co do manetek - żeby je spryskać to trzeba rozebrać - tylko jak

> ??

No właśnie nie rozbieraj tylko spryskaj gdzie sie da... jak bedzie poprawa to wtedy bedzie mozna rozebrac... - zdejmnij tylko osłone dolna pod kolumna kierownicy.

rozbiera sie pewnie tak samo jak manetke tempomatu.... w tym watku moim o tempomacie miałem

282391441-zwyk%B3a.jpg

Napisano
  • Autor

trochę mnie przeraża to rozbieranie więc najpierw spróbuje "na bezczela - gdzie się da" biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

kurcze nie zdążyłem nic zrobić a tu dwa gorące dni i wszystko wróciło do normy. Obstaję , że gdzieś wilgoć wlazła po kiku oberwaniach chmury jakie tu mielismy :[

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

CZYSZCZENIE Nic nie pomogło

Teraz poproszę o wskazówkę który przekaźnik jest odpowiedzialny za wycieraczki ??? confused.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.