Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie miałem problemów to se gaz założyłem xD

Featured Replies

Napisano

Taj jak w temacie a ściślej:

1. Założyłem Staga 4 do mojej maryśki (założyłem nowe kable i świece NGK).

2. Strasznie 2 razy szarpnął jak chciałem hamować silnikiem jeśli obroty były powyżej 2k i był trochę mułem, pojechałem do gazownika i wyregulował, że chodziła i chodzi idealnie.

3. No i tu pojawił się problem jak poszedłem grzecznie spać a autko pod drzewkiem się przespało ja mu rano kluczyk, sprzegiełko kręce i ..... i tak jakby był zalany coś tam burknął na gaz nie reagował (jakby zalany czy cuś??) po jakiś 4 sek zgasł, więc ja znów mu kręcę i bez problemu pali i już jest ok.

No i mam tak codziennie z rana czasem muszę i 3 razy kręcić potem już jest ok o ile temperatura nie spadnie całkowicie czyli z 6 godzin stania lub cała noc.

Proszę wypowiedzcie sie co o tym sądzicie bo pojade do gazownika aten mi jakiś kit wciśnie, że to od benzyny lub coś innego że to na pewno nie jego wina frown.gif

Napisano

Rozjechała się mapa i zalewa silnik paliwem. Stag 4 to sekwencja?

Napisano
  • Autor

> Rozjechała się mapa i zalewa silnik paliwem. Stag 4 to sekwencja?

Tak jest to sekwencja.

Mówisz, że zalewa silnik ale dlaczego tylko jak jest zimny(tzn nawet jeszcze na gaz się nie przeżuci- bo z tego co mi się wydaje odpalam autko na benzynie a dopiero po przegazowaniu włącza się gaz) ?

Czy mapa ma coś wspólnego z Pb czy tylko z LPG?

Napisano

Wygląda że coś z wtryskiwaczami lpg. Puszczają i gaz zbiera się w cylindrach. Napisz to samo na kąciku gazomym to na pewno dostaniesz solucję jak to usunąć ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wygląda że coś z wtryskiwaczami lpg. Puszczają i gaz zbiera się w

> cylindrach. Napisz to samo na kąciku gazomym to na pewno

> dostaniesz solucję jak to usunąć

Sedreczne dzieki. Przeniosę temacik xD

Napisano

> Wygląda że coś z wtryskiwaczami lpg. Puszczają i gaz zbiera się w

> cylindrach. Napisz to samo na kąciku gazomym to na pewno

> dostaniesz solucję jak to usunąć

Mialem bardzo podobna sytuacje u siebie w Lagunie. Wina nie byly wtryskiwacze a uszkodzona membrana w reduktorze ktora puszczla gaz na wtryski po wylaczeniu silnika. Po dluzszym postoju jak odpalalem auto to zapala na sekunde dwie i gasl i tak 2, 3 razy potem odpalal bez problemu. Jesli niedawno zakladales instalacje to na pewno zrobia to na gwarancji. bardzo latwo to zdiagnozowac zakrec sobie zawor na butli wypal caly gaz az automatycznie przelaczy sie na benzyne, zgas auto i proboj po kilku godzinach odpalic jak odpali normalnie to na 100 reduktor do wymiany

Napisano

Moze sie zamienimy - ja Ci dam moja klimatyzacje a wezme gaz :-)

Sorry, ze tak troche nie na temat - ale chyba, nie nalezy modufikowac starych aut - bo tylko sie czlowiek nadenerwuje i kasy wyda :-)

Napisano

> Rozjechała się mapa i zalewa silnik paliwem. Stag 4 to sekwencja?

Też tak uważam, rozjechana mapa adaptacji centrali pb - źle ustawiony gaz.

STAG - 4 obsługuje Sekwencje, półsekwencje i full grupe.

W maryście oczywiście pełna sekwencja.

Pozdrawiam.

Ps. życzę udanych przepychanek z gazownikami - zacznij od kasowania adaptacji i jeździj ze dwa dni na pb, jak będzie dobrze męcz gazowników - nie ustawiaj gazu na rozjechanej adaptacji bo Gó...o z tego bedzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.