Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wskaźniki powariowaly

Featured Replies

Napisano

Waszmoscie, sprawa jest taka-wskazniki od paliwa i temperatury silnika dostaly krecka spineyes.gif

Paliwa mam wg zegarow tak ze 60l,bo wskazowka lezy jakis centymetr za skala, a temp. silnika ma jakies 150 stopni w korku ( temp. podrozna mam 135 stopni rotfl.gif) icon_eek.gif

Wszesniej(od tygodnia tak mam) wystarczylo rabnac w obudowe zegarow i wszystko wracalo do normy icon_rolleyes.gif jednakowoz od wczoraj zaraz po przekreceniu kluczyka mam ponad full benzyny i z marszu 100 stopni,ktore to sobie pozniej rosna w miare nagrzewania sie silnika zeby.GIF

Lekko mnie to irytuje ale nie mam koncepcji co to moze byc niewiem.gif

Dodam,ze poczatkowo bardziej glupial wskaznik temperatury(po przekreceniu kluczyka pokazywal na goracym silniku jakies 10-20 stopni wiecej niz mial,a po uzyciu metod silowych na obudowie zegarow mu przechodzilo), ale z automatu zaczal tez oszukiwac wskaznik paliwa i im bardziej rabal sie temperaturowy tym wiecej paliwa mialem na drugim wskazniku (jest jakas zaleznosc miedzy tymi wskaznikami??? hmm.gif)

No to Waszecie modzimy 20.GIF

Napisano

Pewnie gdzieś się kabelki upierniczyły i stykają się albo taśmy w zegarach popękały. wink.gif

Napisano

no co, dostało pełne napięcie i pokazują max ile tylko mogą

jak olega powyzej napisał trzeba zerknąć na taśmę zestawu, może coś się zwarło, bo raczej pływak i czujnik nie padły na raz, choć i takie rzeczy widywałem

Napisano

Ooo... to jak naprawisz to daj znać co to było, bo u mnie jest podobnie ze wskaźnikiem temperatury, tylko odwrotnie biglaugh.gif

Niby mam jeszcze wskaźnik temperatury oleju, który raczej poprawnie działa, ale jednak irytujące jest to, że ten drugi nie działa jak należy sick.gif

Napisano

nie wiem czy w uno jest stabilizator napiecia, w audi jak mi padl (zabudowany w liczniku) to byly podobne objawy, element ze znaczkiem vw audi koszt ok 40zl, ten sam element oznaczony LM 7508 15zl

Napisano

> nie wiem czy w uno jest stabilizator napiecia, ...<

Witam,

Też nie wiem czy w Uno jest w/w stabilizator, ale w skrócie podpowiem jak taki układzik sprawdzić. Są to stabilizatory z trzema końcówkami. Wejście, masa, wyjście. Do sprawdzenia wystarczy miernik uniwersalny - woltomierz. Jedną końcówkę woltomierza ( COM ) przyłączamy do masy, a drugą mierzymy napięcie na końcówkach stabilizatora. Woltomierz powinien wskazać na wejściu 12-14,4 V, na masie 0 V i na wyjściu 8 V. Oznaczenia tej rodziny stabilizatorów 7805 = 5 V, 7808 = 8 V, 7812 = 12V, 7815 = 15V napięcia na wyjściu. Różnica w mierzonym napięciu wyjściowym +-10% kwalifikuje go do wymiany.

Stabilizator w czasie pracy ma prawo być gorący - nie jest to powód do wymiany. Stabilizatory w tej rodzinie są produkowane na różne moce, wymieniając uszkodzony należy kupić o takiej samej obudowie.

Napisano

Dla mnie to wskazuje na brak masy na wskaźnikach, rozkręć i posprawdzaj ścieżki 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

> Ooo... to jak naprawisz to daj znać co to było, bo u mnie jest

> podobnie ze wskaźnikiem temperatury, tylko odwrotnie

> Niby mam jeszcze wskaźnik temperatury oleju, który raczej poprawnie

> działa, ale jednak irytujące jest to, że ten drugi nie działa

> jak należy

Zrobione 001.gif

Odkrecila mi sie jedna ta malutka nakreteczka trzymajaca jakis fragment tasmy, za obrotomierzem centralnie umieszczona i dlatego glupoty pokazywal biglaugh.gif

Im bardziej sie odkrecala tym debilniej wskazywal i dlatego na poczatku wystarczylo walnac, zeby dzialalo rotfl.gif

Ogolnie dziesiaj Bestie ogarnalem,wszystkie popierdolki lacznie z umyciem Go-zostala juz tylko zbierznosc do ustawienia (od wymiany lozysk w lutym z tym sie zbieram i nie moge zebrac icon_rolleyes.gif) i moze kielich w koncu pospawam i bedzie noofka sztuka niesmigana hmm.gifzeby.GIF

Ciekawe co teraz sie popsuje hahaha.gif

Napisano

też tak kiedyś miałem w swoich i też to była śrubka ok.gif

ps:

jaka nówka sztuka nie śmigana ?? icon_rolleyes.gif

widziałem dzisiaj to się kupy nie trzyma zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> też tak kiedyś miałem w swoich i też to była śrubka

> ps:

> jaka nówka sztuka nie śmigana ??

> widziałem dzisiaj to się kupy nie trzyma

Bo Bestia od gowna stroni foch.gif

A tak ogolnie to wszesniej nie mogles napisac wpysk.gif

Musielismy z Chlopakami modzic wink.gif

Co Ty tak mykasz prawie codziennie kolo mnie??? wink.gif

I nie wstapisz kara.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.