Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mały zasięg pilota w fabrycznym centralnym zamku.Dlaczego?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie.Wczoraj wymieniłem baterię w kluczyku bo myślałem,że jest wyczerpana - ale nic to nie pomogło.Aby zamknąć lub otworzyć drzwi muszę podejść dosłownie do samochodu.Auto sprowadziłem kilka lat temu z Niemiec i od początku mojego użytkowania go tak jest.Czy w Waszych Asterkach też jest tak samo?

Napisano

U mnie jest roznie rozniscie, czasem nie chce zalapac z bliska a czasem nawet ok 10m chwyta.

Napisano

> od początku mojego

> użytkowania go tak jest.Czy w Waszych Asterkach też jest tak

> samo?

Zalezy jaki jest alarm radiowy czy na Irde.

Posiadam taki na podczerwien i musze podchodzic aby zadzialal.

Napisano

> .Czy w Waszych Asterkach też jest tak

> samo?

ja mam dokładany sterownik na pilota i u mnie zasieg dochodzi do 50-70 m. bo przedłuzyłem antenkę centralki i wyciagnałem ja na zewnatrz auta. Przed tym zabiegiem zasieg był do 10 m. wink.gif

Napisano

> ja mam dokładany sterownik na pilota i u mnie zasieg dochodzi do

> 50-70 m. bo przedłuzyłem antenkę centralki i wyciagnałem ja na

> zewnatrz auta. Przed tym zabiegiem zasieg był do 10 m.

W eFce dokładany alarm łapie z kilkudziesięciu metrów, w G mam fabryczny centralny na pilota, łapie z kilku metrów. Plus jest taki że mniejsze prawdopodobieństwo podsłuchania transmisji. zeby.GIF

Napisano

Mialem to samo w 2 kluczykach.

Wyglada na padającego pilota. Oryginalne piloty do Astry G (te z dwoma przyciskami w kluczykiu) maja "niedopracowane" połączenie blaszek dociskowych przy baterii do płytki drukowanej (pęka na połączniu blaszki z płytką), Najpierw zasięg zmniejsza się by po jakims czasie calkiem odmowic posluszenstwa. Czasmi jest tak ze jak gdzies rzucimy kluczykiem przerwa w zasilaniu bedzie na tyle dluga ze rozkoduje pilota, a po wyjsciu np z pracy niechcacy znowu sie polaczy ale otworzyc juz nie bedzie mozna (lampka moze sie swiecic ale kluczyk jest rozkodowany).

lekarstwo poprawienie lutow blaszek do plytki drukowanej . (trudne bo dostep jest badziewny i latwo cos innego zlutowac, ALE WYKONALNE czego moje obydwa kluczyki sa dowodami)

Napisano

Jak kolego wyżej radzi, poprawić styki uchwytu baterii. A najważniejsze to - antena w pilocie (kluczyku) to kawałek obwodu drukowanego inaczej ścieżka na płytce trzeba ją odnaleźć i przylutować do nie jej kawałek cienkiego zaizolowanego drucika o długości takiej by udało się go upchać w obudowie i zamknąć ją. Sposób ten sam "opatentowałem", przedtem też dopiero przy drzwiach działało teraz średnio 10m. cool.gif Jeśli ktoś chce fotkę to mogę pokazać jak to wygląda.

Napisano
  • Autor

> Jak kolego wyżej radzi, poprawić styki uchwytu baterii. A

> najważniejsze to - antena w pilocie (kluczyku) to kawałek obwodu

> drukowanego inaczej ścieżka na płytce trzeba ją odnaleźć i

> przylutować do nie jej kawałek cienkiego zaizolowanego drucika o

> długości takiej by udało się go upchać w obudowie i zamknąć ją.

> Sposób ten sam "opatentowałem", przedtem też dopiero przy

> drzwiach działało teraz średnio 10m. Jeśli ktoś chce fotkę to

> mogę pokazać jak to wygląda.

Bardzo proszę o fotkę - Mirek

Napisano

1- Scieżka. natena.

2.- prowadzenie przykładowe kabelka.

post-85009-14352502948522_thumb.jpg

Napisano

> Aby zamknąć lub otworzyć drzwi muszę podejść dosłownie do samochodu.

Rozjechały ci cię częstotliwości. Prawdopodobnie pilot nadaje na minimalnie innej częstotliwości. Komponenty się starzeją i co jakiś czas trzeba dostroić pilota do odbiornika w samochodzie. W pilocie powinien być trymer do regulacji częstotliwości nadawania. Zaznacz przed babraniem i minimalnymi zmianami reguluj. Mądrej głowie dość dwie słowie, czy pisać jak się reguluje?

Napisano

przy okazji zapytam. przerwały własnie mi sie tak te blaszki w pilocie, wiec je zlutowałem, tylko teraz nie moge zapragramowac pilota. Dioda na pilocie mruga gdy wcisne przycisk od zamykania. Wczesniej swieciła ciągle. Jak to naprawic? Mam tylko jeden pilot, bo kluczyk zapasowy wygląda tak:

282549067-kluczyk.JPG

post-82770-1435250294996_thumb.jpg

Napisano

> Rozjechały ci cię częstotliwości. Prawdopodobnie pilot nadaje na

> minimalnie innej częstotliwości. Komponenty się starzeją i co

> jakiś czas trzeba dostroić pilota do odbiornika w samochodzie.

> W pilocie powinien być trymer do regulacji częstotliwości

> nadawania. Zaznacz przed babraniem i minimalnymi zmianami

> reguluj. Mądrej głowie dość dwie słowie, czy pisać jak się

> reguluje?

Bzdura. W pilocie do G nie ma żadnego trymera. Co zresztą widać na moich fotach. A jedyne elementy, które mogłyby z biegiem lat utracić swoje właściwości to kondensatory elektrolityczne, których też brak.

Napisano

Spróbuj dotknąć kluczykiem do głowy i dopiero zamykać otwierać. Powinno pomóc cfaniaczek.gif

Oczywiście zobacz też to co radzą koledzy.

Napisano

> przy okazji zapytam. przerwały własnie mi sie tak te blaszki w

> pilocie, wiec je zlutowałem, tylko teraz nie moge zapragramowac

> pilota. Dioda na pilocie mruga gdy wcisne przycisk od zamykania.

> Wczesniej swieciła ciągle. Jak to naprawic? Mam tylko jeden

> pilot, bo kluczyk zapasowy wygląda tak:

Musiałeś coś jeszcze zlutować może jakieś zwarcie zrobiłeś. Moja rada to odlutuj to co zlutowałeś i dobrze odessij resztki cyny i pod lupą zobaczysz czy przypadkiem nie złapałeś obok biegnącej ścieżki czy elementu.

Good luck.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.