Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uniwersalne elektryczne szyby + modul domykania

Featured Replies

Napisano

Witam,

chcialbym u siebie zalozyc mechanizm elektrycznie opuszczanych szyb. Z racji tego, iz oryginaly (nawet uzywane) do mojego samochodu sa dosyc drogie, zastanawiam sie nad uniwersalnym mechanizmem. Z tego co wyczytalem, to jest to pasek nakladany na sworzen zamiast korbki. W zwiazku z czym mam pytanie jak to dziala przy zastosowaniu modulu domykania szyb. Czy ten mechanizm wylacza sie sam w momencie zamkniecia szyby?

Napisano

> Witam,

> chcialbym u siebie zalozyc mechanizm elektrycznie opuszczanych szyb.

> Z racji tego, iz oryginaly (nawet uzywane) do mojego samochodu

> sa dosyc drogie, zastanawiam sie nad uniwersalnym mechanizmem. Z

> tego co wyczytalem, to jest to pasek nakladany na sworzen

> zamiast korbki. W zwiazku z czym mam pytanie jak to dziala przy

> zastosowaniu modulu domykania szyb. Czy ten mechanizm wylacza

> sie sam w momencie zamkniecia szyby?

moduły domykania szyb wyłączają prąd, jak nastąpi przeciążenie (czyli domknięcie szyby lub szyba trafi na przeszkodę).

Napisano

Zapytaj w tej firmie http://www.electriclife.pl/

Kupowałem u nich podnośniki do przednich szyb w Skodzie Felicia.

Idealne zamienniki, pasują bez żadnych przeróbek. Mają mechanizmy do prawie wszystkich modeli samochodów, są one dopasowane i nie trzeba nic przerabiać, mechanizmy te są solidne i bardzo trwałe.

W podstawowym zestawie są kompletne podnośniki z silniczkami, przewody, przełączniki, zaślepki w miejsce korbek. Za taki podstawowy zestaw do przednich drzwi zapłaciłem 600zł. może i drogo, ale wygoda w montażu oraz solidność wykonania rekompensuje tą cenę. Jeżeli chcesz jakieś moduły czy coś w tym stylu to też mają w ofercie. Musisz popytać.

Naprawdę polecam.

Tutaj zdjęcie podnośnika dedykowanego do Skody Felicia.

282638984-IMG_0563.jpg

post-54103-14352503321223_thumb.jpg

Napisano

Zapytałem z ciekawości ile kosztują do Sieny. Otrzymałem odpowiedź, ze 224zł/szt netto !

NIE dziękuję, cena jest bardzo wysoka no.gif

Napisano
  • Autor

Niestety cena jest u nich dosyc zaporowa. A taki uniwersalny zestaw kosztuje okolo 150zl i o wiele mnie bawienia sie jest przy podlaczaniu.

Napisano

anie lepiej kupić coś wymontowanego używanego ze szrotu/allegro? Wg mnie na pewno będzie taniej grinser006.gif

Napisano

Kolega ma w golfie uniwersale,ledwo ta ciagnie ta szybe do gory...

A Ty szukasz do Omegi te podnosniki ? Przeciez to popularne auto i do tego chyba wiecej takich z elektryka niz bez.

Poszukaj uzywek nawet na Allegro bo tu sa za 50pln sztuka i nie ma problemu z kombinacjami czy bedzie pasowac czy nie.

Napisano

> Kolega ma w golfie uniwersale,ledwo ta ciagnie ta szybe do gory...

> A Ty szukasz do Omegi te podnosniki ? Przeciez to popularne auto i do

> tego chyba wiecej takich z elektryka niz bez.

> Poszukaj uzywek nawet na Allegro bo tu sa za 50pln sztuka i nie ma

> problemu z kombinacjami czy bedzie pasowac czy nie.

jeżeli sam mechanizm podnoszenia szyby działa lekko to uniwersalny zestaw bez problemu sobie poradzi z podnoszeniem szyb, a jeżeli działa tak, ze i ręką jest ciężko tą szybę podnieść to nie ma się co dziwić. Ja mam u siebie zamontowany uniwersalny zestaw do podnoszenia szyb i działa bardzo dobrze. Polecam

Napisano

Ty masz Golfa II kolega ma Golfa III do tego 3 drzwiowego = wieksza szyba.

Napisano

> Ty masz Golfa II kolega ma Golfa III do tego 3 drzwiowego = wieksza

> szyba.

Ja miałem uniwersalny zestaw z domykaczem w nissanie 100nx wink.gif Spisywał się bardzo dobrze i był to średniej klasy zestaw z allegro waytogo.gif

Nie masz nawet co porównywać wielkości szyby z 100nx'a do Gofra 3 (nawet jeśli to 3d) zlosnik.gif

Tak jak napisali wcześniej - jeżeli zwykły podnośnik chodzi lekko i jest w pełni sprawny to kai zestaw sobie spokojnie z szybą poradzi ok.gifsmile.gif

Napisano

> Ty masz Golfa II kolega ma Golfa III do tego 3 drzwiowego = wieksza

> szyba.

mój też jest 3 drzwiowy więc szyba mniej więcej tej samej wielkości, a jeżeli chodzi o model to powinien mieć chyba lżej w trójce, bo tam jest linka po obu stronach szyby, przez co trzeba działać mniejszą siłą niż w dwójce, gdzie linka jest tylko po środku szyby, tzn. idzie na jednej prowadnicy. Przynajmniej tak mi się wydaje spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.