Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klimatyzacja automatyczna w bravo 1,9 jtd

Featured Replies

Napisano

Witam,

Problem jest z klimatyzacją. Występuje z przerwami od wiosny i polega na tym, że klimatyzacja nie załącza się, sprężarka nie podejmuje pracy. Wszystkie kontrolki świecą się , klimatyzaja została przeserwisowana ( sprawdzona szczelność, nabita, wymieniony filtr osuszacza), dodatkowo wszystkie styki zostały przesmarowane odpowiednim preparatem.

Efekt jesttaki, że np. po wpadnięciu w większą dziurę sprężarka przestaje pracować i tak może być przez następne kilka dni. Następnie pewnego pięknego dnia zaczyna załączać się bez nawet próby naprawy, naprawa samoistna. W chwili obecnej nie załącza się, samochód stał kilka dni i przed odstawieniem wszystko było ok.

Na weekend wyjechałem i w czasie odpoczynku w drodze postanowiłe zmolestować złączkę przy sprężarce co spowodowało, że cieszyłem się powiewem zimnego powietrza przez kolejne kilka kilometrów a następnie sprężarka wyłączyła się bez powodu i do chwili obecnej klimy brak.

Czy ktoś miał taki przypadek ? Czy czujnik temperatury w kabinie odpowiada częściowo za załączanie się sprężarki?

Nie mam dostępu do śmietnika i nie wiem jak wykonać diagnostykę klimy.

Może ktoś się spotkał z takim problemem. W tygodniu jadę do mechanika, jesli klima sama się do tego czasu nie załączy.

Pozdrawiam

Napisano

startują Ci z klimą wiatraki ?

Napisano

> startują Ci z klimą wiatraki ?

edit

chodzi oczywiście o wiatraki na chłodnicy - skraplaczu

Napisano

robiłeś autodiagnostyke?? moze pokaże jakieś błędy...

Napisano
  • Autor

> edit

> chodzi oczywiście o wiatraki na chłodnicy - skraplaczu

Teraz to nie sprawdzę tego bo nie działa. Ale wcześniej wszystko było ok, tylko pojawia się problem z tym załączeniem.

Może gdzieś kabel jest przełamany i nie styka.

Stąd ta przypadkowość w działaniu.

Napisano
  • Autor

> robiłeś autodiagnostyke?? moze pokaże jakieś błędy...

O której diagnostyce mówisz, o tej samodiagnostyce wbudowanej w klimę czy diagnostyce na zewnętrznym komputerze.

Wbudowana diagnostyka - nie mam dostępu do śmietnika.

Pod kompem zewnętrznym jeszcze nie byłem, może czas i pora. Świeci mi się poducha od roku.

Pzdr

Napisano
  • Autor

> Proszę ...

Dzieki 20.GIF

Dzisiaj rano klima dalej nie wykazywała chęci do współpracy. Ale foch minął popołudniu i teraz działa.

I bądź tu mądry.

Wybieram się na kompa i zobaczymy co wyjdzie.

Pozdrawiam

Napisano

Podepnę sie pod temat:

czy ktoś może mi podpowiedzieć, jaka ilość powinna być załadowana do Mrea Weekend 1.9 JTD 12/2001? Klimatyzacja automatyczna,

W instrukcji obsługi urządzenia do napełniania klimatyzacji w jednym miejscu jest napisane, ze 600 gr, a w innym miejscu, gdzie podawane są wartości dla klimatyzacji automatycznej, 750 g. Ja do tej pory nigdzie nie spotkałem w materiałach, żeby należałoby napełniać 750 g.

Pozdrowionka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.