Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

regulacja swiatel astra G

Featured Replies

Napisano

Ma ktos manual jak ustawia sie przednie swiatla. Rozjechaly mi sie troche po wykreceniu lamp i pasuje mi teraz je skorygowac..

Napisano

Dla Twojego i innych bezpieczeństwa jedź na stację diagnostyczną i nie kombinuj uzbroj_zlo.gif

Napisano
  • Autor

a tam glupie gadanie, ze wszystkim mozna jezdzic najlepiej do ASO, wtedy bedzie najbezpieczniej, to po co w ogole jestes na tym kaciku, jak spec ma z samochodem robic.

Napisano

Nie musisz jeździć do ASO, wystarczy pierwsza lepsza stacja diagnostyczna.

Napisano
  • Autor

z tego co mi na przegladzie sprawdzali to nie widzialem zeby mieli jakis magiczny sprzet tylko koles podjechal do sciany i mial taka tablice z krzyzykami. Ja mam przed soba biala sciane i krzyzyki moge sobie sam narysowac i to ustawic, tylko potrzebne mi sa odleglosci jakie maja byc zachowane ot tyle reszte sobie poradze bo nie takie rzeczy sie robilo.

Napisano

Pora jechać do porządnej stacji diagnostycznej, która jest wyposażona w przyrząd do ustawiania świateł a nie jakieś krzyżyki. Nie dziwne, że potem jeżdżą tacy po drogach i oświetlają lisy na polach albo samoloty na niebie.

Napisano

Prawda. Niestety niektorym zal wydac 10 zl. A tak BTW to jak nic nie ruszane z lampami w srodku, to po przykreceniu w to samo miejsce musza swiecic tak jak przed demontażem.

Napisano

> z tego co mi na przegladzie sprawdzali to nie widzialem zeby mieli

> jakis magiczny sprzet tylko koles podjechal do sciany i mial

> taka tablice z krzyzykami. Ja mam przed soba biala sciane i

> krzyzyki moge sobie sam narysowac i to ustawic, tylko potrzebne

> mi sa odleglosci jakie maja byc zachowane ot tyle reszte sobie

> poradze bo nie takie rzeczy sie robilo.

Ja natomiast polecam regulowac lampy po zmroku. prawa lampa ma siewiecic dalej; oswiecajac pobocze.

Napisano

W skrócie: przy odległości 10m od ściany linia światło-cień ma być na wysokości od ziemi o 12 cm mniejszej niż odległość żarówki od ziemi. Samochód zatankowany do pełna, na siedzeniu kierowcy obciążenie ok. 75 kg, regulator reflektorów ustawiony na "0", przód pojazdu trzeba kilka razy ugiąć, żeby ułożyć zawieszenie.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

dziekuje master22221, dodatkowo na necie mozna znalezc odpowiednie rysunki, gdyby ktos byl zainteresowany tym tematem.

Kolege rostex pragne tylko uspokoic ze po mojej "krzyzykowej" regulacji pojechalem na diagnostyke zeby sprawdzic efekty i okazalo sie ze lampy swieca OK, lekko skorygowal tylko prawa (przekrecil mi bardziej w prawo) i ot cala filozofia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.