Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świerszcze w okolicach tylnych kół [MJ WIDEO]

Featured Replies

Napisano

Idąc przykłądem kolegi poniżej i ja nagrałem video (głównie chodzi o dźwięk) problemu jaki wystąpił w moim stilowozie

http://www.youtube.com/watch?v=0SAE6uWozkc

Piszczenie zaczyna występować po ok 30 min jazdy, przeważnie przy wyższych prędkościach. Naciśnięcie hamulca (nawet leciutkie) przerywa piszczenie. Dźwięk był nagrywany wewnątrz auta, na zewnątrz jest masakra-piszczy jak diabli. Na szybko w serwisie nic nie znaleźli-nie zdejmowali kół. Klocki z tyłu ok, ale wydaje mi się, że ma to związek właśnie z nimi albo jakieś łożyska?

Napisano

> nic nie znaleźli-nie zdejmowali kół. Klocki z tyłu ok, ale

> wydaje mi się, że ma to związek właśnie z nimi albo jakieś

> łożyska?

Na 99% to wina klocków. Pewnie jeszcze oryginalne, czyli Bosh.

Również koło z tyłu mi popiskiwało i też po przyhamowaniu przestawało... na jakiś czas. W końcu w serwisie wykręcono koło, zaczęli wyciągać klocki i... okładziny wypadły angryfire.gif

Napisano

Lozysko - w sienie tak miałem, że łozysko w środku głośno buczało a na zewnątrz to ludzie się oglądali - wymien od razu dwa łozyska.

Napisano

Tez to mam ale wydaje mi sie ze przod.. wystarczy lekko trącic kiere i sie dziad scisza, albo kopnac w hamulec. Dzisiaj bede rozbieral heble to sobie obejrze co w kolach piszczy.

Napisano

Miałem podobne obiawy, do tego grzała mi się felga lewy tył (po przejechaniu ok. 40 km odczuwalne i wtedy też zaczynał się świst, po wciśnięciu hamulca ustawał) diagnoza = zablokowany cylinderek oraz mechanizm samoregulacji, koszt w serwisie 80 zł i jest ok.

Napisano

> Tez to mam ale wydaje mi sie ze przod.. wystarczy lekko trącic kiere

> i sie dziad scisza, albo kopnac w hamulec. Dzisiaj bede

> rozbieral heble to sobie obejrze co w kolach piszczy.

Podejrzewam zjechane klocki hamulcowe do blach.

Napisano

Mam to samo. Z moich doświadczeń wynika, że to klocek delikatnie ociera o tarczę. Zacisk jest zanieczyszczony i klocek nie odbija do końca. Czyszczenie hamulca pomogło na parę miesięcy - teraz ten dzwięk powrócił.

Napisano
  • Autor

> Podejrzewam zjechane klocki hamulcowe do blach.

W przypadku zjechanych klocków do blach z przodu, powinna zapalić się kontrolka na desce.

Napisano

Miałem i ja sick.gif w moim przypadku blokował się tłoczek, regenracja kosztowała ok 250pln smile.gif

Napisano

Orientuje sie ktos co podowuje takie kwiczenie przednich kol jak sie rusza ? Gdzies od 25-30km/h przestaje , i nie zawsze to wystepuje , ja sadze ,ze to hamulce ,a wy? wink.gif

Napisano

> wystepuje , ja sadze ,ze to hamulce ,a wy?

To jest pierwsze moje auto ktore powinno miec na wyposazeniu mlotek wink.gif Obilem tarcze z nawisu, poskrobalem szczotka druciana i shhh.gifshhh.gif znowu normalnie autko sie toczy

Napisano

> W przypadku zjechanych klocków do blach z przodu, powinna zapalić się

> kontrolka na desce.

Z tyłu nie ma czujnika.

Napisano
  • Autor

> Z tyłu nie ma czujnika.

Patrz wyżej, pisałem o przodzie, nawet sam cytujesz. Kolega pytał właśnie o przód.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.