Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iluminacja wszystkich możliwych kontrolek.

Featured Replies

Napisano

Po awarii lewego zamka 1,9 3d odłączyłem wtyczkę, która wychodzi z drzwi, wymontowałem zamek przedmuchałem, ponownie zamontowałem i po włączeniu wtyczki i przekręceniu kluczyka na tablicy zaświeciły się pulsacyjnie wszystkie możliwe kontrolki. W czasie mrugania kontrolek słychać głośno jakiś przekaźnik, który stuka w rytm migania kontrolek i wyświetla się tylko "cheking'. Ki czort. Może ktoś miał podobne doświadczenie i mógłby pomóc. Mruga też wyświetlacz radia. Odłączyłem zamek, ale pulsowanie nie ustało.SOS.

Napisano
  • Autor

> Coś takiego?

Tak, tylko na filmiku kontrolki zgasły, a wyświetlacz normalnie świecił, u mnie miga cały czas, aż wyłączę kluczyk. Nie odpalałem, bałem się, aby czegoś nie sfajczyć!?

Napisano

dyskoteka to objaw zdechlego akumulatora. Jesli miales dobry to upewnij sie czy prawidlowo wszystko spiąłeś w drzwiach bo wyglada na to ze zrobiles sobie lewą mase i gdzies ci prad odplywa/odplynął hmm.gif

Napisano
  • Autor

>

> wyglada na to ze zrobiles sobie lewą mase i gdzies ci prad

> odplywa/odplynął

Podpinałem tylko kostki, ale podpinałem też zamek nie zamontowany w drzwi, może to był błąd, brak masy. Wydaje mi się jednak, że masa powinna być w przewodzie w złączce. Jeśli znasz elektrykę może coś podpowiesz. Zaraz idę do garażu i sprawdzę akumulator, chociaż do tej pory nie miałem z nim kłopotu.

Ten odgłos z filmu to nie silnik, ale właśnie ten jakiś przekaźnik, u mnie tak też jest.

Napisano

> Ten odglos to pracujacy silnik?

centralny i przekaźniki

Napisano
  • Autor

> centralny i przekaźniki

W filmie pewnie też silnik, chociaż nie pracuje obrotomierz, ale mniejsza o to, moje przekaźniki ( przekaźnik) hałasuje nie ciszej przy wyłączonym silniku. Silnika boję się odpalić.

Napisano

> W filmie pewnie też silnik, chociaż nie pracuje obrotomierz, ale

> mniejsza o to, moje przekaźniki ( przekaźnik) hałasuje nie

> ciszej przy wyłączonym silniku. Silnika boję się odpalić.

zwroc uwage czy nie zgubilo zegarka i radio czy trzyma stacje. To tez bedzie dla ciebie podpowiedz czy bateria jest dobra czy mu cos "polepszyles" w instalacji.

Jak masz pietra zakrecic motorem to skoluj sobie 100% pewny aku od sasiada albo na kable sie zepnijcie. Twoj mimo ze jeszcze "wczoraj" byl pewny... dzisiaj moze byc tylko 10kg wyladowanym zlomem.

Napisano
  • Autor

> zwroc uwage czy nie zgubilo zegarka i radio czy trzyma stacje. To

> tez bedzie dla ciebie podpowiedz czy bateria jest dobra czy mu

> cos "polepszyles" w instalacji.

OK. Dzięki Some1 sprawdzę, ale zegarka nie widać, bo po włączeniu zapłonu wyświetla komunikat "checking" i błyska, a radio bez napisów świeci i ekran pulsuje i buczy w rytm kontrolek i nie przechodzi w inny stan. Więc może to aku. Dzięki za zainteresowanie, o wyniku powiadomię. Pozdrawiam.

Napisano

no ale sprawdz zegarek i radio jak wsiadziesz do auta cfaniaczek.gif Nie trzeba nawet kluczyka do stacyjki idea.gif

Napisano
  • Autor

> no ale sprawdz zegarek i radio jak wsiadziesz do auta Nie trzeba

> nawet kluczyka do stacyjki

No jasne. Stilonek wkurzył mnie do tego stopnia, że zapomniałem o rzeczach oczywistych. sciana.gif Dzięki.

Napisano

Witam, nie jestem ekspertem bo stilona mam dopiero od roku ale miałem taką sytuację jak padały mi zegary wyglądałyo tak samo zaczeło się od dziwnych błędów i gaśniecia w trakcie jazdy a potem miałem taką dyskotekę. Jeśli jesteś w stanie zamienić na kilka chwil zegary z jakimś innym użytkownikiem Stilo to sprawdź najpierw tak. Ja osobiście pojechałem z jednym klientem do ASO i żeby nic samemu nie spieprzyć to przepieli zegary z jednego do drugiego i wszystko było ok. Więc miałem do kupienia nowe. Zamówiłem i założyłem sobie nowe sam pod domem.Do tej pory wszystko pięknie działa a mineło już ponad rok

Napisano
  • Autor

> ... a potem

> miałem taką dyskotekę. Jeśli jesteś w stanie zamienić na kilka

> chwil zegary z jakimś innym użytkownikiem Stilo...

Bardzo pesymistyczny wariant,ale jeśli będzie konieczne... beksa.gif Możesz podać koszt "zegarów"?

Napisano

> Bardzo pesymistyczny wariant,ale jeśli będzie konieczne... Możesz

> podać koszt "zegarów"?

obejrzalem na spokojnie ( juz z domku -po pracy ) ten filmik. Czy tobie tez tak rytmicznie stuka ten "przekaznik" ? Czy raczej jest to nieregularna dyskoteka ktora w dodatku nie ma wyraznie zaznaczonego poczatku i konca "klikniecia" tylko brzmi jak zwarcie ?

Kilka pytan z bonusem.

Ile trwala twoja naprawa ?

W trakcie naprawy sluchales radia/cd itd ?

W trakcie naprawy kreciles kluczykiem do pozycji zaplonu ( bez uruchomienia silnika) ? Jesli tak to ile razy

Podczas naprawy odpiales aku ?

Jest mozliwe zeby odpieta klema zsunela sie na aku?

Jest mozliwe zeby luzny drutek wysuniety z kostki (drzwi /zamki) dotknal karoserii ?

Nie zauwazyles jakiegos przetarcia na przewodzie ?

Ile wiosen ma twoj aku ?

ot taki rachunek sumienia w poszukiwaniu " w ktorym miejscu zabilem akumulator" wink.gif

Napisano

Zegary kupiłem na allegro mam jeszcze stare teraz mam co prawda kłopot z przebiegiem bo jest większy o o jakieś 150 tys ale lepiej działający niż miagający

Napisano
  • Autor

> obejrzalem na spokojnie ( juz z domku -po pracy ) ten filmik. Czy

> tobie tez tak rytmicznie stuka

> zwarcie ?

> Kilka pytan z bonusem.

Kol. Some1. Napisałem pół strony aby Ci wyjaśnić, ale nie mogłem wysłać- "brak możliwości kontynuacji". Napiszę jeszcze raz. Sory

Napisano

> Zegary kupiłem na allegro mam jeszcze stare teraz mam co prawda

> kłopot z przebiegiem bo jest większy o o jakieś 150 tys ale

> lepiej działający niż miagający

To ile teraz pokazuje przebiegu... 450kkm?

Napisano
  • Autor

> obejrzalem na spokojnie ( juz z domku -po pracy ) ten filmik. Czy

> tobie tez tak rytmicznie stuka ten "przekażnik

> Kilka pytan z bonusem.

Kol. Some1. Stuka tak jak na filmie. Jeden przekażnik. Głośno i rytmicznie o cyklach jednosekundowych. Wszystkie światła rytmicznie przygasają, a ekran radia rytmicznie przygasa, buczy i cichnie też cyklicznie Grzebałem dwa popołudnia. Wysiadł mi lewy zamek. Wymontowywałem wiele razy. Po rozebraniu i czyszczeniu zakładałem, otworzył kilka razy i blokował, nie można było otworzyć pilotem i ręcznie. Znów demontaż i to samo. Włączałem zapłon, żeby sprowadzić szybę w otwory zatrzaskowe.

W pierwszym dniu pojawiły sie komunikaty jak poduszka, ABS,ASR, Kierownica. Wyłączyłem zapłon. Po ponownym włączeniu komunikat brak kontaktu. Po następnym dyskoteka i tak pozostało.

-Akumulator jest stary chyba od nowości 7 lat.Samochód rok temu sprowadzony z Belgii. Niedawno sprawdzałem napięcie, było 12,6V. Do chwili obecnej nie miałem kłopotów.

Napisano

Skombinuj sobie na szybko jakiś działający akumulator, na szybko sprawdzisz i będziesz pewny, czy to aku.

skromny.gif

Napisano

bateria 100% ... takze dont panic 20.GIF Na noc pod prostownik a rano do sklepa poki zima nie zaatakowala wink.gif I tak cud boski ze 7 wiosen ci to trzyma , srednia zywotnosc baterii 5.

Napisano

Też mi się wydaje, że winne jest źródło prądu.

A tak przy okazji - na filmiku słychać chyba próbę uruchomienia silnika (rozrusznik) ?

Napisano
  • Autor

> bateria 100% ... takze dont panic Na noc pod prostownik a rano do

> sklepu...

Dzięki za zainteresowanie. Dzisiaj oczekuję na zamek z allegro. Jak przyjdzie, po pracy skontroluje wszystko co sugerowaliście i o wyniku powiadomię.Stawiam 20.GIF przykro że tylko wirtualne. GB

Napisano
  • Autor

> Dzisiaj oczekuję na zamek z allegro. Jak

> przyjdzie, po pracy skontroluje wszystko co sugerowaliście i o

> wyniku powiadomię.

Kol. Some1 . Naładowałem akumulator i wszystko wróciło do normy, poza wspomaganiem. Mimo dłuższego ładowania wyświetla komunikat o awarii i brak wspomagania. Bezpieczniki, które odpowiadają za wspomaganie są dobre. Jeśli można Cię prosić o radę, może miałeś jakieś i z tym doświadczenie, bo ja o ile znam mechanikę, to z elektroniką kiepsko. Pozdrawiam.

Napisano

Nadal obstawiam agonie twojej bateryjki. Musialbys miec naprawde niefart zeby przy okazji usmazylo ci sie wspomaganie ( na tyle nierealne ze nawet nie chce mi sie wymyslac powodow "jak to sie stalo").

No chyba ze prozaiczny temat - krzywo/brudno na klemach na akumulatorze ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nadal obstawiam agonie twojej bateryjki. Musialbys miec naprawde

> niefart zeby przy okazji usmazylo ci sie wspomaganie.

Zaraz jadę do gościa i przełożę akumulator, a jak nic nie da to jutro jestem umówiony na egzaminer. Proszę powiedzieć, czy po takiej dyskotece nie trzeba czegoś resetować w kompie?

Napisano

nigdy nic nie musialem extra kombinowac, na ogol to sie zegarek kasuje i radio gubi stacje.

Napisano
  • Autor

> nigdy nic nie musialem extra kombinowac, na ogol to sie zegarek

> kasuje i radio gubi stacje.

OK. Spróbuję z baterią. Pozdrawiam.

Napisano

> OK. Spróbuję z baterią. Pozdrawiam.

Jak miałem problem z prądem/padnięy alternator kontrolka tego nie pokazywala/to pierwsze przestało działać wspomaganie.

Napisano

> Jak miałem problem z prądem/padnięy alternator kontrolka tego nie

> pokazywala/to pierwsze przestało działać wspomaganie.

U mnie też już zaczyna padać akumulator bo czasem mi wspomaganie przestaje działać, a czasem nie ma siły zakrecić rozrusznik. Liczę, że do listopada jeszcze da radę. Spece od akumulatorów do Porsche polecili zmienić przed zimą zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Jak miałem problem z prądem/padnięy alternator kontrolka tego nie

> pokazywala/to pierwsze przestało działać wspomaganie.

Kol.Irekw i inni zainteresowani czy po naładowaniu wracało do normy, czy trzeba było kasować błędy. Ja ładowałem i wspomaganie martwe, ale chyba akumulator nie aż taki zły, bo kręci normalnie. Nie miałem na razie problemu z zapaleniem, no ale ja nie mam doświadczenia z elektroniką Stilo. Pozdrowienia

Napisano

> czy po naładowaniu wracało do normy,

> czy trzeba było kasować błędy.

Wszystko wróciło do poprzedniego stanu.Błędów nie kasowałem.

Przy urwanym pasku napędzającym alternator też pierwsze padło u mnie wspomaganie.

Napisano

Ja ładowałem i wspomaganie

> martwe, ale chyba akumulator nie aż taki zły, bo kręci

> normalnie.

bo to mylne - no i bledne wbrew pozorom - rozumowanie. elektronika w stilopadakach jest mega czula na prad. Ty jeszcze bardzo dlugo bedziesz mogl normalnie zakrecic motorem a elektronika juz bedzie swirowac.

Napisano
  • Autor

> Ja ładowałem i wspomaganie

> bo to mylne - no i bledne wbrew pozorom - rozumowanie. elektronika w

> stilopadakach jest mega czula na prad.

Kol. Some1. Jak myślisz po zmianie akumulatora wspomaganie może wrócić do normy? Jutro funduję stilonkowi nowy akumulator, niech łobuz ma, może za to odpuści mi kilka stówek na wspomaganko, co? biglaugh.gif

Napisano

> Kol. Some1. Jak myślisz po zmianie akumulatora wspomaganie może

> wrócić do normy? Jutro funduję stilonkowi nowy akumulator,

> niech łobuz ma, może za to odpuści mi kilka stówek na

> wspomaganko, co?

trza byc konsekwentny w swoich posunieciach... takze bede... nadal twierdze przypadek zgonu wspomagania w chwili padu akumulatora jest moim zdaniem b.rzadki ( co nie znaczy ze niemozliwy - 6 w lotto tez sie trafiaja wink.gif ).

Loose connection, abs failure i jeszcze kilka groznie brzmiacych u mnie mrugalo podczas zgonu baterii. Po doladowaniu wszystko zniknelo jak reka odjal. Z tym ze aku mam 2 letni i widocznie jeszcze trzyma parametry.

Napisano
  • Autor

> trza byc konsekwentny w swoich posunieciach... takze bede... nadal

> twierdze przypadek zgonu wspomagania w chwili padu akumulatora

> jest moim zdaniem b.rzadki

To mnie na razie pocieszyłeś, przynajmniej do jutra. Życzę spokojnych snów.

Napisano

> elektronika w stilopadakach jest mega czula na prąd.

Mój aku ma równo 5 lat i napięcie w spoczynku 12,1V, a jak włączę muzykę spada do 11,7V i jak na razie żadnego buntowania się Stilona.

Napisano
  • Autor

> Mój aku ma równo 5 lat i napięcie w spoczynku 12,1V, a jak włączę

> muzykę spada do 11,7V i jak na razie żadnego buntowania się

> Stilona.

To masz szczęście. oby tak dalej. Mój trzymał siedem lat, ale wszystko ma kiedyś swój koniec. I tym pesymistycznym akcentem...

Napisano

> Mój aku ma równo 5 lat i napięcie w spoczynku 12,1V, a jak włączę

> muzykę spada do 11,7V i jak na razie żadnego buntowania się

> Stilona.

Z doświadczenia z elektroniką powiem Ci, że lepiej zmień baterię.

W przypadku dysków twardych w komputerach jest tak, że przez pewien czas radzą sobie z kiepskim zasilaczem a później zaczyna się jazda, żeby było śmieszniej wymiana zasilacza na nowy porządny powoduje powrót do normalności, ale dłuższa praca na kiepskim zasilaczu powoduje "zużycie zapasu" jaki ma elektronika, w tłumaczeniu na nasze: elektronika jest wstanie przyjąć ileś kopniaków w tyłek i później działać, ale już z kolejnymi kopniakami może być gorzej.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Z doświadczenia z elektroniką powiem Ci, że lepiej zmień baterię.

> W przypadku dysków twardych w komputerach jest tak, że przez pewien czas...

Stosując się do rad kolegów Some 1 i Basa wymieniłem baterię (Centra Futura 77Ah - 360 zł), byłem na egzaminerze (35zł). Skasowali błąd, uruchomili czujnik skrętu i... śmiga. Wniosek stąd taki i rada: Dbajcie Panowie o baterie, będziecie mieli o kilka kłopotów mniej. Ja już szukałem wspomagania,ale się jakoś obeszło. Dzięki wszystkim za pomoc. Można już zamknąć wątek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.