Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

STAG 300 - sam włącza i wyłącza LPG kiedy mu się chce

Featured Replies

Napisano

Witam.

Problem jest taki: mam instalację stag300 i wtryskiwacze matrix hd 344 (zmienione tydzień temu z valteków). Do dzisiaj wszystko super (albo nie zauważyłem wcześniej) a teraz jadę sobie, silnik nagrzany a tu mi się gaz wyłącza przy ruszaniu. Kontrolka chwilę miga jak na rozgrzewce auta rano i nagle dodaję leciutko gazu i .... cyk...przełącza na gaz. Jadę dalej, gaz w podłogę, 4k rpm..i powrót na benzynę. Lekko dodaję gazu i wraca. Co jest grane????? Na parkingu stanąłem i raz wyłącza gaz przy 3000 rpm, raz przy 4,5 a raz dopiero jak zdejmę nogę z gazu i obroty spadną poniżej tysiąca.

Dodatkowa informacja: dzisiaj zajebiście pada, jest wilgotno, mokro itd. smile.gif)))

Z góry dzięki za wszelką pomoc

Napisano

Sciagnij program AC GAS synchro, kup kabelek, podepnij laptopa do instalki i zrob print screeny w czasie wystapienia problemu ew zapisz oscysloskop do logu. Mozna tez sprawdzic bledy. A w ogole to unstalka wydaje jakis ostrzegawczy dzwiek jak to sie dzieje? Moze nie lapie wskazania obrotow? ale jak tydzien temu cos bylo grzebane z wtrykiwaczami to pewnie one sa przyczyna

Napisano

Możliwe że:

masz ustawione w programie minimalne ciśnienie gazu na jakąś dziwną wartość i zaznaczoną opcję ,,wyłącz przy pierwszym'' przy większym bucie spada ciśnienie i instalacja przechodzi na PB.

Możliwe też że coś dzieje się z podgrzewaniem reduktora i spada temp. w tym przypadku instalacja przełączy się na pb przy określonej w programie temp. reduktora.

Generalnie stawiałbym na spadki ciśnień, tak czy owak bez podpięcia pod laptopa się nie obędzie.

Napisano
  • Autor

To chyba rzeczywiście ciśnienia bo zawsze przed przekroczeniem 400km zapalała się rezerwa a teraz mam 430km i zamiast zejść z jednej diody na rezerwę to ZAPALIŁA SIĘ DRUGA DIODA. No, chyba że jakiś sąsiad dotankował mi gratisowo auto zeby.GIF. Spróbuję skombinować kabel (nie chcę wywalać stówy na jeden raz) albo podjadę do jakiegoś gazownika. Czy ktoś zna jakichs fachowców we Wrocławiu co pracują w soboty???? Właśnie tam będę pojutrze a u mnie w okolicy to same kowale smile.gif

Napisano

Ja też ma stag 300 i padł mi czujnik ciśnienia gazu - 150 zł ( taka mała kostka co odpowiada za ciśnienie gazu w całym obiegu ).

Ja już kupiłem kabelek i sam reguluję.

Napisano

Za ciśnienie gazu nie odpowiada ,,kostka'' tylko reduktor, ,,kostka'' odczytuje ciśnienie i podaje wartości do kompa - takie małe sprostowanie smile.gif

> Ja też ma stag 300 i padł mi czujnik ciśnienia gazu - 150 zł ( taka

> mała kostka co odpowiada za ciśnienie gazu w całym obiegu ).

> Ja już kupiłem kabelek i sam reguluję.

Napisano
  • Autor

No i d..a. Nie mogę się skontaktować z komputerem pokładowym frown.gif Mam kabel, podłączam laptopa, jak instrukcja każe przed uruchomieniem programu podałem napięcie na komputer (włączony zapłon). Program wywala Brak sterownika gazu. Przeleciałem wszystkie porty dostępne w programie na wszystkich portach USB jakie mam i nie mogę się połączyć. Ktoś ma jakiś pomysł????

Napisano

> No i d..a. Nie mogę się skontaktować z komputerem pokładowym Mam

> kabel, podłączam laptopa, jak instrukcja każe przed

> uruchomieniem programu podałem napięcie na komputer (włączony

> zapłon). Program wywala Brak sterownika gazu. Przeleciałem

> wszystkie porty dostępne w programie na wszystkich portach USB

> jakie mam i nie mogę się połączyć. Ktoś ma jakiś pomysł????

Jak sądzę zainstalowałes program do staga z płyty i sterownik USB. Tak ?

W instrukcji piszą, że trzeba właczyć zaplon przed polaczeniem bo po 10 minutach bezczynnosci stag przechodzi w stan uspienia. Pamietasz o tym ?

Jeżeli wszystko masz jak piszę, to albo masz niesprawny interface, pourywane gdzies kabelki albo ... tfu... padnietego staga.

Ja wlaczam zaplon, albo i nie, jezeli przed chwilką był wlaczony, odpalam aplikację, dwie moze trzy sekundy mam zolty napis "łaczenie" bodajże i się łaczy - interface USB.

Napisano

> No i d..a. Nie mogę się skontaktować z komputerem pokładowym Mam

> kabel, podłączam laptopa, jak instrukcja każe przed

> uruchomieniem programu podałem napięcie na komputer (włączony

> zapłon). Program wywala Brak sterownika gazu. Przeleciałem

> wszystkie porty dostępne w programie na wszystkich portach USB

> jakie mam i nie mogę się połączyć. Ktoś ma jakiś pomysł????

A jaki masz interfejs? Ja miałem uniwersalny i nie gadał ze stagiem. Kupiłem dedykowany i śmiga cacy.

Napisano
  • Autor

> A jaki masz interfejs? Ja miałem uniwersalny i nie gadał ze stagiem.

> Kupiłem dedykowany i śmiga cacy.

Interfejs mam od poprzedniego właściciela auta (na USB) i był sprawny. Stag jeszcze 2 tygodnie temu działał bo jak wymieniałem wtryskiwacze to gazownik nie miał problemów z komunikacją.

Napisano
  • Autor

Zrobiło się całkiem interesująco zeby.GIF - stag zaczął szaleć jak było MOKRO (deszcz, wilgotność, mgła i wogóle). Od dwóch dni jak zaczyna się wysuszać wszystko to......stag przestał wariować. Nie przełącza, nie faluje poziomy pokazuje OK.. Stawiam na nieszczelną elektrykę i jakieś zwarcia z powodu wilgoci. W każdym razie na razie przestaję szukać w komputerze. (do następnego deszczu smile.gif )

Napisano

> Zrobiło się całkiem interesująco - stag zaczął szaleć jak było MOKRO

> (deszcz, wilgotność, mgła i wogóle). Od dwóch dni jak zaczyna

> się wysuszać wszystko to......stag przestał wariować. Nie

> przełącza, nie faluje poziomy pokazuje OK.. Stawiam na

> nieszczelną elektrykę i jakieś zwarcia z powodu wilgoci. W

> każdym razie na razie przestaję szukać w komputerze. (do

> następnego deszczu )

Podłączając się z komputerem można zobaczyć którego sygnału brakuje (stawiam na sygnał prędkości obrotowej silnika).

Można tez zrobić przegląd wszystkich połączeń i kabli. Zwłaszcza tych miejsc gdzie gazownicy sie wcinali w instalajcę samochodu.

Napisano
  • Autor

> Można tez zrobić przegląd wszystkich połączeń i kabli. Zwłaszcza tych

> miejsc gdzie gazownicy sie wcinali w instalajcę samochodu.

Właśnie muszę sprzwdzić chociaż nic nie było cięte. Wymiana listwy wtryskiwaczy odbyła się za pomocą oryginalnej przejściówki Valtek/Matrix a poza tym to chyba nie jest akurat miejsce w którym należy szukać. No chyba, że przy gniazdku do komputera było nieszczelne... na razie nie mam pomysłu i czasu ale nadal (3 dni) jest dobrze i nic się nie dzieje.

Napisano

> Właśnie muszę sprzwdzić chociaż nic nie było cięte. Wymiana listwy

> wtryskiwaczy odbyła się za pomocą oryginalnej przejściówki

> Valtek/Matrix a poza tym to chyba nie jest akurat miejsce w

> którym należy szukać. No chyba, że przy gniazdku do komputera

> było nieszczelne... na razie nie mam pomysłu i czasu ale nadal

> (3 dni) jest dobrze i nic się nie dzieje.

na 99% bło cięte tam gdzie jest wpięty do sygnału obrotów silnika, czyli najprawdopodobniej w okolicach cewki zapł.

Napisano

> Zrobiło się całkiem interesująco - stag zaczął szaleć jak było MOKRO

> (deszcz, wilgotność, mgła i wogóle). Od dwóch dni jak zaczyna

> się wysuszać wszystko to......stag przestał wariować. Nie

> przełącza, nie faluje poziomy pokazuje OK.. Stawiam na

> nieszczelną elektrykę i jakieś zwarcia z powodu wilgoci. W

> każdym razie na razie przestaję szukać w komputerze. (do

> następnego deszczu )

a poprawiles go w sensie odwrociles do pozycji wtyczka w dol? z tego co pamietam miales go do gory nogami...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.