Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Demontaż tapicerki z przednich drzwi

Featured Replies

Napisano

W dotychczasowych postach na ten temat pojawia się lakoniczna informacja coby dostać się do śrubki (śrubek ?)ukrytej w plastykowej rączce. Ale jak ją rozebrać bez połamania tych wszechobecnych plastykowych zatrzasków? Gdzie nacisnąć, przycisnąć podważyć, rozchylić? Ja niestety nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie. Może któryś z kolegów uświadomi mnie (w tym temacie)?

Napisano

JA zawsze podważam na łączeniu rączki i tapicerki. Raczej nic nie połamiesz bo zatrzaski są z miękkiego materiału.

Napisano

Użyj starej karty bankomatowej lub telefonicznej. Wsuń w szczelinę i przesuwaj, aż wszystkie zatrzaski puszczą. Podobnie otwiera się piloty RTV. Rób to w ciepłym garażu, na dworze jest już zimno i można połamać plastyki. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> ... Wsuń w szczelinę i przesuwaj

OK. Tylko w którą? Jest ich tam sporo.

Napisano

Zacznij tam, gdzie najłatwiej będzie wsunąć kartę i przesuwaj po szczelinie jednocześnie odginając wyczepiony fragment. Spróbuj zacząć od góry, jak radził kolega powyżej. Tylko odkręć najpierw WSZYSTKIE wkręty, również te ukryte (zajrzyj np. pod klamkę wewnętrzną, dokładnie już nie pamietam, gdzie one są, w tylnych drzwiach to znam na pamięć, kilka razy rozbierałem). Nie ciagnij nic na siłę. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> ... również te ukryte ...

Chyba nie zrozumieliśmy się. Przecież od początku pytałem się jak rozebrać plastyki tapicerki aby dostać się właśnie do tych ukrytych wkrętów. Ponawiam więc pytanie zpierwszego postu. Jak dostać się do śrubki (śrubek ?)ukrytej w plastykowej rączce?

Napisano

Ja robię tak: łapię za wierzch dolnej część rączki (tą którą łapiesz zamykając drzwi), i delikatnie ruszam na boki i do siebie. Musi być dość ciepło, aby plastik był plastyczny. Jak odskoczy pierwszy zaczep to dalej samo poleci. Nie bać się, tylko nie mocować się jak ze sztangą.

Patrz foto.

Napisano

Wersja "Esen3":

282978841-Zdejm_boczk%F3w_1.jpg

Ja zaczynam odwrotnie niż kolega powyżej, czyli od góry - ciągnę za plastyk i jednocześnie odchylam klamkę (musi być odciągnięta). Jak już górna pozioma część jest wypięta, to NIĄ ruszam na boki i odpinam tę część, która idzie w dół (uchwyt "właściwy") i tak aż do dołu. Pomagam sobie plastykową kartą wsunietą w szczelinę, ale to nie jest konieczne. Przed demontażem rączki trzeba wyciągnąć regulatory lusterek i el. szyb (zatrzaski są po bokach - wsuwamy płaski wkrętak i podważamy, nic się nie zarysuje). Otwory po nich możesz wykorzystać wkładając w nie palce podczas wyczepiania.

Kolejność:

A, B, potem:

1,2,3,4,5,6,7,8,9.

282979574-Astra12a.jpg

Pozdr.

post-65098-14352504871083_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Ja zaczynam odwrotnie niż kolega powyżej

Czy mam rozumieć, że po wyczepieniu tego plastyku uzyskuje się dostęp do tych ukrytych wkrętów trzymających górną część tapicerki?

Napisano

Rewelacyjny obrazek! Wrzućcie to do jakiegoś FAQa, proszę!

k.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.