Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto Classic

Featured Replies

Napisano

Witam po sąsiedzku.

Chciałbym poznać opinię fachowców nt. Punciaków Classic. Jak wygląda sprawa jakości tych aut od kiedy zaczęli je produkować w Serbii (bo chyba tylko tam je teraz robią)?

Z tego co wiem ten model nigdy nie miał większych problemów z korozją, czy te nowe auta też są objęte długą gwarancją na blacharkę i czy karoseria jest ocynkowana?

No i w końcu jak wygląda sprawa gwarancji na te auta? Nie ma ich niejako w oficjalnej sprzedaży w sieci Fiata (przynajmniej na stronach internetowych Fiata brak informacji). Czy auta są objęte pełną europejską gwarancją, czy tylko 'salonową'?

Napisano

<.............................................>

to to samo punto co było, tylko w przywoitej cenie, calkiem przyjemnie za to dopasione. Nie wiem tylko jak z jakościa montazu tego, ale znając fiata, może byc lepiej niż we wloskich fabrykach.

Napisano

jak dobrze pamiętam w 2006 roku zakończyła się produkcja

punto II FL

a rozpoczęła produkcja clasica

wycieli jak dobrze pamiętam parę silników i trochę zmienione wyposażenie jest do wertsji FL ale ogólnie to za tę kasę całkiem sensowne auto

Napisano

<.......................................>

Sprzedają to normalnie salony FIAT-a a z tego co się orientuję odnośnie gwarancji jest dokładnie tak jak w PII FL czyli pełna gwarancja Fiata

Napisano

Żonka tą ZASTAWĄ od prawie roku pomyka, zrobiła zabójcze 5kkm.

Pomijając wymianę ograniczników tylnych drzwi, co pewnie nie dziwi to nic innego się przez rok nie wydarzyło.

Coś tam popiskuje, ale dopiero w środę się dowiem co, bo go odstawiam na przegląd roczny.

Szkoda, że fiat go ukrywa- classica znaczy.

To chyba najtańsze nowe 5d auto z klimą, wspomaganiem i ABSem.

Standardowe bolączki fiata pewnie go nie miną, ale co tam.

Napisano

> Żonka tą ZASTAWĄ od prawie roku pomyka, zrobiła zabójcze 5kkm.

> Pomijając wymianę ograniczników tylnych drzwi, co pewnie nie dziwi to

> nic innego się przez rok nie wydarzyło.

> Coś tam popiskuje, ale dopiero w środę się dowiem co, bo go odstawiam

> na przegląd roczny.

> Szkoda, że fiat go ukrywa- classica znaczy.

> To chyba najtańsze nowe 5d auto z klimą, wspomaganiem i ABSem.

> Standardowe bolączki fiata pewnie go nie miną, ale co tam.

a jak to wyglada?

Napisano

> a jak to wyglada?

dokładnie tak samo jak punto classic... tylko w serbii czy tam innej jugosławi jest sprzedawane jako zastava i ma jeszcze biedniejsze wyposażenie. kolega sobie zrobił jaja pisząc, że zona jeździ zastavą zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To chyba najtańsze nowe 5d auto z klimą, wspomaganiem i ABSem.

> Standardowe bolączki fiata pewnie go nie miną, ale co tam.

Zgadza się, w podobnej cenie (34k) może by się kupiło Dacię Sandero. Za Lacetti trzeba by wysupłać ze 3-4 tyś więcej, ale autko większe i mocniejsze.

Kwestia do rozważenia, natomiast też nie wiem dlaczego Fiat go tak 'ukrywa'...

Z drugiej strony przejrzałem oferty GP i powiem szczerze chyba warto dopłacić te 4 tyś. na Grande

Napisano

kolega sobie zrobił jaja pisząc, że zona jeździ zastavą

Co do nazwy jaja co do wyposażenia już nie, to serio ma abs 2 poduchy i klimę.

Napisano

> kolega sobie zrobił jaja pisząc, że zona jeździ zastavą

> Co do nazwy jaja co do wyposażenia już nie, to serio ma abs 2 poduchy

> i klimę.

Mk2FL od pewnego czasu faktycznie jest wytwarzane w jakiejś Serbii czy innej Jugosławii i faktycznie zwie się tam Zastava 10 ok.gif

W kwestii Dacii, Classic bez wahania wybrałbym jednak Punciaka ok.gif

Napisano

afaik maras77 ma takie auto, zdaje się dla żony i jakość jest chyba kiepska z tego co pisze zlosnik.gif

Napisano

> Co do nazwy jaja co do wyposażenia już nie, to serio ma abs 2 poduchy

> i klimę.

wiem oglądałem ostatnio 2 szt stojące w BB

Napisano

> Witam po sąsiedzku.

> Chciałbym poznać opinię fachowców nt. Punciaków Classic.

nigdy nie mialem punto i dopiero dziś odebrałem z salonu nówkę. Pierwsze spostrzeżenia - autko faktycznie bogato wyposażone, dosc niezłe fabryczne głośniki, środek jakoś nawet wykonany. Co mi się nie podoba - smród plastików - jest wyjątkowo obrzydliwy, żaden z moich fiatów (cc/sc, doblo) tak nie "capił" w śordku. Poskąpili na lakierze - "zapomnieli" pomalować maskę od wewnątrz i w paru innych miejscach (wiem, to detal, tego się nie ogląda). Silniczek - cóż, odpycha to auto bo musi ale zeby robił to ochoczo to nie powiem. Strach pomyśleć jakby usiłował jechac z 4 osobami na pokładzie. Ten pomalowany sreberkiem plastik na masce wygląda jakby sie mial za chwilę rozlecieć.

Reszta wyjdzie "w praniu".

Napisano

> ... Co mi się nie podoba - smród plastików - jest wyjątkowo obrzydliwy, żaden z moich fiatów (cc/sc, doblo) tak nie "capił" w środku.

Według mnie to nie plastik capi, ale tapicerka - powąchaj dokładnie ...

> Poskąpili na lakierze - "zapomnieli" pomalować maskę od wewnątrz i w paru innych miejscach (wiem, to detal, tego się nie ogląda)....

Teraz tak się robi, w innych markach także - oszczędzają na wszystkim ...

Napisano

kupiłem to dla żony na miasto, całkiem przyjemnie się tym jeździ. Ma 1,5 kkm przelotu i jest ok. W tej cenie i z takim wypasem nie kupi się nic. Gwarancja 8 lat na blache i 3 lata mechaniczna bez limitu kilometrów. Faktem jest, ze fiat ukrywa classica, w carserwisie w ogóle nie było oferty, może dlatego, ze nikt by grande punto z analogicznym wypasem nie kupił za 10 000 zł wiecej niż classic.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.