Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wahacze - oryginały, czy TRW?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Po długiej walce z wymianą tulei i innych przygodach doszedłem do wniosku, że wymieniam komplet wahaczy na oryginały. Tak się składa, że oryginały są sporo droższe od TRW, a to właśnie TRW dostarcza wahacze na pierwszy montaż. Pojawia się dylemat, czy jakość części na aftermarket jest taka sama jak na pierwszy montaż? Czy ktoś z kolegów ma jakieś doświadczenia?

Napisano

spytaj allegrowicza- tanifiat - czy ma takowe wahacze, on sprzedaje ricambi originali w przystępnych cenach

Napisano

A to nie Magneti Marelli byl na pierwszy montaz hmm.gif

Ja wymienialem wahacze jakies dwa tygodnie temu wlasnie na TRW po 250 zl sztuka.

Jak masz kanal to spokojnie zrobisz to samemu. Mnie to zajelo ok 1,5h ok.gif

Napisano
  • Autor

> A to nie Magneti Marelli byl na pierwszy montaz

> Ja wymienialem wahacze jakies dwa tygodnie temu wlasnie na TRW po 250

> zl sztuka.

> Jak masz kanal to spokojnie zrobisz to samemu. Mnie to zajelo ok 1,5h

I jak się zachowuje auto po wymianie na TRW, nie pływa?

Napisano

Kupowałem na allegro jakieś wahacze po 150 zł za sztuke. Przejechałem już na nich ze 60 000 km i jest ok. Nie wiem czy jest sens płacić więcej za coś innego

Napisano

> I jak się zachowuje auto po wymianie na TRW, nie pływa?

U mnie byl do wymiany sworzen. Tuleja byla dobra wiec nie plywal. Ale ustalo 'bicie' przy wiekszych predkosciach.

Napisano

> Kupowałem na allegro jakieś wahacze po 150 zł za sztuke. Przejechałem

> już na nich ze 60 000 km i jest ok. Nie wiem czy jest sens

> płacić więcej za coś innego

Mam autko z Wloch i poprzedni wlasciciel zalozyl kola 17-stki z opona 215/45. Dodatkowo sportowe amory i sprezyny.

Przy takiej kombinacji w polaczeniu z polskimi drogami nie chcialm isc na kompromis bo najwyczajniej nie oplaciloby mi sie to frown.gif

Napisano

u mnie też TRW już ładnych paredziesiąt km...

Napisano

> u mnie też TRW już ładnych paredziesiąt km...

Też TRW polecam, około 30k i jest ideal. Kupiłem kiedyś jakieś inne za 130 zł szt. Nie wytrzymały 10k , sworzeń wypadł.

Napisano

Pamiętaj że są dwa rodzaje. Ja kupiłem TRW i okazało się że nie pasują (ale że to IC to się oddało)...

Napisano

> Pamiętaj że są dwa rodzaje. Ja kupiłem TRW i okazało się że nie

> pasują (ale że to IC to się oddało)...

No wlasnie nie wiem jak to jest bo jak zwrocilem na to uwage sprzedawcy to powiedzial ze w katalogu on-line maja tylko jeden rodzaj do wszystkich rocznikow niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Są dwa rodzaje, wahacze do aut po chyba 2006 roku maja jedna z tulei na śrubę 14, a nie jak wcześniej 12.

Napisano

Właśnie uskuteczniam wymianę obu wahaczy - kupuję od niejakiego akuki z alledrogo. Według niego, są to oryginały, czyli TRW za 390/szt.

Dlaczego tak drogo, skoro normalnie da się TRW po circa 250? Bo to cholerne pozmianówki ze średnicą tulei 14, mimo że moje stilo 01/2005.

W regionie znalazłem jeszcze pozmianowe RTS, za ok. 290 zł. Przy tej różnicy cen wolałem nie ryzykować tego hiszpańskiego wynalazku, nie wiem już czy słusznie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.