Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenie

Featured Replies

Napisano

Hej smile.gif

Sluchajcie jak to jest z ubezpieczeniem samochodu (oC+AC+NW) w nastepnych latach . Bo jak sie kupowalo to placilo sie 3,3 % wartosci auta a jak to jest w 2 , 3 roku - czy nadal diler spzredaje promocyjne pakiety czy juz normalnie ubezpiecza sie ?

Napisano

> Hej

> Sluchajcie jak to jest z ubezpieczeniem samochodu (oC+AC+NW) w

> nastepnych latach . Bo jak sie kupowalo to placilo sie 3,3 %

> wartosci auta a jak to jest w 2 , 3 roku - czy nadal diler

> spzredaje promocyjne pakiety czy juz normalnie ubezpiecza sie ?

Wszystko zależy od rodzaju umowy pomiędzy dealerem z TU. Najczęściej są to umowy na tzw. polisy pakietowe i wtedy do 5-7 roku eksploatacji pojazdu przy zachowaniu ciągłości u tego samego ubezpieczyciela stawka wyliczana jest na ten sam procent od wartości pojazdu. Tak robi Allianz i PZU w standardowych pakietach dealerskich. Jeżeli masz leasing i ubezpieczenie w PZU to już masz inaczej. Dla leasingu mogę podać Ci stawki w PZU, wtedy wal na priv.

Napisano
  • Autor

samochod prywatnt nie lesing

Czyli oznacza to ze jeden deler moze miec lepsze warunki ubezpieczenia (np pakietowe) a drugi nie (chociaz sa w jednym miescie). Czy to nie jest tak ze umowa z TU jest na dana marke a nie salon ?

Napisano

> Hej

Można spytać u dilera - bo na kolejne lata tez może mieć jakieś promocyjne pakiety.

Ale warto tez sprewdzić u innych, szczególnie ubezpieczenia sprzedawane internetowo.

Ja ubezpieczam poprzez mBank z likwidacją szkód w Hestii - tanio i dobrze ok.gif

Napisano

> samochod prywatnt nie lesing

> Czyli oznacza to ze jeden deler moze miec lepsze warunki

> ubezpieczenia (np pakietowe) a drugi nie (chociaz sa w jednym

> miescie). Czy to nie jest tak ze umowa z TU jest na dana marke a

> nie salon ?

Wszystko zależy od ubezpieczyciela, z którym współpracuje dealer. Jeżeli jest to PZU to na 99,9% warunki będą takie same. PZU nie przygotowuje indywidualnych warunków współpracy dla jednego podmiotu z którym współpracuje. Oni mają umowy i warunki identyczne dla każdego segmentu osobno np: leasing, dealer, osoba prywatna, etc. Mniejsze TU mogą sobie pozwolić na różnicowanie oferty pod konkretnego partnera. Oczywiście też dochodzą umiejętności agentów jeżeli chodzi o dodanie ekstra zniżek. A tutaj to już wiele zależy od agenta. Jak będzie chciał to zrobi Ci taką promocję że będzie bajka, a jak ma w nosie klienta to poleci po standardowej stawce.

Napisano

> Hej

W przypadku Lacetti najtaniej wychodziło ubezpieczenie u agenta w ASO - nawet dla pięcioletniego samochodu, pakiet Allianz, taniej niż AllianzDirect . Zadzwoń do ASO Abexim w Warszawie - i się dopytaj szczegółów.

Napisano

> W przypadku Lacetti najtaniej wychodziło ubezpieczenie u agenta w ASO

> - nawet dla pięcioletniego samochodu, pakiet Allianz, taniej niż

> AllianzDirect . Zadzwoń do ASO Abexim w Warszawie - i się

> dopytaj szczegółów.

A ja polecam ubezpieczenie w AXA, o ile ma sie porządne zniżki na OC, ponieważ przenoszą je równiez na AC.

U mnie po wyliczeniu full pakiet wyszedł by 790 zł - 100ZŁ( za pomocą osoby polecającej) czyli 690zł fuul pakiet. biglaugh.gif

Napisano

> A ja polecam ubezpieczenie w AXA

Jak to mówią: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

TU masz kilka informacji o axa spojrzeniem jednego z naszych userów. Ja ze swojej strony dodam że mają tam coś takiego jak zostaw dane - na pewno oddzwonimy. Moje ubezpieczenie kończyło się w czerwcu, ładnie zostawiłem dane i.... mamy grudzień telefonu brak!

Napisano

Ja na drugi rok ubezpieczałem u dilera bo składka ubezpieczenia wyszła mi taka sama jak przez mBank, a ubezpieczenie full łącznie z samochodem zastępczym w assistance. Ale najlepiej sprawdzić osobiście, bo dla każdego przypadku (wiek, miejsce zamieszkania, zniżki) stawki mogą być różne.

Napisano

> W przypadku Lacetti najtaniej wychodziło ubezpieczenie u agenta w ASO

> - nawet dla pięcioletniego samochodu, pakiet Allianz, taniej niż

> AllianzDirect . Zadzwoń do ASO Abexim w Warszawie - i się

> dopytaj szczegółów.

w sierpniu u nich ubezpieczalem i pakiet w Alianz na 4 rok wyniosl rowno 900pln od wartosci auta 22000pln

oczywiscie zniesiony udzial wlasny, + assistans itp wodotryski ok.gif

Napisano

to ja sie przylacze do pytania gdyz w lutym czeka mnie dalsze ubezpieczenie

Czy w kontynuacji u dilera brane sa pod uwage takie sprawy jak zwyzki , krotki czas prawo jazdy itp? Czy raczej sa one pomijane

Napisano

> Jak to mówią: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

> TU masz kilka informacji o axa spojrzeniem jednego z naszych userów.

> Ja ze swojej strony dodam że mają tam coś takiego jak zostaw

> dane - na pewno oddzwonimy. Moje ubezpieczenie kończyło się w

> czerwcu, ładnie zostawiłem dane i.... mamy grudzień telefonu

> brak!

Axa, pzu, czy inni ubezpieczyciele i tak w razie konieczności wypłaty odszkodowania, będą robić wszystko żeby utrudnić nam życie i wypłacić jak najmniej.

Niestety im większy i bardziej renomowany ubezpieczyciel, tym trudniej wygrać z nim sprawę.

Umowy ubezpieczenia pisane są specjalnie niejasno i zawile, aby pozostawić sobie furtkę w razie sprawy w sądzie.

Ja miałem 2 latka ubezpieczony swoj samochód w axie i problemów nie było, od 4 lat mam ubezpieczone 2 autka na firmie i nigdy też nie było żadnych problemów( 3 stłuczki ).

Aveo mam w pzu, bo po prostu przy kupnie było wygodniej wszystko w salonie załatwić, ale jak okres minie, na pewno pujde tam gdzie są bardziej przejrzyste warunki i oczywiście taniej, bo nie ma czegoś takiego jak dobra firma ubezpieczeniowa.

Wszędzie pracują różni ludzie, więc trzeba po prostu mieć trochę szczęścia. smile.gif

Napisano

> Axa, pzu, czy inni ubezpieczyciele i tak w razie konieczności wypłaty

> odszkodowania, będą robić wszystko żeby utrudnić nam życie i

> wypłacić jak najmniej.

Teoria spiskowa dziejów grinser006.gif

> Niestety im większy i bardziej renomowany ubezpieczyciel, tym

> trudniej wygrać z nim sprawę.

Próbowałeś? Bo z poniższego tekstu to chyba nie

> Umowy ubezpieczenia pisane są specjalnie niejasno i zawile, aby

> pozostawić sobie furtkę w razie sprawy w sądzie.

> Ja miałem 2 latka ubezpieczony swoj samochód w axie i problemów nie

> było, od 4 lat mam ubezpieczone 2 autka na firmie i nigdy też

> nie było żadnych problemów( 3 stłuczki ).

No to sobie zaprzeczyłeś hehe.gif

> Aveo mam w pzu, bo po prostu przy kupnie było wygodniej wszystko w

> salonie załatwić, ale jak okres minie, na pewno pujde tam gdzie

> są bardziej przejrzyste warunki i oczywiście taniej, bo nie ma

> czegoś takiego jak dobra firma ubezpieczeniowa.

Znowu przyjmujesz inną opcję

> Wszędzie pracują różni ludzie, więc trzeba po prostu mieć trochę

> szczęścia.

Reasumując: odnoszę wrażenie, że napisałeś ten post tylko po to żeby licznik bił no.gif Jedno zdanie zaprzecza drugiemu

Napisano

Kolego licznik na forum że też tak się wyrażę , mi lata grinser006.gif

Wyraziłem tylko moje zdanie i wiedzę jaką na ten temat posiadam, a Ty jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem i interpretujesz to co napisałem w sposób wiadomy chyba tylko Tobie, ale to już nie mój problem.

Na następny raz napisze specjalnie dla Ciebie, tak abyś przypadkiem nie zaznaczył jakiegoś błędu w zdaniu i zrozumiał to o co mi chodzi hehe.gif

Przeczytaj to z 5 razy zanim odpiszesz, żebyś znów przypadkiem źle tego co napisałem nie zinterpretował biglaugh.gif

Upss, właśnie zauważyłem w opisie kolegi link do jego strony www biglaugh.gif

mianowicie http://port.allianz.pl/michal.staniewski/

To wszystko wyjaśnia rotfl.gif

Napisano

> Wyraziłem tylko moje zdanie i wiedzę jaką na ten temat posiadam, a Ty

> jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem i interpretujesz to co

> napisałem w sposób wiadomy chyba tylko Tobie, ale to już nie mój

> problem.

Chyba jednak kolega ma problemy ze składną. Zacząłeś pierwsze zdanie w takiej formie jakbyś narzekał zarówno na axa i pzu. Następnie chwalisz ubezpieczyciela axa. Jeżeli miało być poprawnie gramatycznie to powinieneś napisać Axa i dać kropkę. O PZU i innych powinieneś zacząć od nowego zdania.

Napisano

> Chyba jednak kolega ma problemy ze składną. Zacząłeś pierwsze zdanie

> w takiej formie jakbyś narzekał zarówno na axa i pzu.

No bo właśnie o to mi chodziło że wszystkie zakłady ubezpieczeniowe to jeden wielki badziew. To tylko instytucje które zarabiaja na nas pieniądze , więc chyba oczywiste, że będą chcieli mieć jak najmniejsze straty.

> chwalisz ubezpieczyciela axa. Jeżeli miało być poprawnie

Nie chwalę axy, tylko stwierdzam fakt że jak do tej pory mi udało się obejść bez problemów, niestety nie wszyscy mieli to szczęście, ja za to miałem nieprzyjemne przejścia z PZU kiedy mi skradli samochó, ale to już inna historia.

Ja po prostu podchodzę do tematu zupełnie obiektywnie, w przeciwieństwie do ludzi którzy są na forum po to żeby promować danego ubezpieczyciela.

Zgadnijcie ile postów w sprawie ubezpieczeń zostało napisane przez zwykłych ludzi nie mających z tą działalnością nic wspulnego, a ile przez przedstawicieli tychże firm smile.gif

Wystarczy popytać znajomych lub poczytać troszkę, a każdy zobaczy, że niestety ktoś się zawsze znajdzie kto miał jakieś problemy z każda z firm ubezpieczeniowych bez względu na nazwę.

Dlatego napisałem że ubezpiecze samochód tam gdzie taniej bo i tak jak przyjdzie co do czego i szczęście nie dopisze ,to mogą być problemy frown.gif

> gramatycznie to powinieneś napisać Axa i dać kropkę. O PZU i

> innych powinieneś zacząć od nowego zdania.

Wydaje mi się że gramatycznie napisałem tak jak powinno być napisane, aby przekazać to co chciałem, a nawet jeśli nie to nie jest to forum polonistyczne, a czepianie się błędów na takim forum, oznacza tylko jedno... że tej osobie która szuka błędów, brak konkretnych argumentów w danym temacie i odwraca tylko niepotrzebnie od niego uwagę.

Na prawdę polecam czytać ze zrozumieniem, bo to wszystkim wyjdzie na dobre biglaugh.gif

Napisano

> Na prawdę polecam czytać ze zrozumieniem, bo to wszystkim wyjdzie na

> dobre

Ty to jednak kręcisz w temacie. Jak ktoś w pierwszym zdaniu narzeka, następnie poleca to można spineyes.gif

Napisano

> Ty to jednak kręcisz w temacie. Jak ktoś w pierwszym zdaniu narzeka,

> następnie poleca to można

rzeczywistość nie jest jednoznaczna

czasem białe jest czarne, a czarne - białe zlosnik.gif

Napisano

> Ty to jednak kręcisz w temacie. Jak ktoś w pierwszym zdaniu narzeka,

> następnie poleca to można

No to chyba ja czytać nie umię swoich wypowiedzi, bo nigdzie nie widzę żebym w pierwszym zdaniu narzekał, a w następnym polecał rotfl.gif

Jak już to poleciłem AXE w moim pierwszym poście i tylko dlatego że opłata za full pakiet wyszła o duuuużo taniej niż w innych ubezpieczalniach które sprawdzałem.

Na jakość tzw. usług już dawno nie zwracam uwagi( no moze jedynie na warunki umowy i jej zawiłość) , bo wszystkie zakłady ubezpieczeniowe to jeden kit niestety zlosnik.gif

Ale raczej i tak kolega dalej nie zrozumie co miałem na myśli. Pozdrawiam. smile.gif

Napisano

> No to chyba ja czytać nie umię swoich wypowiedzi, bo nigdzie nie

> widzę żebym w pierwszym zdaniu narzekał, a w następnym polecał

Pierwsze zdanie:

" Axa , pzu, czy inni ubezpieczyciele i tak w razie konieczności wypłaty odszkodowania, będą robić wszystko żeby utrudnić nam życie i wypłacić jak najmniej."

Następne zdanie:

"Ja miałem 2 latka ubezpieczony swoj samochód w axie i problemów nie było, od 4 lat mam ubezpieczone 2 autka na firmie i nigdy też nie było żadnych problemów( 3 stłuczki ).

> Ale raczej i tak kolega dalej nie zrozumie co miałem na myśli.

> Pozdrawiam.

Wiem bardzo dobrze co masz na myśli, wytykam Ci tylko błędy w składni zdania.

Napisano

> " Axa , pzu, czy inni ubezpieczyciele i tak w razie konieczności

> wypłaty odszkodowania, będą robić wszystko żeby utrudnić nam

> życie i wypłacić jak najmniej."

> "Ja miałem 2 latka ubezpieczony swoj samochód w axie i problemów

> nie było, od 4 lat mam ubezpieczone 2 autka na firmie i nigdy

> też nie było żadnych problemów( 3 stłuczki ).

Może i faktycznie, troszkę to nie gramatycznie wyglądało, ale

odniosłem się tylko do wcześniej podanego linka do tematu gdzie kolega miał problem z axa.

Po prost jak do tej pory, nie zapeszając, ja nie miałem problemów z tą firmą. Ale są oczywiście ludzie którzy mieli takowe problemy.

Ale jak już pisałem i z innymi firmami też pojawiają się problemy.

Może kwestia szczęścia?

> Wiem bardzo dobrze co masz na myśli, wytykam Ci tylko błędy w składni

> zdania.

No bo jak nie wiadomo o co chodzi....to chodzi o kase biglaugh.gif

Napisano

> Kolego licznik na forum że też tak się wyrażę , mi lata

Zainstaluj sobie offica albo open offica to będzie Ci byki podkreślał waytogo.gif

p.s. Avatara zmieniłeś to może jeszcze uzupełnij profil jakiś tekst waytogo.gif

Napisano

> No na maxa wyjaśnia twoje głupoty Skończ się już bronić i przyznaj, że pokręciłeś post

Ja nie mam zamiaru się przed niczym bronić, bo nie widze takiej potrzeby, post był napisany w sposób taki jaki chciałem aby był napisany i nic w nim nie pokręciłem.

Jak nie wyciągnąłeś dalej morału z mojego postu, to napisze jeszcze raz, wszystkie firmy ubezpieczeniowe, jeśli chodzi o wypłatę odszkodowań można do jednego wora wrzucić . Podpieram to doświadczeniami moich znajomych, jak i całym mnóstwem różnych nieprzyjemnych sytuacji opisanych w gazetach jak i internecie.

Jeśli uważasz że tak nie jest, to proszę udokumentuj, a nie czepiaj się składni w moich wypowiedziach. screwy.gif

> Zainstaluj sobie offica albo open offica to będzie Ci byki podkreślał

A ja myślę, że to kolega powinien zainstalować sobie jakiś program , do tego aby wspomagał pisanie na temat, bo z tego co widzę to kolega opanował do perfekcji nabijanie sobie postów, właśnie wypowiedziami nie na temat.

Wytykanie komuś drobnych błędów wnosi tylko niepotrzebny zamęt do tematu i na pewno nikomu w niczym nie pomoże .

> p.s. Avatara zmieniłeś to może jeszcze uzupełnij profil jakiś tekst

A zawsze mi się zdawało że to mój profil, i jest tam zamieszczone tyle informacji ile właśnie chce aby było biglaugh.gif

Jak kolega chce coś zmienić, to proszę to zrobić w swoim profilu, a nie dysponować czyimś.

Szczerze to gratuluje wam że udało wam się wciągnąć mnie w tą głupią dyskusję, bo jak widzę inni nie mieli problemów ze zrozumieniem tego co napisałem, a wyraziłem tylko moją opinie i na prawdę śmieszy mnie jak ktoś mi mówi jak ta opinia powinna być napisana.

Tak więc pozdrawiam i kończę ten temat, a Wy jak chcecie, to możecie sobie jeszcze postów ponabijać grinser006.gif

Napisano

> Jeśli uważasz że tak nie jest, to proszę udokumentuj, a nie czepiaj

> się składni w moich wypowiedziach.

Uważam, że jesteś raczej z gatunku niereformowalnych zlosnik.gif Jeśli jest inaczej to zerknij na HP. Ze 2-3 m-ce temu były opinie z likwidacji szkód i większość userów miała pozytywne doświadczenia 270751858-jezyk.gif

Napisano

3 miesiące na AK a mocny w gębie jesteś jakbyś tu 10 lat siedział...

Strzelanie byków rodem z podstawówki to buractwo do kwadratu no.gif

Patrząc przez pryzmat twoich postów to faktycznie są na temat hahaha.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.