Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klapa mi klekoce

Featured Replies

Napisano

Ta dolegliwość jest od nowości i objawia się klekotem 5-ych drzwi w AII PL. Oczywiście regulowałem odbojnikami, regulowałem zamek i zawsze klekoce, generalnie auto jest na tyle głośne że z przodu słyszę to tylko jak powoli jadę po nierównościach, ale cała trójka z tyłu ciągle narzeka że klapa się teleboce, klekoce,

Może zamek jest trefny czy co ?

serio to jest od nowości, tak na marginesie podobnie mam z tylną wycieraczką od nowości jak wraca do położenia pierwotnego skrzypi po szybie.

do tego prawe tylne dzrwi mi się nie domykają tzn trzeba użyć większej siły niż do tych z naprzeciwka. (bywa że mam niedomknięte ale trzymają się na zamku)

Dużo tego się nazbierało.

CZy któryś z tych problemów Asowcy rozwiążą podczas przeglądu gwarancyjnego, czy nawet im tego nie mówić, bo szkoda mojego prądu ???????????????

pozdro crazy.gif

Napisano

niech usterke usuwaja

zony asterka ma 15 lat i klapa bagaznika klekoce na dziurach od kiedy pamietam. slyszalem ze to czesta dolegliwosc, niestety ...

TTM i byc moze TTTM wink.gif

Napisano

U mnie też coś odzywa się w okolicy tylnej klapy, tylko nie zawsze - to chyba zależy od temperatury. Regulowałem już zamek, demontowałem plastiki, ale winnego nie znalazłem - klekoce nadal.

Napisano

> Ta dolegliwość jest od nowości i objawia się klekotem 5-ych drzwi w

> AII PL. Oczywiście regulowałem odbojnikami, regulowałem zamek i

> zawsze klekoce, generalnie auto jest na tyle głośne że z przodu

> słyszę to tylko jak powoli jadę po nierównościach, ale cała

> trójka z tyłu ciągle narzeka że klapa się teleboce, klekoce,

> Może zamek jest trefny czy co ?

U mnie nic nie klekocze ale od czasu do czasu pojawia się problem z zamkiem tylnim.

Zdarza się że nie zamyka mi klapy...

zatnie się w dziwnej pozycji i ciężko ruszyć z tym cokolwiek.

Zamek też był rozbierany, smarowany itp ale nic nie pomaga.

Zdarza sie o kropka.

TTTM smile.gif

Napisano

> Ta dolegliwość jest od nowości i objawia się klekotem 5-ych drzwi w

> AII PL. Oczywiście regulowałem odbojnikami, regulowałem zamek i

> zawsze klekoce,

Mnie też klekoce klapa, choć ja mam kombi. Też regulowałem odbojnikami, zamkiem, przez chwile sądziłem że to na zawiasie. Juz miałem się zacząć przyzwyczajać jak do kilku innych świerszczyków ale chyba w końcu znalazłem przyczynę. Klekoce mi trochę tablica rejestracyjna oraz zwłaszcza tapicerka klapy. Jak w nią stukam to to słychać jak się o coś obija. Czeka na wolny dzień i spróbuję coś z tym zrobić.

Dodatkowo od nowości gdy temperatury spadają poniżej 0 to stuka mi coś bardzo donośnie jakby w relingach dachowych albo w górnym mocowaniu pasa kierowcy.

Napisano

> U mnie nic nie klekocze ale od czasu do czasu pojawia się problem z

> zamkiem tylnim.

> Zdarza się że nie zamyka mi klapy...

U mnie od nowosci nie potrafie go zamknac/otworzyc z kluczyka. Tzn wg mnie jest zwalony. zeby.GIF Zglosze na najblizszym przegladzie, mam nadzieje ze cos z tym zrobia.

Natomiast nie slysze klapy ani niczego takiego na dziurach. Za to przy ostrym hamowaniu cos jak by sie przemieszczalo, jak by cos latalo po bagazniku, moze to tez paliwo sie przemieszcza, nie wiem, w eFce takich odglosow nie mam. zeby.GIF

Od kilku dni mamy mroz... i cos slabo kreci, od poczatku wydawalo mi sie ze ten aku to jakis kiepski, napiecie po nocy 11,5V frown.gif

Napisano

mam co prawda F, ale podobnie jak u kolegi wszim hałasowała tapicerka klapy

obijała się o blachy więc podkleiłem gdzie tylko się dało pianką (miałem jakąś samoprzylepną, do płyt gkf chyba)

pomogło o tyle, że teraz lepiej słyszę roletę hehe.gif

Napisano
  • Autor

te nasze auta po prostu mają duszę i żyją własnym życiem.

niejednokrotnie mam wrażenie przy silnym hamowaniu coś jakby pchnięcie od strony oparcia - w plecyska, wielokrotnie patrzyłem że może coś zsuwa się z kanapy i wali w to moje oparcie ale nic takiego. cuda ludzie 270751858-jezyk.gif

Napisano

Weź sprawdź ją czujnikiem grubości lakieru i sprawdź jak się ma pod tym względem, szczególnie prawy tył.

Napisano

> Weź sprawdź ją czujnikiem grubości lakieru i sprawdź jak się ma pod

> tym względem, szczególnie prawy tył.

Weź miej serce, ja mialem niezlego pietra sprawdzajac nowa Astre, na szczescie wydaje sie OK, czasami lepiej nie wiedzieć. zeby.GIF Ale montaż nowych G to tragedia, więc nic dziwnego że coś lata.

eFke jak kupowałem (używke) nie sprawdzałem, kilka lat poźniej sprawdziłem, były malowane jedne drzwi, ale bez szpachli. Teraz to chyba jedyny kawałek blachy co nie gnije. zeby.GIF

Napisano
  • Autor

sugerujesz że jest to dowód na powypadkową przeszłość auta ?

jakie są argumenty, przyznam się szczerze że kupując nowe auto z salonu w zeszłym roku jakoś nie miałem odruchu weryfikacji powypadkowej przeszłości. Ale jak mnie przekonasz to sprawdzę a wyniki opublikuję na forum. hmm.gif

Napisano
  • Autor

może rzeczywiście lepiej nie sprawdzać, bo jak spadła z lawety to będę miał niezłego zgryza,

kurna walduś

Napisano

Te drzwi z jednej strony... Ale niech robią na gwarancji i już!

Napisano

Pogoda pod psem , zima poszła w krzaki, w ramach świątecznej nudy wygłuszyłem tą nieszczęsna klapę. Tzn podkleiłem takie piankowe uszczelki w miejscach gdzie tapicerka dotykała blachy klapy powodując różnego rodzaju stuki i świerszcze. Jutro test bo dziś zona.gif już się nie da sob.gif

283231285-wytlumienie.jpg

283231285-uszczelka.jpg

post-36196-14352505859267_thumb.jpg

Napisano

> podkleiłem takie piankowe uszczelki w miejscach gdzie tapicerka

> dotykała blachy

Świetny pomysł ok.gif

Ja zastosowałem te okienne uszczelki do tylnych lamp. Oryginalne przestały spełniać swoje zadanie.

Wcześniej próbowałem wykorzystać je do pukającej półki tylnej, ale korki od wina lepiej się sprawdziły wink.gif

Napisano
  • Autor

jak to mawiał klasyk gatunku podążaj tą drogą albowiem jeżeli sami nie naprawimi tego typu usterek to nikt nam nie pomoże.

latem porozkręcam całe auto powyklejam dynamatami powyciszam klapę i w d..pie mam całą tą pseudo gwarancję.

Napisano

No i dziś test wypadł pozytywnie zlosnik.gif Miałem trochę problem ze znalezieniem odpowiednich dziur spineyes.gif. do tej pory najlepszy był firmowy parking, no ale teraz święta. Ale odpowiednio dziurawy przejazd kolejowy wykazał że jest git. Co prawda dróżnik zaczął podejrzanie patrzyć gdy jeździłem w te i we wte. Pomyślałem że jeszcze weźmie mnie za jakiegoś terrorystę i się zmyłem zeby.GIF.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.