Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[GP] Przegląd w ASO - czy warto ??

Featured Replies

Napisano

Mój punciak właśnie skończył 3 latka. Teoretycznie powinienem wybrać się do ASO na przegląd i wymianę filtrów, oleju itp.

Pytanie tylko, czy warto, skoro samochód i tak już nie ma gwarancji, a w Ganinex'ie (dealer Fiata) skasują pewnie niemało.

Czy orientujecie się, co w ogóle robią w ramach przeglądu po 3 latach i 40000 km ?

Z góry dzięki

Napisano

< niewiem.gif???????????????????????????????????????????????? niewiem.gif>

ma na blachy zlosnik.gifok.gif czyli perforację od wewnątrz na zewnątrz zlosnik.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> < ???????????????????????????????????????????????? ma na blachy

> czyli perforację od wewnątrz na zewnątrz

Czyli aby zachować gwarancję, trzeba pojechać do ASO ...

Napisano

> Czyli aby zachować gwarancję, trzeba pojechać do ASO ...

jest taki rygor , poczytaj sobie w książeczce gwarancyjnej hmm.gif PIIFL miało osiem lat gwarancji perforacyjnej , pod rygorem wykonywania corocznych przeglądów eksploatacyjnych tzw OT (obsługa techniczna) ... W GP nie wiem ile masz lat gwarancji perforacyjnej , pewnie tyle samo wink.gif

Napisano

jeżeli jest już po gwarancji to odpuść sobie, otwórz książkę/instrukcję przeczytaj co polecają zrobić po 3 latach/40 000 km i zrób to co uważasz za stosowne, IMHO olej, filtry oleju, powietrza, pp, może świece, może chłodniczy, może hamulcowy, ale niekoniecznie.

Przy opcji minimum robionej pół na pół samemu czyli filtr pp i powietrza samemu, a olej i filtr u pana Henia za wszystko zapłacisz nie więcej jak 200 zł

Napisano

> jest taki rygor , poczytaj sobie w książeczce gwarancyjnej PIIFL

> miało osiem lat gwarancji perforacyjnej , pod rygorem

> wykonywania corocznych przeglądów eksploatacyjnych tzw OT

> (obsługa techniczna) ... W GP nie wiem ile masz lat gwarancji

> perforacyjnej , pewnie tyle samo

daj mu spokój z tymi przeglądami, przecież w Życiu Warszawy nie wyleci mu na wylot dziura od wewnątrz do zewnątrz wink.gif, prędzej sprzeda to auto wink.gif

Napisano

> daj mu spokój z tymi przeglądami,

ależ ja go nie napastuję , informuję tylko ... demokracja jest zlosnik.gif

Napisano

> ależ ja go nie napastuję , informuję tylko ... demokracja jest

a czy przegląd na blachy jest jednoznaczny z przeglądem okresowym, eksploatacyjnym ?? Czy nie jest to całkiem inna usługa przeglądowa ??

Napisano

> < ???????????????????????????????????????????????? ma na blachy

> czyli perforację od wewnątrz na zewnątrz

Której nigdy w życiu nie wyegzekwuje, o ile dziura na wylot nie wyleci. Temat przerabiany przy okazji rdzawych nalotów w SC. Wolałem wyczyścić, pomalować a ich gwarancje między bajki włożyć....

Napisano

> Czy orientujecie się, co w ogóle robią w ramach przeglądu po 3 latach

> i 40000 km ?

Otwórz książkę i zobacz. Powinno być ładnie wyszczególnione razem z zaleceniami co należy ewentualnie sprawdzić ok.gif

Napisano

Ja odpuściłem przeglądy w ASO po zakończeniu gwarancji, większość rzeczy zalecanych przez ASO w przeglądzie możesz zrobić samemu. A co do gwarancji na blachare to bywa pewnie różnie, bo mi uznali choc na przeglądy przestałem jeździć:)

Napisano

ja bede jezdzil tylko na sprawdzenie samochodu i wpis do ksiazki , nie dam im nawet oleju wymienic bo nie potrafia sick.gif ostatnio sie przekonalem sick.gif

Napisano

Czy nie jest to całkiem inna usługa

> przeglądowa ??

nie jest , parę lat temu była osobno , teraz nie jest ...

Napisano

a ja tam serwisuję w ASO, bo mam blisko i mi wygodnie. Ceny też mają do zniesienia. Nawet starą, pordzewiałą Nubirę, wiele razy serwisowałem w ASO... i to Fiata hehe.gif... fakt, że dawno temu to było ASO DU, ale co tam zlosnik.gif

Napisano

> Czy orientujecie się, co w ogóle robią w ramach przeglądu po 3 latach

> i 40000 km ?

hmm.gif W instrukcji zalecają przegląd co 30 kkm lub dwa lata. Nie za wcześnie/za późno na przegląd ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.