Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klapa bagaznika z otwierana szyba w MW

Featured Replies

Napisano

Jako ze moj tata postanowil wyjechac z garazu z otwarta klapa bagaznika frown.gif wprowadzam w zycie popularne haslo bylo bum bedzie tjun smile.gif

zamowilem klape ( pod kolor nawet ) z otwierana szyba dodatkowo

czy ktos mi moze wyklarowac jak to jest sterowane i czy bede musial dokonac duzo przerobek zeby z tej dogodonosci korzystac ??

Napisano

> Jako ze moj tata postanowil wyjechac z garazu z otwarta klapa

> bagaznika wprowadzam w zycie popularne haslo bylo bum bedzie

> tjun

<..................................>

Wymieniałem tą szybę i zdejmowałem przy tym całą klape (inaczej się nie dało). W wiązce kabli idą dodatkowe kable do dodatkowego zamka. Po drodze nie sa nigdzie łączone - więc jak nie masz takich kabelków w klapie starej to ciezko to widze.

Napisano

Według serwisówki:

Quote:

Uruchomienie motoreduktora otwarcia szyby tylnej następuje poprzez uchwyt znajdujący się pod tablicą rejestracyjną:

Taka logika sterowana jest bezpośrednio z Body Computer i jest analogiczna z odpowiednią logiką sterowania bagażnika.

Ponadto dla szyby tylnej logika specyficzna przewiduje:

- funkcja nie zostanie aktywowana jeżeli prędkość samochodu przekroczy 10 km/h;

- otwarcie szyby tylnej wyklucza możliwość równoczesnego otwarcia bagażnika;

- włączenie wycieraczki szyby tylnej zostaje zablokowane przy szybie otwartej

Jednym słowem jeśli nie masz kabelków o których napisał kolega powyżej to sprawa nie jest taka prosta.

Napisano

> Według serwisówki:

No prosze jak to ładnie zabezpieczył Fiat hehe.gif

Czyli kolega musi zobaczyć z kąd ida kabelki i je poprowadzić - odpowiedni schemacik... pewnie BC stwierdzi, że nie ma w liście tego sterownika i zacznie mrygać licznik....

Pierwsze co to i tak schemacik elektryczny ok.gif

Napisano

> dokonac duzo przerobek zeby z tej dogodonosci korzystac ??

-- skóra za wyprawkę

Szczerze ?? użyłem tego udogodnienia może 4 raz przez 3 lata.

Weź normalna klapę, przynajmniej jeden element elektro-mechaniczny mniej do fajlurowania wink.gif

Napisano

Tak przy okazji:

Każda klapa w stilo waży tyle co moja ? ( z tą magiczną szybą).

W mondeo i w vectrze klapy są conajminej 2x lżejsze co pewnie zdecydowanie wpływa na długość działania teleskopów i pewnie może innych podzespołów.

Się zdziwiłem poprostu jak proste może otwarcie klapy. Moja mulher.gif ma conajminej problemy z podniesieniem tej klapy (może mam zajechane amory).

Napisano

> Każda klapa w stilo waży tyle co moja ?

Tak, jak padły mi amory i wymieniałem (mimo że brakowało 1ej sztuki) czuć że ona jest wyjątkowo ciężka i pancerna...

Napisano

> Tak, jak padły mi amory i wymieniałem (mimo że brakowało 1ej sztuki)

> czuć że ona jest wyjątkowo ciężka i pancerna...

Apropos wymiany siłowników gazowych, uważaj jakiej mocy kupujesz - już tłumaczę, są bodajże 3 warianty do MW - standard, z otwieraną szybą i z otwieraną szybą i listwą ozdobną jeżeli masz 3 wariant to odpuść sobie 760 N, będą za słabe i klapa zamiast jechać do góry to jedynie ogranicza się do niezwalania się na łeb.

Jeżeli dobrze pamiętam to potrzeba 850N których nie można nigdzie kupić... oprócz ASO

Pozdrawiam

Napisano

> Tak przy okazji:

> Każda klapa w stilo waży tyle co moja ? ( z tą magiczną szybą).

> W mondeo i w vectrze klapy są conajminej 2x lżejsze co pewnie

-- jest ciężka i amory wspomagają jej otwieranie.

Jeśli opada Ci oink.gif to ....

czas wymienić te ostatnie

Napisano
  • Autor

> Wymieniałem tą szybę i zdejmowałem przy tym całą klape (inaczej się

> nie dało). W wiązce kabli idą dodatkowe kable do dodatkowego

> zamka. Po drodze nie sa nigdzie łączone - więc jak nie masz

> takich kabelków w klapie starej to ciezko to widze.

no wiec sprawdzilem nie mam kabelkow znaczy nie mam prawdopodobnie powrotnego kabelka sygnalowego z przycisku do BD i do zamka klapy.

Wynika z tego ze otwieranie z pilota sie nie odbedzie ale sprobuje rozkminic zamek zeby otwieranie z przycisku zrobic. Efekty obfoce jakby co dla potomnych zlosnik.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

> są bodajże 3

> warianty do MW - standard, z otwieraną szybą i z otwieraną szybą i listwą ozdobną jeżeli masz

> 3 wariant to odpuść sobie 760 N, będą za słabe i klapa zamiast jechać do góry to jedynie

> ogranicza się do niezwalania się na łeb.

> Jeżeli dobrze pamiętam to potrzeba 850N których nie można nigdzie kupić... oprócz ASO

> Pozdrawiam

co to jest za listwa ozdobna, bo mi właśnie padł siłownik, eper podaje mi wszystkie warianty silowników, nie mam otwieranej szyby więc zostają tylko 2: z listwą albo bez niej

Napisano

Głowy nie dam, ale tak mi się wydaje że chodzi o tą listwę na samym dole klapy, która wyrównuje klapę z bagażnikiem, nie ma tego takiego wgłębienia. Ta na której jest napis "Fiat Stilo" i tak która zasłania zamek na kluczyk od klapy wink.gif

Napisano

> Głowy nie dam, ale tak mi się wydaje że chodzi o tą listwę na samym dole klapy

ja tez tak wlaśnie podejrzewam - waży ona 1,8 kg czyżby az taką róznicę robila??

Najgorsze, jest to że na siłownikach nie jest napisana, przynajmniej nie wprost, siła siłownika.

Teraz już wiem jakich wartości szukać - może znajdę.

Napisano

> Najgorsze, jest to że na siłownikach nie jest napisana, przynajmniej nie wprost, siła siłownika.

> Teraz już wiem jakich wartości szukać - może znajdę.

Cześć wszystkie siłowniki mają opis ze wskazaniem ich siły w niutonach, przyjrzyj się dokładnie a napewno znajdziesz.

Ja mam listwa + szyba. CZyli 850 N których nie można nigdzie kupić, a jednak:).

Kupiłem je tutaj http://www.fakrosno.pl/PL//index.html model 23930. kontaktuje się z Piotrem Ginalskim z Krosna.

Pozdrawiam

Napisano

patrzyłem dzisiaj i znalazłem, bo wiedziałem czego szukać - 810N mam.

Znalazłem takie, jutro będę dzwonić czy one sa nowe zadzwonię też do Krosna, dzięki za namiar. 20.GIF

Napisano
Dla informacji - zamówiłem w krośnie w poniedziałek - 55 zł/szt + 18 zł przesyłka. Dzisiaj przyszły, montaż obu zajął 5 min z pomocą trzymacza klapy w osobie teścia, pasują idealnie, klapa śmiga do góry jak nowa. Dzięki za namiar 20.GIF
Napisano

Cieszę, się że mogłem pomóc.

Pozdrawiam Przemo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.