Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zgubiłem tablice

Featured Replies

Napisano

Witam, zgubiłem wczoraj jedną tablicę. Należy to zgłaszać na policje, bo słyszalem ze to strata czasu i czy nie lepiej jechac od razu do Wydziału Komunikacji?

Da się wyrobić wtórnik i czy dostaje się jakiś dokument że można na czas wyrobienia tablicy jezdzić "legalnie"?

Napisano

> Witam, zgubiłem wczoraj jedną tablicę. Należy to zgłaszać na policje,

> bo słyszalem ze to strata czasu i czy nie lepiej jechac od razu

> do Wydziału Komunikacji?

> Da się wyrobić wtórnik i czy dostaje się jakiś dokument że można na

> czas wyrobienia tablicy jezdzić "legalnie"?

dla swietego spokoju zgłosił bym to na policje. po pracy na stacji benzynowej przekonałem się ze i z jedna tablica mozna komus narobic syfu wieć ja bym zgłosił fakt utraty tablicy

Napisano

A wiesz, że podobno tablica trafia do rejestru tablic zaginionych i jak wyrobisz sobie wtórnik, pojedziesz na ten przykład do Niemiec czy innego kraju UE to zostaniesz zatrzymany ? IMO zgłoszenie na Policję to początek a czy zmienisz tablice na nowe to już sam musisz zadecydować

Napisano

Dla spokoju ducha zmieniłem tablice na inne. Zgłoś że zgubiłeś w wydziale komunikacji i dostaniesz nowe tablice z nowym dowodem rejestracyjnym. Koszt troszkę większy ale w życiu jest najważniejszy spokojny sen zlosnik.gif

Napisano

Mi kiedys mila pani w WK powiedziala, ze na czas wyrabiania wtornika druga tablica powinna zostac u nich w wydziale, wiec "legalnie" nie masz zadnej tablicy wtedy.

Napisano

Mnie udało się kiedyś zgłosić na Policję bez wizyty na komendzie. Tyle, że miałem pewność iż to była kradzież i istniało ryzyko użycia tej tablicy w niecnych celach. zlosnik.gif

W zasadzie nie chodzi o złożenie zawiadomienia w celu podjęcia przez Policję czynności a o poinformowanie ich o samym fakcie zgubienia tablicy. W razie czego będziesz miał podkładkę, że to nie Ty ukradłeś paliwo. wink.gif

Inna sprawa, że jeśli ktoś tablicę znajdzie to może Policja mając zgłoszenie o zagubieniu chętniej Ci ją odda.

Napisano

zglos. Mnie kiedys zawineli tablice, pojechali na stację zatankować....a ja mialem cieplo. Bardzo cieplo jak ci o 6 rano walą w drzwi panowie smutni zlosnik.gif Moje szczescie ze tablice zalozyli na auto innej marki no i po analizie zapisow z monitoringu wyszlo ze facet byl zdziebko nizszy ode mnie grinser006.gif

Napisano

Jeśli tablica była z flagą, a nie z eurobandem, lepiej chyba od razu zmienić numer. Troszkę dołożysz, ale załatwisz od razu wszystko.

Napisano

to zgubiłeś, czy Ci skradziono?

możesz wyrobić sobie w urzędzie tablice o takim samym numerze tylko przypilnuj, żeby pani w Wydz. Komunikacji wbiła Ci do dowodu rejestracyjenego, że wydano wtórnik tablicy rejestracyjnej ok.gif

Napisano

> to zgubiłeś, czy Ci skradziono?

> możesz wyrobić sobie w urzędzie tablice o takim samym numerze tylko

> przypilnuj, żeby pani w Wydz. Komunikacji wbiła Ci do dowodu

> rejestracyjenego, że wydano wtórnik tablicy rejestracyjnej

teraz się robi wpis i wkleja się hologram w dowód (z numerem takim jak ma blachach). W naszym przypadku (auto w leasingu) musieliśmy odesłać drugą blachę _ dowód rejestracyjny + kopię polisy do firmy leasingowej. Powiedzieli, że na policję zgłaszać nie trzeba. Po około tygodniu dostaliśmy spowrotem dwie blachy (numery bez zmian), dowód z wpisem, że wydano wtórnik i naklejką oraz kopię polisy na której zmian nie zauważyłem smile.gif

Kontaktu z policją brak.

Napisano

Koledzy już chyba wszystko powiedzieli.

A na przyszłość: W każdą tablicę dwa blachowkręty i ani zgubienie ani złodziej nie straszny.

Bo te plastikowe ramki to tak badziewne mocowanie, że 1 dzień bym się bał bez dodatkowego zabezpieczenia jeździc sick.gif

Napisano

> Koledzy już chyba wszystko powiedzieli.

> A na przyszłość: W każdą tablicę dwa blachowkręty i ani zgubienie

> ani złodziej nie straszny.

Tak mi własnie poradził pan policial.gif gdy zgłaszałem kradzież tablicy. Niby nie powinno się bo to niszczenie dokumentu, ale to najlepsze zabezpieczenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.