Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

immo a dorabianie kluczyka

Featured Replies

Napisano

jak sie ma z tym sprawa? mam ściagniete immo z kompa i czy jak dorobie sobie kluczyk musze go programowac, bedzie działal? czy po prostu isc do punktu gdzie dorabiaja klucze dorobic i ma działac bez żadnego programowania?

Napisano

jeśli nie masz immo to tylko dorabiasz kluczyk i po sprawie

Napisano

podłączenie się pod temat IMMO - jaki jest objaw blokady przy przeswapowanych silnikach?

może powodować gaśnięcie silnika po 10 sekundach?

Napisano

Generalnie moim zdaniem nie powinien nawet odpalic. Jak jest immo to pompa nie pracuje= nie podaje paliwa=silnik nie zapala.

Napisano

> podłączenie się pod temat IMMO - jaki jest objaw blokady przy

> przeswapowanych silnikach?

> może powodować gaśnięcie silnika po 10 sekundach?

Wygląda to tak że dopóki nie puścisz kluczyka z rozruchu to działa zeby.GIF i dosłownie sekundkę po puszczeniu... 10 s to szukał bym gdzie indziej przczyny... to nie wina immo

Napisano

wedle wiki:

Immobiliser (ang.) lub Immobilizer (ameryk.) - wym. imobilajzer - stosowane m.in. w samochodach, elektroniczne zabezpieczenie przed niepowołanym uruchomieniem pojazdu. Z technicznego punktu widzenia jest to elektroniczny kod zapisany na płytce elektronicznej (najczęściej urządzenie to jest wbudowane w kluczyku lub jest to dodatkowa "pestka", którą przykłada się do zamontowanego czytnika). Występują również rodzaje immobilisera, gdzie nie potrzeba fizycznego kontaktu transpondera z układem elektronicznym — są to immobilisery zbliżeniowe.

Układ z pilota porozumiewa się z resztą urządzenia za pomocą pętli indukcyjnej. Wystarczy, aby pilot był przy kluczyku w czasie przekręcania go w stacyjce. Kod ten jest porównywany z kodem zapisanym w czytniku (stacyjka lub odrębny element). Jeżeli kody się zgadzają, zostaje zwolniona blokada. Blokady mogą być różne. Najczęściej występuje odcięcie zasilania pompy paliwowej, przez co paliwo nie płynie do silnika lub odcięcie zapłonu, ewentualnie (bardzo rzadko) odcięcie całej elektroniki. Immobiliser także często odcina akumulator.

więc tak na prawdę to trzeba było by się dowiedzieć co jest zaprogramowane w immo tzn. co ma blokować.

Napisano
  • Autor

> jeśli nie masz immo to tylko dorabiasz kluczyk i po sprawie

nie mam immo dorobiłem normalnie kluczyk pompa podaje paliwo ale auto nie odpala, nie gasnie kontrolka code oslabiony.gif

Napisano

> nie mam immo dorobiłem normalnie kluczyk pompa podaje paliwo ale auto

> nie odpala, nie gasnie kontrolka code

bo masz immo, normalne zachowanie

Napisano
  • Autor

> bo masz immo, normalne zachowanie

Ale immo miałem ściagane wiec jak to mozliwe?

Napisano

> Ale immo miałem ściagane wiec jak to mozliwe?

normalnie, sciagniete immo, nie odlaczony modul i koputer ponownie sie zaprogramowal pod immo

Napisano
  • Autor

> normalnie, sciagniete immo, nie odlaczony modul i koputer ponownie

> sie zaprogramowal pod immo

A czy da sie jakos zrobic tak żeby taki zwykły kluczyk zadziałał?

Napisano

> A czy da sie jakos zrobic tak żeby taki zwykły kluczyk zadziałał?

wiem, ze dawali takie karty kodowe i dzieki jakiejs tam specjalnej procedurze mozna bylo odpalic auto za pomoca kodu

Napisano

> wiem, ze dawali takie karty kodowe i dzieki jakiejs tam specjalnej

> procedurze mozna bylo odpalic auto za pomoca kodu

niech zrobi taki patent jak u mnie hehe.gif, ten co pod deska znalazłem

Napisano

> Ale immo miałem ściagane wiec jak to mozliwe?

Zakodowalo sie. Pytalem sie ciebie jak przekladalismy silnik czy odlaczyc ci immo wiec powinienes pamietac ze zostalo tongue.gif

Napisano

> niech zrobi taki patent jak u mnie , ten co pod deska znalazłem

sie nie smiej, ja u siebie w sc bede musial zrobic dokladnie to samo hehe.gif

Napisano

> nie mam immo dorobiłem normalnie kluczyk pompa podaje paliwo ale auto

> nie odpala, nie gasnie kontrolka code

no to jednak masz immo

Napisano

> sie nie smiej, ja u siebie w sc bede musial zrobic dokladnie to samo

czemu? hmm.gif

Napisano

> czemu?

bo mam tylko jeden kluczyc, chce kozystac ze scyzoryka, nikt nie sciaga immo z malego zelowego kompa biglaugh.gif

Napisano

> bo mam tylko jeden kluczyc, chce kozystac ze scyzoryka, nikt nie

> sciaga immo z malego zelowego kompa

tyś mi teraz pomysł podsunał zeby.GIFgrinser006.gif

Napisano

> tyś mi teraz pomysł podsunał

tzn zlosnik.gif

Napisano

> bo mam tylko jeden kluczyc, chce kozystac ze scyzoryka, nikt nie

> sciaga immo z malego zelowego kompa

Jak nie jak tak , pytanie tylko za ile...

Napisano

> Jak nie jak tak , pytanie tylko za ile...

prawdę mówisz, wszystko się da trochę drastycznie ale się da smile.gif

Napisano

> Jak nie jak tak , pytanie tylko za ile...

dlatego o wiele szybciej jest zrobic ten myk z kluczykiem

Napisano

> dlatego o wiele szybciej jest zrobic ten myk z kluczykiem

W sumie to na jedno wyjdzie. smile.gif

Albo sobie wydłub kostke i wklej do scyzoryka zeby.GIF

Napisano

> W sumie to na jedno wyjdzie.

a pare zlotych w kieszeni zostanie smile.gif

Kluczyk potrzebuje do AC oryginalny

Napisano
  • Autor

> Zakodowalo sie. Pytalem sie ciebie jak przekladalismy silnik czy

> odlaczyc ci immo wiec powinienes pamietac ze zostalo

Po co pytałeś trzeba było odłączyć to nie hamulce hehe.gif

Napisano

Podłącze się pod temat. Musze zmienić zamki bo: w drzwiach od kierowcy jest dość zniszczony (chyba się ktoś dobierał), na klapie nie gada w ogóle, a najważniejsze jest to że mam tylko jeden i brak karty kodowej itp. Oglądałem w sklepiku to komplet zamków kosztuje ok 70zł (stacyjka, drzwi, klapa i paliwo) ale... jest bez immo a ja immo mam i do tego działa bo jak dziś wypiąłem pastylkę z kluczyka to nie gada. A teraz pytanie:

da się dorobić samą pastylkę jakoś?? Lub czy gdybym samą pastylkę zamontował na stałe pod obudową kolumny niedaleko stacyjki to czy cały system nie zwariuje po jakimś czasie skoro pastylka będzie na stałe??

Napisano

koledzy, mam taki przycisk który muszę wcisnąć przy każdej próbie uruchomienia silnika w SCS. Przycisk wciskasz i wraca do poprzedniego położenia. Czy można to jakoś wydłubać ?

Napisano

> koledzy, mam taki przycisk który muszę wcisnąć przy każdej próbie

> uruchomienia silnika w SCS. Przycisk wciskasz i wraca do

> poprzedniego położenia. Czy można to jakoś wydłubać ?

niczego takiego nie ma w seryjnym wyposazeniu samochodu, a skoro masz jakies udziwnienie, to skad mamy wiedziec gdzie i jak to jest podlaczone? wyglada na jakis immobilizer, ale Twoje pytanie "czy mozna to jakos wydlubac" to juz szczyt szczytow...

zastanow sie o co chcesz zapytac i zadaj pytanie w sposob jasny. hehe.gif

Napisano

ok poprawiam się. to "coś" nie wiem czy było montowane seryjnie czy nie. skąś tam idzie sobie przewód i na jego końcu jest wyłącznik zamontowany a właściwie ukryty pod półką na radio od strony kierowcy. Czy spotkaliście się z czymś takim? Jak możecie to nazwać ? Czy ktoś wie jak to usunąć ?

Napisano

jesli do przycisku idzie jeden "przewod", ale z dwoma żyłami w srodku, to wystarczy, ze zewrzesz te dwie zyly ze soba razem i mozesz usunac przycisk/przelacznik.

jesli dochodzi tylko jedna zyla, to pewnie zwiera do masy i wtedy musisz przewod podlaczyc rozniez na stale co masy.

Napisano

Ok, spróbuje się temu przyjrzeć bliżej i coś z tym zrobić. W sumie mi to nie przeszkadza lecz już w każdym aucie szukam tego przycisku z przyzwyczajenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.