Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Shadow 750 Black Spirit, Intruder C800, a może coś innego?

Featured Replies

Napisano

> Nie bardzo rozumiem co porównac mam niby ?

> Leff napisal ze Warrior nie skreca a to oczywista nieprawda.

No proszę Cię, oczywistym jest, że to oczywista nieprawda, bo nawet skład kolejowy skręca, tylko kwestia co dla kogo znaczy skręcać.

> Czy ja napisalem ze Warrior jest w winklach lepszy niz niejeden

> scig???

Napisano

> No proszę Cię, oczywistym jest, że to oczywista nieprawda, bo nawet

> skład kolejowy skręca, tylko kwestia co dla kogo znaczy skręcać.

Niestety ale nie macie obaj racji.

Kolega Someone zapytuje w tymze watku o pomoc w zakupie motocykla z rodzaju Cruiser/Powercruiser. Na tak postawione pytanie staram sie udzielic odpowiedzi na miare swojej wiedzy i doswiadczenia.

Poruszajac sie w zakresie rzeczonych Cruiserow nadmieniam ze Warrior czy Intruder M109 to motocykle dynamiczne z dobrymi osiagami i dobrze sie prowadzace. Na co kolega Leff pisze ze osiagow nie maja i nie skrecaja .

Zastanowcie sie jeszcze raz prosze nad swoimi uwagami w sensie ich trafnosci wzgledem watku i moich uwag i opinii.

Napisano

> Niestety ale nie macie obaj racji.

> Kolega Someone zapytuje w tymze watku o pomoc w zakupie motocykla z

> rodzaju Cruiser/Powercruiser. Na tak postawione pytanie staram

> sie udzielic odpowiedzi na miare swojej wiedzy i doswiadczenia.

> Poruszajac sie w zakresie rzeczonych Cruiserow nadmieniam ze Warrior

> czy Intruder M109 to motocykle dynamiczne z dobrymi osiagami i

> dobrze sie prowadzace. Na co kolega Leff pisze ze osiagow nie

> maja i nie skrecaja .

> Zastanowcie sie jeszcze raz prosze nad swoimi uwagami w sensie ich

> trafnosci wzgledem watku i moich uwag i opinii.

Ok, przyznaję Ci rację 20.GIF

Napisano

> Ok, przyznaję Ci rację

busted.gif

Byle do wiosny kochani byle do wiosny smile.gif

drive.gif

Napisano

> A w jakim celu? Porownywac sie na winklach?

zeby sprawdzic czy jedzie. Widzisz co z tego, ze ma wypierd na prostej skoro przed kazdym zakretem musi zwalniac bo przy takiej kontrukcji zwyczajnie nie jest w stanie polozyc sie w zakret. Jesli taki sprzet jest przeznaczony do toczenia to nic mu nie pomoze .....

Napisano

> Byle do wiosny kochani byle do wiosny

popatrza na prognoze dlugoterminowa ... a potem sie upij ze szczescia ....... bleeeeeee

Napisano

> zeby sprawdzic czy jedzie. Widzisz co z tego, ze ma wypierd na

> prostej skoro przed kazdym zakretem musi zwalniac bo przy takiej

> kontrukcji zwyczajnie nie jest w stanie polozyc sie w zakret.

jezeli chodzi o wieksze cruisery, to jezdzilem tylko M1800 suzuki

w trasie (po torze nie jezdzilem), mozna tym skrecac calkiem, calkiem sprawnie.

oczywiscie, ze nie jest to gsxr (swoja droga, dluzsza trase po polsce bardziej wolalbym robic na M1800 niz na gsxr)

z drugiej strony, taki motocykl srednio nadaje sie na miasto (manewrowanie na malych predkoscaich), ale w trasie spokojnie jedzie rowno z typowymi turystykami i motocyklami drogowymi.

Napisano

> jezeli chodzi o wieksze cruisery, to jezdzilem tylko M1800 suzuki

> w trasie (po torze nie jezdzilem), mozna tym skrecac calkiem, calkiem

> sprawnie.

> oczywiscie, ze nie jest to gsxr (swoja droga, dluzsza trase po polsce

> bardziej wolalbym robic na M1800 niz na gsxr)

> z drugiej strony, taki motocykl srednio nadaje sie na miasto

> (manewrowanie na malych predkoscaich), ale w trasie spokojnie

> jedzie rowno z typowymi turystykami i motocyklami drogowymi.

bo gixer jest cholernie niewygodny

Napisano

> bo gixer jest cholernie niewygodny

zaryzykuje stwierdzenia, ze kazdy scigacz w dluzszej trasie (a juz tym bardziej po polskich drogach) bedzie niewygodny wink.gif

Napisano

> zaryzykuje stwierdzenia, ze kazdy scigacz w dluzszej trasie (a juz

> tym bardziej po polskich drogach) bedzie niewygodny

true

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Doszedł kolejny konkurent... Yamaha XVS950A Midnight Star

Odświeżę trochę temat.

Przysiadłem się w salonie do tej Yamahy i... rozmiar "w sam raz". zeby.GIF

Zacząłem uważać, że jednak ta Honda trochę za mała dla mnie.

A... Jeszcze jedno.

Obok stała XVS1300A oraz XV1900A. Te już stanowczo dla mnie za duże.

Innymi słowy... Yamaha na prowadzeniu! smile.gif

Teraz jeszcze wycieczka do salonu Suzuki...

Napisano

> true

Przeczytałem wypowiedź kolegi leff ze armatura nie skręca - jak juz ktoś zauważył nawet skład kolejowy skręca, ja jednakzę chciałem przytoczyć moim zdaniem ważniejszą kwestie dla początkującego - hamulce

Takim moto ciężko się hamuje grinser006.gif i skręca grinser006.gif

Reasumując: nie hamuje, nie przyśpiesza i nie skręca grinser006.gif

Ale za to, ładnie wygląda (dla 40 latków z brzuszkiem piwnym, lub posiadaczy kitki na głowie)

Praktycznie nadaje sie tylko do szpanowania chromem i powolnego toczenia poza miastem - i tak się je też projektuje.

A wersje bez chromu (mam na mysli mat), są niby dla jeźdzców piekieł całych w czerni grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif strach sie bać

Napisano

> Przeczytałem wypowiedź kolegi leff ze armatura nie skręca - jak juz ktoś zauważył nawet skład

> kolejowy skręca, ja jednakzę chciałem przytoczyć moim zdaniem ważniejszą kwestie dla

> początkującego - hamulce

> Takim moto ciężko się hamuje i skręca

> Reasumując: nie hamuje, nie przyśpiesza i nie skręca

> Ale za to, ładnie wygląda (dla 40 latków z brzuszkiem piwnym, lub posiadaczy kitki na głowie)

> Praktycznie nadaje sie tylko do szpanowania chromem i powolnego toczenia poza miastem - i tak się

> je też projektuje.

> A wersje bez chromu (mam na mysli mat), są niby dla jeźdzców piekieł całych w czerni strach

> sie bać

Moj Boze nastepny ortodox szlifierkowy

"Yamaha Warrior to power cruiser ze szczególnym naciskiem na power. Lekkim przekręceniem manetki gazu można uwolnić pokłady momentu obrotowego i efektownie zmienić krajobraz. Znawcy tematu wiedzą, co potrafi to 300 kilogramowe monstrum. Sprzęt ten daje nie tylko możliwość poruszania się w krążowniczym stylu. To uliczny morderca plastików i rakieta do wyścigów na ¼ mili."

I dalej

"Wspomniana wcześniej przewaga nad ścigaczami trwa niestety tylko do pierwszego zakrętu. Wtedy to daje o sobie znać masa dwukrotnie wyższa, niż u rywala. Mogłoby się wydawać, że sytuacja jest krótko mówiąc, do bani. Na szczęście nie do końca. Warrior został wyposażony w zawieszenie upside down z Yamahy R1 i hamulce z tegoż właśnie motocykla. Skuteczność tych podzespołów jest powszechnie znana, więc nie ma tragedii, jeżeli chodzi o prowadzenie potężnego draga. W skrajnych przypadkach, czyli w momencie, kiedy kierowca nie wie, co to strach i śmierć, da się Warriorem głęboko składać w zakręty. Wszystko oczywiście ma swoje granice. Kiedy biker zbytnio przesadzi, motocykl ostrzegawczo zaiskrzy podnóżkiem. Będzie to pierwsze przypomnienie o wielkości, masie i przeznaczeniu motocykla. Mimo to, możliwości pokonywania zakrętów są dość spore jak na sprzęt tej klasy, co dziwić nie powinno, jeżeli zastosowano sporo komponentów z Yamahy R1"

Temat postu dotyczy klasy motocykli chopper/cruiser a wypowiadaczy sie na temat wyzszosci szlifierek jak zwykle bez liku.

Napisano
  • Autor

> Temat postu dotyczy klasy motocykli chopper/cruiser

Ciesze się, że ktoś jeszcze o tym pamięta. ok.gif

Napisano

> Obok stała XVS1300A oraz XV1900A.

> Te już stanowczo dla mnie za duże.

Jakbyś jednak po dalszym namyśle doszedł do wniosku , że nie są wcale takie duże to znajomy ma do sprzedania XV 1900 CHROME z 2006 grinser006.gif

Napisano

> Odświeżę trochę temat.

> Przysiadłem się w salonie do tej Yamahy i... rozmiar "w sam raz".

> Zacząłem uważać, że jednak ta Honda trochę za mała dla mnie.

> A... Jeszcze jedno.

> Obok stała XVS1300A oraz XV1900A. Te już stanowczo dla mnie za duże.

> Innymi słowy... Yamaha na prowadzeniu!

> Teraz jeszcze wycieczka do salonu Suzuki...

A w zyciu 1300 nie za duza. NAPRAWDE 270751858-jezyk.gif

Wspomnisz moje slowa za rok jak bedziesz sie rozgladal za kupcem na 950 i stracisz 10 tysiow od reki przy sprzedazy.

1300 to praktycznie motocykl na cale zycie a 950 to taka przejsciowka na rok gora 2.

Napisano

jasne... kup od razu vlr1800 albo vzr1800... mocy wystarczy ci na kilka nastepnych lat... warto zrobic zapas już dzis bo pozniej moze jej braknąć...

człowiek chce zacząc od czegoś mniejszego to polecacie mu znacznie wieksze potwory... po co? bop znajomy przypadkiem ma do sprzedania? bo w Polsce nie jeździ sie niczym małym bo wstyd??

pozdrawiam

i kup cos co ci sie podoba a nie to co inni radzą. miej swój rozum i swoj gust.

Napisano

ja bym proponował dziabnąć używkę, pojeździć rok i wtedy już będziesz wiedział co chcesz kupić

Napisano
  • Autor

> i kup cos co ci sie podoba a nie to co inni radzą. miej swój rozum i swoj gust.

Tak przecież zrobię.

W tym temacie chodzi o to, by zaproponować mi może jakieś inne modele, których jeszcze nie widziałem. wink.gif

Napisano

> jasne... kup od razu vlr1800 albo vzr1800... mocy wystarczy ci na kilka nastepnych lat... warto

> zrobic zapas już dzis bo pozniej moze jej braknąć...

> człowiek chce zacząc od czegoś mniejszego to polecacie mu znacznie wieksze potwory... po co? bop

> znajomy przypadkiem ma do sprzedania? bo w Polsce nie jeździ sie niczym małym bo wstyd??

> pozdrawiam

> i kup cos co ci sie podoba a nie to co inni radzą. miej swój rozum i swoj gust.

Nie rozumiem o co Ci chodzi.

Jezdziles motocyklami opisanymi powyzej ?

Jesli tak to Twoje uwagi beda cenne jesli nie to daruj sobie bo o teorii mozna poczytac w gazetach.

Roznicy w prowadzeniu pomiedzy Yamaha 950 a 1300 nie ma zadnej. A nadmiar mocy nie sluzy oszolomstwu tylko bezpieczenstwu na drodze.

Napisano

> A nadmiar mocy nie sluzy

> oszolomstwu tylko bezpieczenstwu na drodze.

hehe.gif zawsze rozwalał mnie ten tekst

Napisano

> Nie rozumiem o co Ci chodzi.

chodzi mi o to ze skoro człowiek chce zaczac od mniejszego motocykla to po co mu na siłe wciskać cos duzego...

> Jezdziles motocyklami opisanymi powyzej ?

nie mam do czynienia z yamahą ale mam do czynienia z suzuki na codzień z racji wykonywanego zawodu...

> Jesli tak to Twoje uwagi beda cenne jesli nie to daruj sobie bo o teorii mozna poczytac w gazetach.

cóż... nie kazdy moze moze spobie pozwolic na luksus jeżdzenia akurat yamahą...

> Roznicy w prowadzeniu pomiedzy Yamaha 950 a 1300 nie ma zadnej.

ciekawa teoria... rozumiem ze poparta wiecej niz jedną jazdą obydwoma motocykami...

A nadmiar mocy nie sluzy

> oszolomstwu tylko bezpieczenstwu na drodze.

typowa polska mentalność... wszystko co ma poniżej litra pojemności to syf i jeżdzą tym nieudacznicy...

w takim razie komu swiatowe koncerny produkują tego typu motocykle o pojemności w tym przypadku 750-800ccm?

nie napinaj sie koleżko bo to nikomu na zdrowie nie wyjdzie ... a na pewno nie założycielowi tego tematu.

pozdrawiam wszystkich nie sinych od pisania

Napisano

> zawsze rozwalał mnie ten tekst

No popatrz i co juz sie poskladales do kupy ?

Napisano

> chodzi mi o to ze skoro człowiek chce zaczac od mniejszego motocykla to po co mu na siłe wciskać

> cos duzego...

> nie mam do czynienia z yamahą ale mam do czynienia z suzuki na codzień z racji wykonywanego

> zawodu...

> cóż... nie kazdy moze moze spobie pozwolic na luksus jeżdzenia akurat yamahą...

> ciekawa teoria... rozumiem ze poparta wiecej niz jedną jazdą obydwoma motocykami...

> A nadmiar mocy nie sluzy

> typowa polska mentalność... wszystko co ma poniżej litra pojemności to syf i jeżdzą tym

> nieudacznicy...

> w takim razie komu swiatowe koncerny produkują tego typu motocykle o pojemności w tym przypadku

> 750-800ccm?

> nie napinaj sie koleżko bo to nikomu na zdrowie nie wyjdzie ... a na pewno nie założycielowi tego

> tematu.

> pozdrawiam wszystkich nie sinych od pisania

Teksty o kolezce i napinaniu sobie uprzejmie prosze daruj.

Kiedy powiedzialem ze ponizej litra to syf ? Sam zaczynalem od malych motocykli bo na inne nie bylo mnie stac.

Kilkuletnie doswiadczenie pozwala mi wlasnie stwierdzic ze jesli masz mozliwosci to postaw na cos o pojemnosci ok 1300. Nie dla szpanu ale dla swobodnej jazdy w 2 osoby z bagazami na 2 tygodniowy wyjazd.

Ja nie wiem ze taka jakas agresja u was wszystkich. Swieta ida ochlonijscie wiec moze troche a nie atakujecie wszystkich majacych odmienne od waszego zdanie.

Napisano

Ja tam mam 999ccm i uważam, że to za mało...

....tyle tylko, że ten silnik zamontowany jest w samochodzie spineyes.gif

W motocyklu jest 599ccm i moim zdaniem daje radę.

Napisano

> Ja tam mam 999ccm i uważam, że to za mało...

> ....tyle tylko, że ten silnik zamontowany jest w samochodzie

> W motocyklu jest 599ccm i moim zdaniem daje radę.

Pewnie ze daje rade ale cruisery to inne masy, inne pozycje na moto, inne konstrukcje motocykla i inne jego zastosowanie.

Pojemnosci od 1700 wzwyz to byc moze faktycznie przesada ale oburzanie sie na 1300 jest smieszne i pozbawione podstaw.

Napisano

> W cenie ok 30k masz 2 modele:

> America Speedmaster

Bllee nie V silnik wyglada normalnie brzydko.......

Napisano

> Odświeżę trochę temat.

> Przysiadłem się w salonie do tej Yamahy i... rozmiar "w sam raz".

> Zacząłem uważać, że jednak ta Honda trochę za mała dla mnie.

> A... Jeszcze jedno.

> Obok stała XVS1300A oraz XV1900A. Te już stanowczo dla mnie za duże.

> Innymi słowy... Yamaha na prowadzeniu!

> Teraz jeszcze wycieczka do salonu Suzuki...

Ty, ale teraz Yamahe i Suzi masz w jednym hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Tak dla porównania

po 10 zakretach mialbym pawia na jajkach....

dlatego chce podobnie jak zalozyciel watku Honda 750,ale kto wie,moze 1100 lub 1300

decyzji jeszcze brak.

Jednak ja uzywke 2-4 lata

Napisano
  • Autor

> Ty, ale teraz Yamahe i Suzi masz w jednym

Ale gdzie?

Ja byłem w salonie na Połczyńskiej. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.