Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lewa żarówka mijania

Featured Replies

Napisano

Witam

Właśnie Stilo powitało nowego właściciela przepaloną żarówką od strony akumulatora.

Sprawdziłem szukajke i zrób to sam. Wydaje sie właściwie dziecinnie łatwe po demontażu nadkola. Jest tylko jedno ale.

Mam JTD i za cholere nie wyjmę osłony lampy. W strone silnika nie wyjdzie, bo aku przeszkadza. W dół nie wyjdzie bo przeszkadza icek. W tył tez nie wyjdzie. Dla odmiany przeszkadza mocowanie błotnika sick.gif

Troche mnie zastanawia, jak niektórzy wymieniaja zarówke w 10 min. Tyle czasu to ja wyciągałem nadkole (ranty błotnika są ostre jak diabli= pierwsza krew biglaugh.gif)

Pytanie: mam ja połamać, targać na siłę czy odrazu brać się za wyciąganie aku i juz nigdy nie patrzyć do " zrób to sam"?

Napisano

przez zadne nadkole... poco sie uczyc takiego karkolomnego rozwiazania ? Wyobraz sobie ze jestes gdzies w trasie i jakas uprzejma "pała" nakazuje ci teraz tu wymienic zarowke bo jak nie to stowka .

Wyciagnij aku od gory , ten naroznik kosza ktory ci "przeszkadza" niektorzy rozcinaja tak zeby byl demontowalny. Uwaga na "dnie" na ząbki ktore sie wpina w podloge kosza aku. Jak zamierzasz rozciac to z glowa ze kazdy kawalek sie mial czego trzymac.

Ja nie rozcinalem wink.gif

Ba ! Nawet klapki nie wyciagam.. tyle co sie odchyli 3-5 cm... a potem to juz palce informatyka/ginekologa/pianisty robia swoje wink.gif

kliken

tu masz fotosy jak wyglada klapka i gdzie sie ja wtyka ok.gif z uwagi na to ze te "wąsy" nie sa rowne ja tej frani nie wyciagam bo kiedys spedzilem 3h na samym montazu klapki zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Wyciagnij aku od gory ,

Dzięki 20.GIF

Rozumiem że w Stilo mogę bezkarnie wyjąć aku ? hmm.gif

Pamiętam historyjkę kolegi, który w Viki odpiął aku. Skończył w serwisie niewiem.gif

Napisano

> Dzięki

> Rozumiem że w Stilo mogę bezkarnie wyjąć aku ?

> Pamiętam historyjkę kolegi, który w Viki odpiął aku. Skończył w

> serwisie

zgubisz fale w radiu , zegarek i takie tam duperele wink.gif Komp samochodu nie ucierpi

Napisano

> zgubisz fale w radiu , zegarek i takie tam duperele Komp

> samochodu nie ucierpi

Dokładnie. Ja tylko przy wymianie silniczka regulacji ściągałem nadkole.

Napisano

> Dokładnie. Ja tylko przy wymianie silniczka regulacji ściągałem

> nadkole.

do silniczkow to ja...klapke sciagalem hehe.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> Dokładnie. Ja tylko przy wymianie silniczka regulacji ściągałem

> nadkole.

Żarówa wymieniona biglaugh.gif

Nadkole to ja miałem już zdjęte, więc poszedłem jednak tą drogą. Cztery wkręty i samo wyłazi biglaugh.gif Miałem problem, bo przegapiłem jeden blush.gif

Jedyny problem to była ta klapka. Zdjąłem ten drut (spinkę) która trzyma klapke i wylazło bez problemu. Przed montażem spiłowałem tylko rant podstawki pod aku. Zawsze to pare milimetrów więcej przy następnej wymianie.

Przy okazji odkryłem wiszacą sobie wolno jakąś wtyczkę sześciopinową. Wszystkie piny w jednym rzędzie. Wtyczka czarna. Dookoła ma żółtą gumę. Ktoś wie co to może być ??? hmm.gif

Napisano

Wszystko działa? Silniczke regulacji świateł, wszystkie żarówki? To może masz instalacje pod xenony fabryczne?

Napisano

> Przy okazji odkryłem wiszacą sobie wolno jakąś wtyczkę sześciopinową.

> Wszystkie piny w jednym rzędzie. Wtyczka czarna. Dookoła ma

> żółtą gumę. Ktoś wie co to może być ???

Wyglada na instalacje pod xenona

Kliken do allegro jako zdjecia pogladowe wink.gif

Napisano
  • Autor

> Wyglada na instalacje pod xenona

boje_sie.gif czyli że co ?

Kupuje lampy ori pod ksenon, żarniki, zakładam i mam legalne ksenony ? boje_sie.gif

Napisano

> czyli że co ?

> Kupuje lampy ori pod ksenon, żarniki, zakładam i mam legalne ksenony

> ?

Lampa, samopoziomowanie. Ewentualnie spryskiwacze reflektora i inną pompkę do spryskiwacza. Ale spryskiwacze można olać. Zaletą Stilo z pierwszych roczników było to, że do nich nie dobrali się księgowi Fiata i większość rzeczy mają lub są przygotowane od strony instalacji, np. tempomat. Wystarczy manetka i masz tempomat.

Napisano

> zgubisz fale w radiu , zegarek i takie tam duperele Komp

> samochodu nie ucierpi

Fal radio mi nie gubi, gubi tylko ustawienia (auto on, głośność telefonu i takie tam)

Napisano

w ASO robia to w pare min, bo maja ponoć jakiś przyrząd do tego - jeszcze nie widziałem, ale kiedys może mi się uda zlosnik.gif

Koszt 20 - 30 zł chyba.

Napisano

> w ASO robia to w pare min, bo maja ponoć jakiś przyrząd do tego -

> jeszcze nie widziałem, ale kiedys może mi się uda

> Koszt 20 - 30 zł chyba.

W ASO za wymianę żarówki 20-30zł, gdzie? Najtaniej jak udało mi się znaleźć to 70zł od strony akumulatora. Rekord to 120zł w ASO w Raciborzu. Oczywiście jest to koszt samej wymiany.

Napisano

> W ASO za wymianę żarówki 20-30zł, gdzie? Najtaniej jak udało mi się

> znaleźć to 70zł od strony akumulatora. Rekord to 120zł w ASO w

> Raciborzu. Oczywiście jest to koszt samej wymiany.

w BB w CS: 18 zł netto wymiana żarówki + 9 zł netto ustawienie świateł co daje 33 zl brutto. - ceny sprzed 1,5 m-ca.

Oczywiście mowa tylko o usłudze, żarówka 40 zł pad.gif

Napisano

Mi sie spaliłapostijówka i nie wiem jak sie za nia zabracx jak tam jest tak ciasno frown.gif:(

Napisano

> Mi sie spaliłapostijówka i nie wiem jak sie za nia zabracx jak tam

> jest tak ciasno frown.gif

Odłóż temat do czasu jak nie spali się inna żarówka. Z postojową jest taka zabawa, że tylko dla niej nie warto zabierać się za wymianę. Żarówka jest na takim motylku, który dodatkowo trzeba przekręcić przy wkładania, czy jakoś tak. W sumie, ciesz się, że są dwie żarówki postojowe i jedna Ci nadal świeci.

Napisano

Przerabiałem to. Jak padnie druga, będzie się komp darł. Sam nie wymieniałem, ale mechanikowi zajęło to jakieś 30 minut. 2xH7 i 4xW5W. Dostęp rzeczywiście cudowny bokser.gif

Napisano

Moje metody na wymiane.

prawa i odkęcam nakrętke (10ke) mocującą zbiornik spryskiwacza, otwieram metalomą klamre (wyciągam z góry tak aby wyszła z dokła - latwiej potem wsadzic pokrywe plastikową.

mam kupione 2a komlety wypychaczy na ryby i nimi sobie otwieram zaroweczke i wsadzam drugą. Cala operacja trwa 10 minut a potem zawsze nie umiem wsadzic pokrywy plastikowej i to kolejne 19-15 minut.

Prawa wyciągam akumulator luzuje strowniki i kosz co daje jakies 3-5 cm otwieram pokrywe i wywlam ją spodem auta (pod kola hhii) z pod akumulatora wyciągam taką plastikową podkladke z lekiem pod nią są dwie dziury co ulatwia wsadzenie ręki.

Wypychacze w ruch 10 minut i wymienione potem 20-30 wsadzam sku..... pokrywe ochronną ta sama metoda sciagania klamry ze nie tyko luzuje ale wyciągam górą z dziorki potem łatwiej manewrowac jest. Nie mniej nie wiem jaki t de... wymyslił takie zagmatwane dziadostwo.

Straty po wymianie pocięte łapy i musze isc do spowiedzi bo sie tyle naklne ze uuuuuuuuuuuuuuu.

Właśnie dziś sobie wymieniłem obie, czas 1,5 godziny wieczorem ide do spowiedzi 893goodvibes.gifklnie.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.