Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moje cacko. Jak się wam podoba?

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Miałem takie w swoim Malcu i nie było żadnych problemów

> PS: komplet na BlueVision

Ale miałeś alternator!! a ja mam prądnice.

Napisano

> Ale miałeś alternator!! a ja mam prądnice.

boje_sie.gif znikam do jamki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> znikam do jamki

Co się lękasz??

Napisano

> No nie mów że jeszcze masz osłonki na nie?? w sensie że pokrowce?

a mam takie plastikowe nakladki

284989495-3.JPG

> Będziesz je podpinać?

raczej tak...

> Wyglądać będą fajnie...to napewno

nie jestem pewien ...ale niedlugo sie okarze..

> A może jakiś punkt odniesienia dasz na fotce, albo powiedz chociaż jak długie są!!

na oko:

szerokosc taka sama jak reflektory

wysokosc rowna polowie szerokosci

post-64231-14352512757758_thumb.jpg

Napisano

> nie jestem pewien ...ale niedlugo sie okarze..

na dole, czy na górze? zlosnik.gif

Napisano

Fajny komarek - miałem takiego w identycznym kolorku w 1973 roku.....

Romecik tyż pikny smile.gif

Ja moim 50 T-1 się pochwalę po weekendzie - muszę kilka drobiazgów zakupić na Moto Weteran Bazar w sobotę - przede wszystkim dętkę bo z tyłu kapeć....

Napisano
  • Autor

> Fajny komarek - miałem takiego w identycznym kolorku w 1973 roku.....

> Romecik tyż pikny

> Ja moim 50 T-1 się pochwalę po weekendzie - muszę kilka drobiazgów zakupić na Moto Weteran Bazar w

> sobotę - przede wszystkim dętkę bo z tyłu kapeć....

a dziękuję dziękuje:)

no już doczekać się nie mogę aż go pokażesz.

Który rok 50 T1??

Napisano

> a dziękuję dziękuje:)

> no już doczekać się nie mogę aż go pokażesz.

> Który rok 50 T1??

1979

Napisano
  • Autor

> 1979

hehe nie zauważyłem w podpisie smile.gif

Napisano

> Ja moim 50 T-1 się pochwalę po weekendzie

Mnie takiego "Romka" niestety zaj... beksa.gif kilka lat temu. oslabiony.gif

Napisano

> znikam do jamki

Podobnie jak kolega, maiłem alternator i lampy h4 140/100 i halogeny były zbędne :D (żadne inne auto nie świeciło tak jak 126p na nowej lampie wesem :D)

Napisano

> mój garaż w pełnej okazałości...

To pierwsze koło po prawej to z Żaka czy Rysia?

W dzicięctwie śmigałem na Żaczku i wygląda mi to na niego, musiałby mieć chyba ze 40 lat...

Sorki, poczytałem (pooglądałem) dalej i już wiem, że to Komarek.

Napisano
  • Autor

> To pierwsze koło po prawej to z Żaka czy Rysia?

> W dzicięctwie śmigałem na Żaczku i wygląda mi to na niego, musiałby mieć chyba ze 40 lat...

> Sorki, poczytałem (pooglądałem) dalej i już wiem, że to Komarek.

Mam jeszcze osę m52 i simsona sr2...ale nie ma ich na zdjęciach ponieważ są to narazie puzzle...czekają aż będę mieć jakąś "lewą" gotówke smile.gif

Napisano

> Mam jeszcze osę m52 i simsona sr2...ale nie ma ich na zdjęciach ponieważ są to narazie

> puzzle...czekają aż będę mieć jakąś "lewą" gotówke

Ten Simson to taki właśnie 40-latek musi chyba być ok.gif

Powodzenia przy renowacji, piękny zbiór.

Napisano
  • Autor

> Ten Simson to taki właśnie 40-latek musi chyba być

> Powodzenia przy renowacji, piękny zbiór.

Simson jest z 1959r czyli ma w tej chwili 52lata

a osa jest z 1964 więc ma 47:) więc są trochę starsze:)

Komar jest z 1971 więc ma równe 40 smile.gif

dziękuję za miłe słowa. i cieszy mnie to że Ci się podoba

Napisano
  • Autor

a dziś zakupiłem nowe świece do moto guzzi

czekam jeszcze na filtr powietrza, i na przewody hamulcowe.

Mam nadzięję że do końca miesiąca pojawię nim się znowu na szlaku... smile.gif

7913b94392ac24a9med.jpg

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> a dziś zakupiłem nowe świece do moto guzzi

> czekam jeszcze na filtr powietrza, i na przewody hamulcowe.

> Mam nadzięję że do końca miesiąca pojawię nim się znowu na szlaku...

No i maszyneria działa...prawie w 100%.

Przewody hamulcowe w stalowym oplocie:D

nowe klocki

zestawy reparacyjne zacisków(wszystkie 3)

...wyregulowane gaźniki...maszyna chodzi jak tralalalala:D

Filtr powietrza przyszedł tak więc również już na swoim miejscu.

A dziś padł czujnik ciśnienia oleju KW500089 i kurka nigdzie w kraju go nie moge dopaść. sprawdziłem już wszędzie i nic. a jeśli jest jakaś nadzieja to za 2-3miesiace.

Ale ten czujnik nie przeszkodził aby na mojej twarzy zagościł smutek. I dziś nakręciłem już 200km, a jutro do miasta Królów się wybieram smile.gif

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

nadejszła wiekopomna chwiła...:)

mianowicie, mam w planie zabrać się za remont.

I na pierwszy ogień nie mogę się zdecydować co wziąć, czy Simsona SR2, czy może SHL M11.

Bo na OSE jeszcze nie mam funduszy.

najlepiej przerowadzić remont jednocześnie...ale brak funduszy. Starczy mi tylko na jeden.

Uważam, że nie ma sensu zakładać nowego tematu, a wszystkie niusy będę zamieszczał Tu.

Więc co dać na pierwszy ogień?? SHL, czy SR2?

Napisano

> nadejszła wiekopomna chwiła...:)

> mianowicie, mam w planie zabrać się za remont.

> I na pierwszy ogień nie mogę się zdecydować co wziąć, czy Simsona SR2, czy może SHL M11.

> Bo na OSE jeszcze nie mam funduszy.

> najlepiej przerowadzić remont jednocześnie...ale brak funduszy. Starczy mi tylko na jeden.

> Uważam, że nie ma sensu zakładać nowego tematu, a wszystkie niusy będę zamieszczał Tu.

> Więc co dać na pierwszy ogień?? SHL, czy SR2?

W sumie bez znaczenia - ale jedna uwaga - skup się na kompleksowym remoncie JEDNEJ sztuki jednocześnie. Łapanie kilku srok za ogon to nie jest dobry pomysł. Sam się zastanawiałem, czy razem z Wieśką nie wziąć się za komara sport, bo też czeka w kolejce. Razem oddać do piachu, razem lakierować. Ale wyleczyłem się - po pierwsze obawiam się, że nie ogarnął bym po jakimś czasie, gdzie co mam. Już teraz kilka razy szukałem jakiś detali - o kilku zapomniałem jak oddawałem do piaskowania. IMO jedna sztuka na raz,po kolei.

A tak po cichu dodam - wybierz Helenkę wink.gif

Napisano
  • Autor

> W sumie bez znaczenia - ale jedna uwaga - skup się na kompleksowym remoncie JEDNEJ sztuki

> jednocześnie.

Przeca wiem, na raz nie można, a poza tym nie starczy mi funduszy aby wyrobić się z dwoma do wiosny.

> A tak po cichu dodam - wybierz Helenkę

Tak właśnie myślałem żeby Helę pierw robić...

Napisano
  • Autor

I w dniu dzisiejszym odebrałem osłony boczne do SHL, są eleganckie, warte swej ceny. Nie są pordzewiałe, ani pogięte. Pod warstwą farby nie są ukryte straszne ogniska korozji. Wszędzie osłony są grube i sztywne!!Super! bardzo się z tego cieszę!!

5e6c270a7b4005b3med.jpg

3d7de01179c292bdmed.jpg

391e34e2d1464146med.jpg

75b708944f32ed0bmed.jpg

Napisano
  • Autor

a dziś, przyszedł kolejny zakup. Tym, razem do Simsona SR2. Silnik...kompletny z gaźnikiem 350zł. z przesyłką.

d0583d8fe8f7fc17med.jpg

1434ff5025b40bf3med.jpg

Napisano

> a dziś, przyszedł kolejny zakup. Tym, razem do Simsona SR2. Silnik...kompletny z gaźnikiem 350zł. z

> przesyłką.

czyli jak widzę, działasz dwutorowo - simson i Helka?

A co z oryginalnym silnikiem simsona? Nie było wcale?

Napisano

> czyli jak widzę, działasz dwutorowo - simson i Helka?

> A co z oryginalnym silnikiem simsona? Nie było wcale?

Nie wiem, jak Bahran, ale ja czasem łapię fazę kupowania gratów, które są o.k. w moich staruszkach. Tak na wszelki słuczaj... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> czyli jak widzę, działasz dwutorowo - simson i Helka?

> A co z oryginalnym silnikiem simsona? Nie było wcale?

tzn, był za dobre pieniądze, a w silniku oryginalnym mam zniszczone dekle i cylinder...jakoś nigdy nie mogłem zdobyć samych dekli. Jeśli się pojawiały to ceny zaporowe były...a tak doszedłem do wniosku że kupie cały kompletny silnik...hmmm podejrzewam że nie dawno jeszcze musiał jeździć...bo wszystko wygląda na ruszane, nie jest zastane. ehhh cudeńko, właśnie wróciłęm z garażu bo go troche rozebrałem i zacząłem myć.

dwutorowo?? nie nie, była okazja. A kasy starczy mi tylko na remont jednego. Potem zabieram się za sr2.

Owszem czasem zdarzy mi się kupić coś na zapas. Ale tak naprawdę okazuje się że jest to potem nie potrzebne i się tego człowiek tylko wyzbywa. Więc jak złożę jednego SR, to wtedy nadmiar części będę sukcesywnie wyprzedawał. W końcu inni też remonty przeprowadzają a blach już nie kupi. Więc po co mają leżeć u mnie. Lepiej niech jeżdzą smile.gif

I jeszcze jedno, odnośnie SHL.

ponieważ moja m11w ma silnik Wiatr, który działa. Ma kopa i wogóle, no ale jak już remont to remont. więc szlif, nowy tłok, łożyska korba, przeglądnie się skrzynie, sprzęgło...

no i mam możliwość zakupić zrobiony 3biegowy 175ccm, tylko do wymiany pewnie będą łożyska bo stoi tak już z 5lat.

hm...sam nie wiem co robić bo; wiatr jest oryginalny, było ich mniej. ale znowu słyszałem że to są słabe silniki (chodzi tu o wykonanie) a 3biegowy jest nie do zajechania. hm....?

Napisano

> tzn, był za dobre pieniądze, a w silniku oryginalnym mam zniszczone dekle i cylinder...jakoś nigdy

> nie mogłem zdobyć samych dekli. Jeśli się pojawiały to ceny zaporowe były...a tak doszedłem do

> wniosku że kupie cały kompletny silnik...hmmm podejrzewam że nie dawno jeszcze musiał

> jeździć...bo wszystko wygląda na ruszane, nie jest zastane. ehhh cudeńko, właśnie wróciłęm z

> garażu bo go troche rozebrałem i zacząłem myć.

> dwutorowo?? nie nie, była okazja. A kasy starczy mi tylko na remont jednego. Potem zabieram się za

> sr2.

> Owszem czasem zdarzy mi się kupić coś na zapas. Ale tak naprawdę okazuje się że jest to potem nie

> potrzebne i się tego człowiek tylko wyzbywa. Więc jak złożę jednego SR, to wtedy nadmiar

> części będę sukcesywnie wyprzedawał. W końcu inni też remonty przeprowadzają a blach już nie

> kupi. Więc po co mają leżeć u mnie. Lepiej niech jeżdzą

> I jeszcze jedno, odnośnie SHL.

> ponieważ moja m11w ma silnik Wiatr, który działa. Ma kopa i wogóle, no ale jak już remont to

> remont. więc szlif, nowy tłok, łożyska korba, przeglądnie się skrzynie, sprzęgło...

> no i mam możliwość zakupić zrobiony 3biegowy 175ccm, tylko do wymiany pewnie będą łożyska bo stoi

> tak już z 5lat.

> hm...sam nie wiem co robić bo; wiatr jest oryginalny, było ich mniej. ale znowu słyszałem że to są

> słabe silniki (chodzi tu o wykonanie) a 3biegowy jest nie do zajechania. hm....?

Ja bym robił Wiatra...w końcu chyba nie zamierzasz używać motocykla do codziennego jeżdżenia? Wiatr to już prawie kultowy silnik - popatrz na ceny na allegro zlosnik.gif. No i ja jakoś zawsze dążę do oryginału...

A swoją drogą, co to za silnik 175 i 3 biegi? W WSK 175 były skrzynie czworki... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ja bym robił Wiatra...w końcu chyba nie zamierzasz używać motocykla do codziennego jeżdżenia? Wiatr

> to już prawie kultowy silnik - popatrz na ceny na allegro . No i ja jakoś zawsze dążę do

> oryginału...

No właśnie ja też preferuję 100% oryginał

,aczkolwiek jajowaty ładniej wygląda.

> A swoją drogą, co to za silnik 175 i 3 biegi? W WSK 175 były skrzynie czworki...

Ale ten 3biegowy to jest jajo. A w WSK były kwiadratowy.

Napisano
  • Autor

kumpel mówi, że różniły się osłonami bocznymi, że inne były do wiatra a inne do 3biegowego. Prawda to??

Napisano

Zaawansowane

ANNA - hurtownia motoryzacyjna, części do motocykli i motorowerów

logo ANNA - hurtownia motoryzacyjna, części do motocykli i motorowerów

Rok założenia: 1992

Adres:

36-110 Majdan Królewski

ul. Sandomierska 5

woj. podkarpackie

Kontakt:

Telefon: (15) 847 11 27

Faks: (15) 847 11 27

E-mail: [email protected]

WWW: www.annamotory.pl

Profile działalności

Sprzedaż hurtowa i detaliczna części do motocykli i motorowerów

Osoby zarządzające firmą:

Anna Szwaja - Właścicielka

Osoby kontaktowe:

Anna Szwaja - Właścicielka

kiedyś z tą firmą współpracowałem w dziedzinie motocykli właśnie i polecam ok.gif mają ogromne ilości orginalnych części do moto z czasów PRLu ok.gif

Napisano

> mają ogromne ilości

> orginalnych części do moto z czasów PRLu

Stare zapasy, rzemieślnicze, czy "chińskie"? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

coś mi ta strona nie chce działać slinka.gif

Napisano

> Stare zapasy, rzemieślnicze, czy "chińskie"?

dużo org ok.gif miałem w ręku org kartery fabrycznie skręcone w 1984r z metkami stąd znam datę ok.gif mają i chińskie podróbki naszych części ale całkiem przyzwoite , części czeskiego PAL czy eNeRDowskiej IFY ...

jak przyjeżdżała ciężarówka to sporo skarbów mieli ok.gif

Napisano

najprościej zadzwonić ok.gif

---------------------------------------------------------

macie tu jeszcze Bydgoski almot też firma warta uwagi gdyż wiele rzeczy produkuja sami ok.gif

Napisano
  • Autor

no łikend był bardzo owocny, okazało się, że moja helka, to popularna 3biegówka, a ktoś jej wsadził wiatra w rame. I została podjęta męska decyzja "sprzedaż wiatra", wystawiłęm na allegro...i właśnie pojechał do Sanoka smile.gif Będzie upalany w jakimś crossie domowej roboty...trudno.

Helka właśnie stoi bez silnika, a jutro zabiore się za rozłupywanie reszty blach. Pewnie w okolicach środy zawiozę do malowania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.