Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Zapytanie o wymianę filtrów w Asi

Featured Replies

Napisano

Witam,

Ostatnio przeglądając alledrogo zauważyłem ciekawy link link

Zestaw filtrów do Opli w cenie 49zł/ komplet (f. paliwa, oleju, powietrza, kabinowy) który zamierzam kupić bo będę przejazdem w Jarosławiu, ale jak zawsze muszę to omówić na forum biglaugh.gif, dotychczas wymieniałem na Filtron ale z racji szukania oszczędności zamierzam zakupić takowy, wg mojego dostawcy za taki zestaw muszę zapłacić 78 zł (paliwa 25, oleju 10, kabinowy 24, powietrza 19). Olej zmieniam co 10 - 15 tyś km, czyli raz w roku (oczywiście GM 10W40) - suma w ciągu roku robi się dość spora jak na eksploatacje uzbroj_zlo.gif

Czy opłaca się zakupić taki zestaw? Przecież co roku i tak muszę wymienić (dla pewności nie sugeruję się książkową obsługą),

czy ktoś z forumowiczów zakupił taki zestaw?

Filtr oleju GM czyli tu mamy dobrą markę (to nawiązanie do ostatniego tematu o Filtronie OP570 i OP570/1, pozostałe to zapewne uznane "niemieckie" marki zeby.GIF

Na wszystkie sugestie, spostrzeżenia jestem otwarty.

Pozdrawiam

Napisano

Może to paranoja, ale ja bałbym się montować filtry oleju, powietrza i paliwa poniżej Filtrona....

Napisano

> Może to paranoja, ale ja bałbym się montować filtry oleju, powietrza i paliwa poniżej Filtrona....

noo, rzeczywiście oryginalny filtr oleju jest poniżej filtrona;p

Napisano

> noo, rzeczywiście oryginalny filtr oleju jest poniżej filtrona;p

zgadzam się, jednak trzeba mieć pewność że to faktycznie 100% GM wink.gif

Napisano
  • Autor

Hehe widzę, że głosy na ostre nie.

A co sądzicie o filtrach Mann?? Jakieś spostrzeżenia , uwagi?

Napisano

> Może to paranoja, ale ja bałbym się montować filtry oleju, powietrza i paliwa poniżej Filtrona....

Nie wiem czemu narzekasz na Filtrona, zawsze używam tą firmę i nic mi się nie dzieje, a w Punto już z 15 razy olej wymieniałem z filtrami i jest spoko, miałeś jakieś przygody z tą firmą?

Napisano

> A co sądzicie o filtrach Mann?? Jakieś spostrzeżenia , uwagi?

waytogo.gif

Ja używam Filtrona, Manna, czasami Knecht się trafi.

Napisano

> Hehe widzę, że głosy na ostre nie.

> A co sądzicie o filtrach Mann?? Jakieś spostrzeżenia , uwagi?

bdb dostawca pierwszomontażowy tak samo jak bosch i hengst oraz knecht

Napisano

> noo, rzeczywiście oryginalny filtr oleju jest poniżej filtrona;p

Poniżej w sensie renomy firmy, a nie ceny.

k.

Napisano

> Nie wiem czemu narzekasz na Filtrona, zawsze używam tą firmę i nic mi się nie dzieje, a w Punto już

> z 15 razy olej wymieniałem z filtrami i jest spoko, miałeś jakieś przygody z tą firmą?

Nie narzekam na Filtron - zdarza mi się używać (chociaż częściej Mann). Natomiast produkty firm o słabszej renomie niż F. już nie budzą mojego zaufania (były na tym forum kiedyś pokazywane wyjątki typu filtr kabinowy Hart lepszy niż Filtron, ale to tylko wyjątki).

Napisano

Filtron robił oryginalne filtry powietrza dla GM zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Filtron robił oryginalne filtry powietrza dla GM

Właśnie kiedyś widziałem foto oryginalnego GM i tam było napisane "Made In Poland" Pomyślałem że zapewne to Filtron 270635636-JUMP2.gif

decyzja zapadła nie kupie tego syfu z aukcji, tylko zainwestuje w polską jakość bow.gif

Napisano

> Właśnie kiedyś widziałem foto oryginalnego GM i tam było napisane "Made In Poland" Pomyślałem że

> zapewne to Filtron

Na moim filtrze który przyjechał z Holandii było napisane GM, Filtron i "Made in Poland".

Muszę sprawdzić filtr paliwa, może na nim napisane jest "PZL Świdnik"? grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.