Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ustawienie zaworów

Featured Replies

Napisano

Silnik 1,9 120 Km Multijet 8V , czy ktoś wie -jakie luzy , jak ustawić , czy są niespodzianki , w benzynie 8V ustawiałem i nie było problemów

Napisano

> W multi jetach nie trzeba - hydrauliczne

w Mj8v trzeba , bo to jest były 115CV + wtrysk multijet

Napisano

> w Mj8v trzeba , bo to jest były 115CV + wtrysk multijet

i zalecane sprawdzenie/regulacja co 60 tyś km

Napisano

Czyli tylko 16V? W instrukcji stilo stało że ustawianie luzów nie dotyczy multijetów - ale może mieli na myśli 16v 140KM i 150KM...

Napisano

> Czyli tylko 16V? W instrukcji stilo stało że ustawianie luzów nie dotyczy multijetów - ale może

> mieli na myśli 16v 140KM i 150KM...

nie pierwsza i nie ostatnia pomyłka , u mnie w instrukcji pomyłka była odnośnie ilości oleju do wymiany w silniku jtd16v

Napisano

> Czyli tylko 16V? W instrukcji stilo stało że ustawianie luzów nie dotyczy multijetów - ale może

> mieli na myśli 16v 140KM i 150KM...

Zdaje się że w Stilo nie było Multijeta 120KM hmm.gif

Napisano

> Zdaje się że w Stilo nie było Multijeta 120KM

Był od 2006

Napisano

Mialem regulacje zaworow przy 60kkm, ale nie wiem co zrobili, wiem tylko ze zaplacilem za to 190zl a silnik jak chodzil tak chodzi, ani cichszy, ani glosniejszy.

Napisano

same sprawdzenie nie jest drogie .... robota plus koszt uszczelki PKZ .... jak dochodza płytki to jest drożej .... w moim gnojku regulacja była z 6 razy a tylko raz było coś do poprawki ....przebieg 290 tys

• 2 tygodnie później...
Napisano

> nie pierwsza i nie ostatnia pomyłka , u mnie w instrukcji pomyłka była odnośnie ilości oleju do

> wymiany w silniku jtd16v

W instrukcji jest podana ilość płynu w układzie chłodzenia 7 litrów. Mnie wypłynęło z niego nieco ponad 5 litrów. Nie wiem gdzie dwa miały się podziać. To samo miałem w Grande Punto 1.3 90 KM Multijet - ponad 7 litrów fabrycznie, a wypłynęło niecałe 6 l.

Napisano

> W instrukcji jest podana ilość płynu w układzie chłodzenia 7 litrów. Mnie wypłynęło z niego nieco

> ponad 5 litrów. Nie wiem gdzie dwa miały się podziać. To samo miałem w Grande Punto 1.3 90 KM

> Multijet - ponad 7 litrów fabrycznie, a wypłynęło niecałe 6 l.

Najprawdopodobniej część pozostała w bloku silnika. Np w sienie 1.4 aby wymienić cały płyn nie wystarczy tylko ściągnąć dolnej rury chłodnicy ale także należy odkręcić śrubę w dolnej części bloku silnika. Inaczej miało się w obiegu około 20% starego płynu... Moim zdaniem poniżej poziomu termostatu nie da się spóścić płynu z bloku silnika przez rurę chłodnicy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.