Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G - paląca się kontrolka PASÓW BEZPIECZEŃSTWA.

Featured Replies

Napisano

Świątecznie witam Wszystkich Forumowiczów.

Mój problem to niespodziewanie zapalona dziś kontrolka jak w temacie.Nie pomogło wyłączenie silnika - lampka nadal świeci i bardzo mi przeszkadza podczas jazdy.I tu moja prośba do posiadaczy odpowiedniego programu komp. z terenu Sosnowca lub okolic o pomoc w usunięciu błędu i zgaszeniu tej kontrolki (oczywiście po Świętach) Mirek

Napisano

> Świątecznie witam Wszystkich Forumowiczów.

> Mój problem to niespodziewanie zapalona dziś kontrolka jak w temacie.Nie pomogło wyłączenie silnika

> - lampka nadal świeci i bardzo mi przeszkadza podczas jazdy.I tu moja prośba do posiadaczy

> odpowiedniego programu komp. z terenu Sosnowca lub okolic o pomoc w usunięciu błędu i

> zgaszeniu tej kontrolki (oczywiście po Świętach) Mirek

a może najpierw zlikwidować przyczyne a nie skutek?

Napisano

> a może najpierw zlikwidować przyczyne a nie skutek?

Najpierw musi wiedziec co ma naprawiac cool.gif

Napisano

> Najpierw musi wiedziec co ma naprawiac

Jasne, że tak.

Duże prawdopodobieństwo, że to tylko kable

Napisano

> Jasne, że tak.

> Duże prawdopodobieństwo, że to tylko kable

U mnie standardowo: jak odsunę fotel za daleko do tyłu, od razu zapala się kontrolka. Przesuwam fotel do przodu, wyłączam/włączam zapłon - kontrolka gaśnie. Czasem pomaga pogmeranie ręką w kablach pod fotelem i po tym "restart" samochodu smile.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie standardowo: jak odsunę fotel za daleko do tyłu, od razu zapala się kontrolka. Przesuwam

> fotel do przodu, wyłączam/włączam zapłon - kontrolka gaśnie. Czasem pomaga pogmeranie ręką w

> kablach pod fotelem i po tym "restart" samochodu

Fotele w ostatnim czasie nie były przesuwane więc ten przypadek chyba odpada.Moją prośbę o pomoc zgłosiłem na forum,bo nie wiem co może być przyczyną zapalenia się w/w kontrolki a chyba najprostrzym i najpewniejszym sposobem na wykrycie (i usunięcie)błędu było by podpięcie się pod kompa. Mirek

Napisano

> najprostszym i najpewniejszym sposobem na wykrycie (i usunięcie)błędu było by podpięcie się pod kompa.

ok.gif

Napisano
  • Autor

Witam.Dzięki uprzejmości jednego z KOLEGÓW FORUMOWICZÓW sprawdziłem autko na kompie i wyszedł mi błąd o symbolu "33"(za wysoka rezystancja obwodu zapłonnika poduszki powietrznej pasażera),Jak już ktoś wcześniej pisał w tym wątku w celu pozbycia się tego błędu należy polutować kabelki pod siedzeniem pasażera jednocześnie wyrzucając ich złącza.Dziękuję wszystkim którzy próbowali mi pomóc rozwiązać ten problem. Mirek ok.gif

Napisano

Tak gwoli ścisłości to świeciła Ci się pewnie kontrolka poduszki powietrznej AIRBAG a nie kontrolka pasów. Kontrolka pasów bezpieczeństwa ma inną ikonę i służy czemu innemu.

Napisano
  • Autor

> Tak gwoli ścisłości to świeciła Ci się pewnie kontrolka poduszki powietrznej AIRBAG a nie kontrolka

> pasów. Kontrolka pasów bezpieczeństwa ma inną ikonę i służy czemu innemu.

Tak oczywiście świeciła się kontrolka poduszki powietrznej przepraszam za błąd w nazewnictwie.

Napisano

>wyszedł mi

> błąd o symbolu "33"(za wysoka rezystancja obwodu zapłonnika poduszki powietrznej pasażera)

...

> należy polutować kabelki pod siedzeniem pasażera ...

Mylisz się kolego, lutowanie kabelków pod siedzeniem nic nie da, błąd 33 dotyczy poduszki pasażera, ale tej z przodu, ukrytej za schowkiem. Boczna pasażera ma kod 88.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> ...

> Mylisz się kolego, lutowanie kabelków pod siedzeniem nic nie da, błąd 33 dotyczy poduszki pasażera,

> ale tej z przodu, ukrytej za schowkiem. Boczna pasażera ma kod 88.

> Pozdr.

Słuszna racja kolego master22221 kod mówi o podusce z przodu nad schowkiem.Zdemontowałem schowek i podociskałem wiązkę kabli dochodzącą do omawianej poduszki (nie udało mi się ich wyciągnąć na wierzch).Zabiegi te spowodowały,że błąd został skasowany .Mirek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.